Artikeln innehåller reklamlänkar

BLOW DRY: Lär dig föna håret + Tips & tricks

Föna håret - Björn Axén Maple Wood Blowout Brush For Long Hair

Det är lite trixigt i början (speciellt med löshår), men när man väl lär sig att föna håret hemma är det som att en ny värld av frisyrmöjligheter öppnar sig.

Så fönar du håret:

  1. Börja med att applicera rikligt med volymmousse i handdukstorkat hår. Börja i hårbotten och jobba ut i längderna.
  2. Föna sedan mot växtriktingen (nedåt) med hjälp av en borste. Detta skapar ett lyft i hårbotten och motverkar eventuella virvlar. Torka håret tills det är drygt 70 procent torrt.
  3. Dela upp håret med klämmor för att underlätta din föning. Föna sedan en sektion i taget med hjälp av en rundborste. Rulla upp hår på borsten och blås sedan håret i en nedåtgående riktning. Då skapas inte onödigt frizz. Se till att borsta och blåsa håret hela vägen ner till topparna på varje hårsektion.
  4. Föna resten av håret och avsluta med hårspray.

Föna håret – Tips & Tricks

Skonsamma tips

Glöm inte att ha i en värmeskyddande produkt i håret innan du använder din hårfön eller andra stylingverktyg. Se även till att du alltid fönar med ett trattmunstycke eller en diffuser. Det fönar ditt hår torrt på det mest skonsamma sättet. Tratten ser till exempel till att lufttillförseln är direkt och att fjällskikten på dina hårstrån lägger sig rätt.

Björn Axén Maple Wood Blowout Brush For Long Hair
Jag använder en grym fönborste för långt hår. Den har lufthål i borsthuvudet som tillåter varm luft att cirkulera igenom borsten. Det förkortar föntiden och bygger volym i håret.

Investera i en bra borste

Håll dig borta från plastborstar och metallborstar när du ska föna håret. Uppvärmd plast och metallborstar kan slita på hårets kvalitet vid föning. Satsa istället på en rundborste med svinborst och keramisk yta. Jag använder mig just nu av Björn Axén Maple Wood Blowout Brush. Det är en ny borste som är tillverkad med en kombination av naturligt svinborst och joniserade nylonstrån som är skonsamma för både hår och hårbotten. Svinborst är toppen att använda eftersom det gör håret både mjukt och glansigt då hårbottens naturliga olja sprids ut över hårstråna. Dessutom stimuleras hårbotten och bli mindre fet. Joniserade partiklar på borstens nylonstrån sluter hårets yta bibehåller därmed fukten i hårstrået (vilket motverkar frizz och ökar hårets glans). Den keramiska ytan på borsthuvudet gör att värmen fördelas jämnt över hårpartiet. Det minimerar slitage, förkortar föntiden och gör håret mer formbart.

Blow dry / Föna håret med Blowout Brush For Long Hair

Föna dina lockar

Prova att föna ditt hår efter att du lockat det. Dina lockar blir större, mer casual och håller dessutom längre. Frisyren är nästan snyggast dagen efter.

Varmluft och kalluft

Om du har tid (och din hårtork har ett kalluftsläge), föna varje sektion först med varmluft för att forma håret och sedan med kalluft för att fixera.

Jobbigt att hålla koll på med både borste och fön?

Då kan jag varmt rekommendera Magic Style Brush (också det från Björn Axén). Det är en grym värmeborste som blev utsedd till Årets Stylingverktyg på Swedish Beauty & Cosmetic Awards 2014. Verktyget har ett 2-in-1-system med en klassisk rundborste och stylingverktyg i ett (den blåser inte luft utan värms upp). Du kan locka, forma och styla ditt hår lätt och smidigt.

Brukar du föna håret hemma? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share