Från webbhotell till VPS (Virtual Privat Server)

Från webbhotell till VPS (Virtual Privat Server)

virtual-center-vps

ÄNTLIGEN! Nu ska bloggen fungera som vanligt igen! Jag har lämnat Binero och webbhotellsvärlden och provar nu istället på VPS hos VirtualCenter. Det innebär att jag inte kommer dela server med andra utan ha en egen virtuell server. Man brukar säga att virtuell server är det naturliga steget efter att man har haft ett webbhotell. Det ger högre stabilitet och säkerhet än vad ett webbhotell kan erbjuda.

Den största skillnaden för mig kommer troligtvis vara hastigheten. Jag märkte direkt att både min startsida och användargränssnittet laddar på några sekunder istället för några minuter. Dessutom tror jag att VPS kommer passa mig perfekt när mitt mål med bloggen är att växa. Jag vill inte att hög trafik ska vara en belastning som gör sidan onåbar eller obeskrivligt seg.

Passar också på att ge en fet tumme upp för den fantastiska supporten och bemötandet hos VirtualCenter! Eftersom jag inte hade en aning om hur jag skulle flytta från Binero har de hjälpt mig med precis allt. Så himla snällt! I morgon ska de även flytta över mina andra hemsidor. Så nu har jag inte bara en fungerande blogg igen utan har även fått tillbaka blogglusten. Förvänta er en massa skoj framöver 😉

Är du också nyfiken på en virtuell server? Du kan läsa mer om mitt paket här: VPS – paravitualisering med OpenVZ (haha krångligt namn deluxe!).

Reklamlänkar

Shoppa mina prints

Spana in mina bilder, konst, illustrationer och design inspirerade av när och fjärran.

23 reaktioner på ”Från webbhotell till VPS (Virtual Privat Server)”

 1. Gillar verkligen din header! 😀 Kul att du funnit blogglusten igen i samband med flytten. Måste kännas stort att ha tagit detta steg med bloggen? Men då är du ju verkligen duktig också och din blogg utvecklas ju hela tiden, du är super duktig! 🙂

  Förresten, åt vecka kommer det att komma upp ett inlägg på min blogg där jag länkar till dig. Du får gärna kika in och kolla det inlägget när det publicerats! 🙂

  1. Åh tack! Hihi ja visst är det ett stort steg, men ska bli hur kul som helst att ha fria tyglar! 😀
   Nämen vad roligt, det ska jag självklart göra 😀

 2. YAY! Great news 🙂 Glad to see you are back already! Hope everything is working 100% pretty soon.
  Thank YOU for your kindness too! Looking forward to seeing more pictures of your new kitten and I hope you can hug him soon enough, cats are truly amazing beings!

  XoXo

  1. Thanks, it’s already working so much better 😀 Aw, I hope so too. Cats are truly awesome, I can’t even describe how much I’m looking forward to taking care of our little Simba <3

 3. Hej Ida,

  Måste säga att de var ett mycket klokt val att byta från Binero till de bolaget du har nu. Sidan går ju så sjukt snabbt måste vara typ Sveriges snabbaste blogg.

  Ha det Bäst asså! /Erik

 4. JIPPIIII!!! Underbart! Jag skrev att jag inte haft problem med binero, men kom på att jag ju bara har själva domänen där nu. Skönt att det är fixat. Saknat dina uppdateringar. Japp även om det bara gått några dagar. Är ju beroende av din sida 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet