Artikeln innehåller reklamlänkar

Driva eget 2015: Det jobbar jag med om dagarna

Driva eget 2015: Det jobbar jag med om dagarna

Pink & orange flash lenses

[dropcap size=small]J[/dropcap]ag har drivit eget företag på heltid sedan jag tog min kandidatexamen i journalistik i januari 2014. Det har varit kämpigt och tufft många månader eftersom jag inte vet hur mycket pengar jag får in nästkommande månad.

Dels tjänar jag pengar på min blogg. Jag får inkomster via affiliatelänkar och sponsrade samarbeten (som nu senast när jag var ambassadör för Boots No7s härliga kampanj #Powerofchange, eller som nu när jag har ett samarbete med Remington och testar locktången Curl Revolution). Dels tar jag också emot fotouppdrag och dels jobbar jag även som webbkonsult. Och dels gör jag hemsidor, bloggdesigner, logotyper och olika typer av grafiskt material. Jag har knappt delat med mig av något om det jag gör på Adaras.se eftersom jag vill skapa en separat blogg om att driva eget på min portfoliosida, Idajosefin.com. Tyvärr tycks jag aldrig få tid över till mig själv och mina egna projekt. Som att göra om min portfolio och visa mina olika jobb. Det är något som står högt upp på min att göra-lista. Fortfarande.

Pink flower skirt

Medan jag förra året främst jobbade mot privatpersoner har mitt kundfokus i år flyttats mot företag. Denna vecka har jag till exempel jobbat med en hemsida till Italienska statens utrikeshandelsbyrå samt jobbat som webbkonsult hos Sminkspegel.se. I dag kommer jag fokusera på något som jag hoppas kommer bli ett fantastiskt roligt extrajobb här i Nynäshamn – nämligen att bygga gelenaglar. Jag har två modeller att öva på i dag och ska smida spännande planer tillsammans med bästa Kasia. Jag kommer troligen gå en nagelutbildning utomlands i sommar då jag verkligen vill satsa på detta.

Nu undrar ni säkert hur jag ska hinna jobba med så många olika saker framöver. Mitt svar är helt enkelt att jag älskar att ha många bollar i luften. När jag får jobba med det jag älskar tycks tiden inte ha någon betydelse. Jag vill kunna styra mitt eget schema och varva olika typer av jobb. Då blir jag aldrig uttråkad. Ena dagen kan jag jobba flera timmar framför datorn med en hemsida medan jag nästa dag springer runt i stan på olika möten, jobbar som konsult, träffar eventuella samarbetspartners, eller fotar porträtt eller event. Att blanda allt det med att träffa och lära känna nya människor på en nagelsalong i Nynäshamn med en av mina bästa kompisar som partner in crime kommer bli fantastiskt roligt.

Jag kommer fortsätta kämpa på med mitt företag och strävar ständigt efter att utveckla mig själv på ALLA olika plan. Vi får se vad som kommer ta upp mest av min tid om några månader eller ett år. Jag är en flexibel själ. Ofta med världen som kontor.

Pink flower skirt

Ovan syns några bilder från i onsdags. Det var en rolig dag med jobb blandat med bloggnöje. Jag jobbade som konsult för Sminkspegel.se och gick sedan på AW med Indiska och en förhandsvisning av Pitch Perfect 2 med Moa.

Kjol, Gina Tricot ♦ Tröja, H&M ♦ Solglasögon, Ur & Penn ♦ Overknee-stövlar, Boohoo (gamla plagg och accessoarer (#SavingMoneyForUSA))

 

Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson är en content creator från Umeå och grundare av den prisbelönade bloggen ADARAS Blogazine. Hon inpirerar dig till att utforska nya platser, sätta guldkant på tillvaron och leva ditt bästa liv. Säg hej på Instagram!

15 reaktioner på ”Driva eget 2015: Det jobbar jag med om dagarna”

 1. Blir så fantastiskt inspirerad utav dig Ida, det är något jag verkligen blir varje gång jag tittar in här. Drömmer så att ta det vi jobbar med till ett riktigt företag och det är även planen framåt hösten. Men det är det här med alla jobbiga delar som skatt, bokföring, lagar, regler etc. som är det kluriga. Kan du inte skriva och berätta mer om det? Vad är dina bästa tips? Gör du allt det jobbet själv eller tar du hjälp ifrån någon?

  Kram Sanna

  1. Åh vad roligt att höra Sanna!! Tack 😀 Visst kan jag göra det, tack för tipset 🙂 Tycker själv att det är en jobbig del och det är jobbigt att hålla koll på allt. Jag har ingen revisor utan ett bra bokföringsprogram som jag använder. Men det är ändå väldigt svårt att sköta allt själv.

   P.S Stort lycka till med dina projekt! Det är bara att fortsätta kämpa för att uppfylla dina drömmar 🙂

   Kram

 2. Jag lyfter på hatten för din energi, kreativitet och sociala förmåga. Lycka till med alla projekt och ger samtidigt en uppmaning om att vara observant så att inte utbrändhetsspöket smyger sig på.

 3. Blir så fantastiskt inspirerad utav dig Ida, det är något jag verkligen blir varje gång jag tittar in här. Drömmer så att ta det vi jobbar med till ett riktigt företag och det är även planen framåt hösten. Men det är det här med alla jobbiga delar som skatt, bokföring, lagar, regler etc. som är det kluriga. Kan du inte skriva och berätta mer om det? Vad är dina bästa tips? Gör du allt det jobbet själv eller tar du hjälp ifrån någon?

  Kram Sanna

  1. Åh vad roligt att höra Sanna!! Tack 😀 Visst kan jag göra det, tack för tipset 🙂 Tycker själv att det är en jobbig del och det är jobbigt att hålla koll på allt. Jag har ingen revisor utan ett bra bokföringsprogram som jag använder. Men det är ändå väldigt svårt att sköta allt själv.

   P.S Stort lycka till med dina projekt! Det är bara att fortsätta kämpa för att uppfylla dina drömmar 🙂

   Kram

 4. Jag lyfter på hatten för din energi, kreativitet och sociala förmåga. Lycka till med alla projekt och ger samtidigt en uppmaning om att vara observant så att inte utbrändhetsspöket smyger sig på.

 5. WOW, du har mycket på gång, vad spännande! “You cast a wide net” kan man säga haha…. hela vägen till Italien. 🙂 Man blir glad att du delar så mycket med dina läsare, din blogg verkligen lyser av din kreativitet och din kärlek för livet! Trevlig kväll! 🙂

 6. Heja dig! Gå inte in i någon vägg, min design exempelvis är den bästa ever. Även nu i så att säga “efterskott” kommer kommentarer om min vackra header. Mitt ego växer, jag hoppas att ditt också gör det!

  1. Tack söta du, ska passa mig för att ta på mig för mycket jobb 🙂 Nämen åååh vad roligt att höra! Så himla kul 😀

 7. WOW, du har mycket på gång, vad spännande! “You cast a wide net” kan man säga haha…. hela vägen till Italien. 🙂 Man blir glad att du delar så mycket med dina läsare, din blogg verkligen lyser av din kreativitet och din kärlek för livet! Trevlig kväll! 🙂

 8. Heja dig! Gå inte in i någon vägg, min design exempelvis är den bästa ever. Även nu i så att säga “efterskott” kommer kommentarer om min vackra header. Mitt ego växer, jag hoppas att ditt också gör det!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet