Artikeln innehåller reklamlänkar

DIY: Gör din egen Glossybox-byrå (shabby chic-style!)

Glossybox-byrå - DIY!

Här är ett grymt sätt att återanvända dina gamla Glossyboxar på! Allt du behöver är fyra lådor, en sax, lim och lite tålamod. Sedan har du en supersöt Glossybox-byrå som är perfekt för att förvara makeup- eller skönhetsprodukter på ett snyggt sätt. Jag guidar dig steg för steg 🙂

Min Glossybox-byrå står just nu i hallen och rymmer allt man vill ha on-the-go. Solglasögon, parfym, läppglans, tuggummin och hörlurar. Men minst lika bra skulle den passa på skrivbordet för att röja undan pennor och suddgummin.

DIY: Glossybox-byrå
Du behöver:

♥ 4 Glossybox-lådor med lock (och ett snöre).
♥ Limpistol eller superlimp
♥ Sax eller mattkniv
♥ Valfritt: Färg, presentpapper, tyg eller annat till dekoration.

Redo? Let's go!

Skapa din egen Glossybox-byrå i 7 steg:

1. Börja med att ta en av dina Glossyboxlådor (ej locket) och klipp av alla sidor på kartongen. Detta kommer bli botten i din Glossybox-byrå.  Se bilden nedan.

DIY: Glossybox-byrå

2. Ta sedan två lock till Glossybox-lådorna och klipp av en av de längre sidorna på varje lock (precis som på fotot nedan). Dessa kommer användas som sidor på din byrå och sättas fast med din botten.

DIY: Glossybox-byrå

3. Använd lim för att fästa en av de kortare sidorna på locket med bottendelen. Upprepa med det andra locket, men på andra sidan av din botten.

DIY: Glossybox-byrå

4. Ta sedan det tredje locket och klipp av de kortare sidorna helt. Klipp sedan enbart av den rosa delen på de längre sidorna av locket. Limma nu fast locket med sidorna på din byrå. Som du ser på bilden nedanför passar locket perfekt som bakre del.

5. Klipp av hörnen längst fram på byrån för ett snyggare slutresultat. Då syns inte skarven mellan sidorna på lådan och locket som vi ska limma på i nästa steg.

DIY: Glossybox-byrå

6. Ta det fjärde Glossybox-locket och limma fast det ovanpå byrån.

7. Lägg in de tre återstående Glossybox-lådorna i byrån. TA-DA! Nu kan du antingen låta byrån vara precis som den är och bara sätta fast små handtag på lådorna. Eller så pimpar du din byrå ytterligare.

DIY: Glossybox-byråDIY: Glossybox-byrå

Jag ville göra en shabby chic/lantlig-byrå som skulle passa bra in i vår ljusa hall. Därför började jag med att måla hela byrån med vit färg. Jag målade ett till lager, men innan färgen hann torka helt tog jag en hård tvättsvamp och ”ristade” bort färg på måfå för att få till den klassiska shabby chic-stilen med avskavd vit målarfärg.

DIY: Glossybox-byrå - Shabby chic-style

Om du själv vill göra en shabby chic-byrå av dina Glossybox-lådor är nyckeln att inte vara för noga. Det får gärna se handgjort ut. Bara det är gjort med kärlek 😉

DIY: Glossybox-byrå

Avsluta med att att sätta fast små handtag i alla lådor. Jag gjorde hål med en spik och gjorde handtagen av ett Glossybox-snöre. Trä in snöret med spiken och knyt sedan en knut på insidan för att hålla det på plats.

Jag använde även några restbitar för att limma fast små fack inuti lådorna. Då blir det lättare att organisera alla prylar.

DIY: Glossybox-byrå

Sådär, nu har du ett perfekt sätt att förvara småsaker på! Fyll dina lådor med nagellack, läppstift eller andra roliga saker. Här är vad jag har i mina:

DIY: Glossybox-byrå

I lådan längst ner hittar du ihopvikbara ballerinaskor, tuggummin, hörlurar, en minispegel och visitkort.

DIY: Glossybox-byrå

I mittenlådan finns några av mina favoritsolglasögon.

DIY: Glossybox-byrå

I översta lådan finns små parfymer, läppstift och läppglans. Alltså, en byrå perfekt för hallen. Den innehåller allt jag behöver när jag vill byta handväska.

DIY: Glossybox-byrå

Om du vill att lådorna ska bli smidigare att öppna och stänga kan du sätta små kartongbitar mellan varje låda så de inte åker in i varandra. Annars kan du även ha lådorna öppna, likt bilden ovan. Smidigt och snyggt!

Vad tycks om resultatet? 🙂

15 Shares
Pin
Share
Tweet
Share