Artikeln innehåller reklamlänkar

Så fixar du mysfaktorn på balkongen – Tips för olika stilar

Så fixar du mysfaktorn på balkongen

Att inreda en balkong behöver varken vara svårt eller kosta mycket. Med små knep och lite kreativitet kommer du långt! I samarbete med Trademax har jag satt ihop kollage med utvalda produkter i olika stilar som jag hoppas kan inspirera dig till en mysigare oas.

Så fixar du mysfaktorn på balkongen

1. VÄLJ STIL: Lantligt, bohemiskt, modernt, färgglatt eller kanske rustikt? Börja med att bestämma dig för vilken stil du vill inreda din balkong i. Att utgå från ett tema eller en stil brukar göra det lättare att komma igång.

2. MÖBLERA: Välj balkongmöbler efter utrymme. Att inreda en liten balkong kan vara lite trixigt, men det finns smarta lösningar som exempelvis hängande balkongbord och ihopvikbara möbler.

3. DEKORERA: Maxa mysfaktorn med allt från växter, blommor, ljuslyktor och ljusslingor till kuddar, mattor, krukor, stolsdynor och filtar. Är din balkong väldigt liten, odla på höjden och använd amplar, vägghyllor eller häng stora balkonglådor på ditt räcke.  Grönskan ger dig en välkomnande balkong.

Inredningstips för olika stilar

Så fixar du mysfaktorn på balkongenLantligt
1 Cafégrupp 2. Drickmuggar 3. Serveringsbricka 4. Randig pläd

Hemtrevligt och charmigt! Trä är ett givet materialval, men även en smakfull cafégrupp i ljus konstrotting passar perfekt in på den lantliga stilen och den lilla uteplatsen. Servera saft i gamla glasburkar, nybakta bullar på en vintage-träbricka, höj mysfaktorn med värmande filtar och addera en massa växter för en ombonad känsla.

Inred balkongen: Modern Chic

Modern chic
5. 2-sittssoffa 6. Gosig pläd 7. Irish Coffee-glas 8. Serveringsbricka

Tufft och läckert. Mixa modern med rustikt för en härlig kontrast. Här mixas soffans konstrotting med fuskpäls, snygga metallglass för läckra drinkar och en grå serveringsbricka. Pricket över i:et för extra mysfaktor? Ljusslingor! Linda runt balkongräcket eller häng ner från taket.

 

Balcony Ideas: Shabby Chic

Shabby chic
9. Caféset i vit metall 10. Antik bricka 11. Värmeljushållare 12. Vit pläd

Vitt, lantligt och så sommarfräscht! Den romantiska shabby chic stilen kirrar du med ljusa materialval, mixat med antika fynd. Plantera blommor och örter i gamla kakburkar, hinkar och baljor. Detta ihopviksbara caféset i vit metall passar även in perfekt på denna stil. Det påminner om konstsmide och är så elegant! Häng en mysig pläd över stolsryggarna som kan värma på kvällskvisten.

Inred balkongen - For your selfie

For your selfie
13. Hängstol 14. Bricka i stål 15. Kruka i aluminium 16. Väska 17. Ihopviksbart brickbord

Bor du själv eller vill du känna dig som en queen? Satsa på möbler bara för dig. Hur läcker är till exempel inte denna hängstol i kungsrotting? Fyll en snygg tygkasse med dina favoritmagasin för att smidigt kunna ta in och ut din sommarläsning på balkongen (och hänga upp den på stolen eller dörrhandtaget). Satsa också på multifunktionella lösningar som tar liten plats. Som brickbordet ovan. Det är snyggt att ha både inom- och utomhus och är bara att vika ihop när du inte använder det. Andra smarta möbler är pallar med förvaring som kan användas till både bord, att sitta på och att slänga plädar i.

Vilken balkongstil är du? 🙂

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share