Driva eget 2015: Det jobbar jag med om dagarna

Pink & orange flash lenses

[dropcap size=small]J[/dropcap]ag har drivit eget företag på heltid sedan jag tog min kandidatexamen i journalistik i januari 2014. Det har varit kämpigt och tufft många månader eftersom jag inte vet hur mycket pengar jag får in nästkommande månad.

Dels tjänar jag pengar på min blogg. Jag får inkomster via affiliatelänkar och sponsrade samarbeten (som nu senast när jag var ambassadör för Boots No7s härliga kampanj #Powerofchange, eller som nu när jag har ett samarbete med Remington och testar locktången Curl Revolution). Dels tar jag också emot fotouppdrag och dels jobbar jag även som webbkonsult. Och dels gör jag hemsidor, bloggdesigner, logotyper och olika typer av grafiskt material. Jag har knappt delat med mig av något om det jag gör på Adaras.se eftersom jag vill skapa en separat blogg om att driva eget på min portfoliosida, Idajosefin.com. Tyvärr tycks jag aldrig få tid över till mig själv och mina egna projekt. Som att göra om min portfolio och visa mina olika jobb. Det är något som står högt upp på min att göra-lista. Fortfarande.

Pink flower skirt

Medan jag förra året främst jobbade mot privatpersoner har mitt kundfokus i år flyttats mot företag. Denna vecka har jag till exempel jobbat med en hemsida till Italienska statens utrikeshandelsbyrå samt jobbat som webbkonsult hos Sminkspegel.se. I dag kommer jag fokusera på något som jag hoppas kommer bli ett fantastiskt roligt extrajobb här i Nynäshamn – nämligen att bygga gelenaglar. Jag har två modeller att öva på i dag och ska smida spännande planer tillsammans med bästa Kasia. Jag kommer troligen gå en nagelutbildning utomlands i sommar då jag verkligen vill satsa på detta.

Nu undrar ni säkert hur jag ska hinna jobba med så många olika saker framöver. Mitt svar är helt enkelt att jag älskar att ha många bollar i luften. När jag får jobba med det jag älskar tycks tiden inte ha någon betydelse. Jag vill kunna styra mitt eget schema och varva olika typer av jobb. Då blir jag aldrig uttråkad. Ena dagen kan jag jobba flera timmar framför datorn med en hemsida medan jag nästa dag springer runt i stan på olika möten, jobbar som konsult, träffar eventuella samarbetspartners, eller fotar porträtt eller event. Att blanda allt det med att träffa och lära känna nya människor på en nagelsalong i Nynäshamn med en av mina bästa kompisar som partner in crime kommer bli fantastiskt roligt.

Jag kommer fortsätta kämpa på med mitt företag och strävar ständigt efter att utveckla mig själv på ALLA olika plan. Vi får se vad som kommer ta upp mest av min tid om några månader eller ett år. Jag är en flexibel själ. Ofta med världen som kontor.

Pink flower skirt

Ovan syns några bilder från i onsdags. Det var en rolig dag med jobb blandat med bloggnöje. Jag jobbade som konsult för Sminkspegel.se och gick sedan på AW med Indiska och en förhandsvisning av Pitch Perfect 2 med Moa.

Kjol, Gina Tricot ♦ Tröja, H&M ♦ Solglasögon, Ur & Penn ♦ Overknee-stövlar, Boohoo (gamla plagg och accessoarer (#SavingMoneyForUSA))

 

Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Latest Posts

18 Geniala produktivitetsappar för egenföretagare 2020

Bli organiserad och mer effektiv! Jag har listat mina bästa produktivitetsappar för entreprenörer som förenklar arbetsdagen och hjälper dig att uppnå mer.

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

23 Grymma saker att göra hemma i karantän

Trött på att sträcktitta på Netflix eller har du bara extremt tråkigt i din karantän? Här är listan på över 20 grymma saker att göra hemma medan du isolerar dig från samhället. 

Tropisk smoothiebowl med ananas, mango & kokos

Dröm dig bort till varmare breddgrader med denna veganska och tropiska smoothiebowl som bara skriker Aloha. Med smaker av svalkande mango, uppfriskande ananas och krispig kokos blir det en somrig energikick. 

Jobba hemifrån: Så klarar du av de vanligaste utmaningarna

En dröm eller mardröm? Att jobba hemifrån är inte utan utmaningar. Flexibiliteten är det bästa men det kan vara svårt att hålla sig fokuserad, disciplinerad och produktiv. Eller kanske känner du dig isolerad? Här är mina bästa tips på hur du blir mer effektiv hemma. 

Pink & orange flash lenses

[dropcap size=small]J[/dropcap]ag har drivit eget företag på heltid sedan jag tog min kandidatexamen i journalistik i januari 2014. Det har varit kämpigt och tufft många månader eftersom jag inte vet hur mycket pengar jag får in nästkommande månad.

Dels tjänar jag pengar på min blogg. Jag får inkomster via affiliatelänkar och sponsrade samarbeten (som nu senast när jag var ambassadör för Boots No7s härliga kampanj #Powerofchange, eller som nu när jag har ett samarbete med Remington och testar locktången Curl Revolution). Dels tar jag också emot fotouppdrag och dels jobbar jag även som webbkonsult. Och dels gör jag hemsidor, bloggdesigner, logotyper och olika typer av grafiskt material. Jag har knappt delat med mig av något om det jag gör på Adaras.se eftersom jag vill skapa en separat blogg om att driva eget på min portfoliosida, Idajosefin.com. Tyvärr tycks jag aldrig få tid över till mig själv och mina egna projekt. Som att göra om min portfolio och visa mina olika jobb. Det är något som står högt upp på min att göra-lista. Fortfarande.

Pink flower skirt

Medan jag förra året främst jobbade mot privatpersoner har mitt kundfokus i år flyttats mot företag. Denna vecka har jag till exempel jobbat med en hemsida till Italienska statens utrikeshandelsbyrå samt jobbat som webbkonsult hos Sminkspegel.se. I dag kommer jag fokusera på något som jag hoppas kommer bli ett fantastiskt roligt extrajobb här i Nynäshamn – nämligen att bygga gelenaglar. Jag har två modeller att öva på i dag och ska smida spännande planer tillsammans med bästa Kasia. Jag kommer troligen gå en nagelutbildning utomlands i sommar då jag verkligen vill satsa på detta.

Nu undrar ni säkert hur jag ska hinna jobba med så många olika saker framöver. Mitt svar är helt enkelt att jag älskar att ha många bollar i luften. När jag får jobba med det jag älskar tycks tiden inte ha någon betydelse. Jag vill kunna styra mitt eget schema och varva olika typer av jobb. Då blir jag aldrig uttråkad. Ena dagen kan jag jobba flera timmar framför datorn med en hemsida medan jag nästa dag springer runt i stan på olika möten, jobbar som konsult, träffar eventuella samarbetspartners, eller fotar porträtt eller event. Att blanda allt det med att träffa och lära känna nya människor på en nagelsalong i Nynäshamn med en av mina bästa kompisar som partner in crime kommer bli fantastiskt roligt.

Jag kommer fortsätta kämpa på med mitt företag och strävar ständigt efter att utveckla mig själv på ALLA olika plan. Vi får se vad som kommer ta upp mest av min tid om några månader eller ett år. Jag är en flexibel själ. Ofta med världen som kontor.

Pink flower skirt

Ovan syns några bilder från i onsdags. Det var en rolig dag med jobb blandat med bloggnöje. Jag jobbade som konsult för Sminkspegel.se och gick sedan på AW med Indiska och en förhandsvisning av Pitch Perfect 2 med Moa.

Kjol, Gina Tricot ♦ Tröja, H&M ♦ Solglasögon, Ur & Penn ♦ Overknee-stövlar, Boohoo (gamla plagg och accessoarer (#SavingMoneyForUSA))

 

Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Related Stories

Latest Posts

18 Geniala produktivitetsappar för egenföretagare 2020

Bli organiserad och mer effektiv! Jag har listat mina bästa produktivitetsappar för entreprenörer som förenklar arbetsdagen och hjälper dig att uppnå mer.

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

23 Grymma saker att göra hemma i karantän

Trött på att sträcktitta på Netflix eller har du bara extremt tråkigt i din karantän? Här är listan på över 20 grymma saker att göra hemma medan du isolerar dig från samhället. 

Comments

 1. Blir så fantastiskt inspirerad utav dig Ida, det är något jag verkligen blir varje gång jag tittar in här. Drömmer så att ta det vi jobbar med till ett riktigt företag och det är även planen framåt hösten. Men det är det här med alla jobbiga delar som skatt, bokföring, lagar, regler etc. som är det kluriga. Kan du inte skriva och berätta mer om det? Vad är dina bästa tips? Gör du allt det jobbet själv eller tar du hjälp ifrån någon?

  Kram Sanna

  • Åh vad roligt att höra Sanna!! Tack 😀 Visst kan jag göra det, tack för tipset 🙂 Tycker själv att det är en jobbig del och det är jobbigt att hålla koll på allt. Jag har ingen revisor utan ett bra bokföringsprogram som jag använder. Men det är ändå väldigt svårt att sköta allt själv.

   P.S Stort lycka till med dina projekt! Det är bara att fortsätta kämpa för att uppfylla dina drömmar 🙂

   Kram

 2. Jag lyfter på hatten för din energi, kreativitet och sociala förmåga. Lycka till med alla projekt och ger samtidigt en uppmaning om att vara observant så att inte utbrändhetsspöket smyger sig på.

 3. Blir så fantastiskt inspirerad utav dig Ida, det är något jag verkligen blir varje gång jag tittar in här. Drömmer så att ta det vi jobbar med till ett riktigt företag och det är även planen framåt hösten. Men det är det här med alla jobbiga delar som skatt, bokföring, lagar, regler etc. som är det kluriga. Kan du inte skriva och berätta mer om det? Vad är dina bästa tips? Gör du allt det jobbet själv eller tar du hjälp ifrån någon?

  Kram Sanna

  • Åh vad roligt att höra Sanna!! Tack 😀 Visst kan jag göra det, tack för tipset 🙂 Tycker själv att det är en jobbig del och det är jobbigt att hålla koll på allt. Jag har ingen revisor utan ett bra bokföringsprogram som jag använder. Men det är ändå väldigt svårt att sköta allt själv.

   P.S Stort lycka till med dina projekt! Det är bara att fortsätta kämpa för att uppfylla dina drömmar 🙂

   Kram

 4. Jag lyfter på hatten för din energi, kreativitet och sociala förmåga. Lycka till med alla projekt och ger samtidigt en uppmaning om att vara observant så att inte utbrändhetsspöket smyger sig på.

 5. WOW, du har mycket på gång, vad spännande! “You cast a wide net” kan man säga haha…. hela vägen till Italien. 🙂 Man blir glad att du delar så mycket med dina läsare, din blogg verkligen lyser av din kreativitet och din kärlek för livet! Trevlig kväll! 🙂

 6. Heja dig! Gå inte in i någon vägg, min design exempelvis är den bästa ever. Även nu i så att säga “efterskott” kommer kommentarer om min vackra header. Mitt ego växer, jag hoppas att ditt också gör det!

  • Tack söta du, ska passa mig för att ta på mig för mycket jobb 🙂 Nämen åååh vad roligt att höra! Så himla kul 😀

 7. WOW, du har mycket på gång, vad spännande! “You cast a wide net” kan man säga haha…. hela vägen till Italien. 🙂 Man blir glad att du delar så mycket med dina läsare, din blogg verkligen lyser av din kreativitet och din kärlek för livet! Trevlig kväll! 🙂

 8. Heja dig! Gå inte in i någon vägg, min design exempelvis är den bästa ever. Även nu i så att säga “efterskott” kommer kommentarer om min vackra header. Mitt ego växer, jag hoppas att ditt också gör det!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin
Tweet
Share
WhatsApp