Artikeln innehåller reklamlänkar

Från webbhotell till VPS (Virtual Privat Server)

virtual-center-vps

ÄNTLIGEN! Nu ska bloggen fungera som vanligt igen! Jag har lämnat Binero och webbhotellsvärlden och provar nu istället på VPS hos VirtualCenter. Det innebär att jag inte kommer dela server med andra utan ha en egen virtuell server. Man brukar säga att virtuell server är det naturliga steget efter att man har haft ett webbhotell. Det ger högre stabilitet och säkerhet än vad ett webbhotell kan erbjuda.

Den största skillnaden för mig kommer troligtvis vara hastigheten. Jag märkte direkt att både min startsida och användargränssnittet laddar på några sekunder istället för några minuter. Dessutom tror jag att VPS kommer passa mig perfekt när mitt mål med bloggen är att växa. Jag vill inte att hög trafik ska vara en belastning som gör sidan onåbar eller obeskrivligt seg.

Passar också på att ge en fet tumme upp för den fantastiska supporten och bemötandet hos VirtualCenter! Eftersom jag inte hade en aning om hur jag skulle flytta från Binero har de hjälpt mig med precis allt. Så himla snällt! I morgon ska de även flytta över mina andra hemsidor. Så nu har jag inte bara en fungerande blogg igen utan har även fått tillbaka blogglusten. Förvänta er en massa skoj framöver 😉

Är du också nyfiken på en virtuell server? Du kan läsa mer om mitt paket här: VPS – paravitualisering med OpenVZ (haha krångligt namn deluxe!).

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share