Artikeln innehåller reklamlänkar

DIY: Blekta & slitna jeansshorts i 6 enkla steg

DIY: Slitna jeansshorts av jeans

Kanske har du ett par gamla jeans liggandes längst in i garderoben som du aldrig använder? Då är detta en perfekt DIY-guide om hur du kan förvandla ett par tråkiga jeans till trendiga slitna jeansshorts!

DIY: Slitna jeansshorts

DIY Ripped denim cut off shorts

Du behöver:

DIY Ripped denim cut off shorts

1. Sätt på dig jeansen och märk ut hur korta du vill ha dem med hjälp av en penna, krita eller en säkerhetsnål. Om du vill kunna rulla upp jeansshortsen lite, tänk på att ha lite marginal. Klipp jeansen efter din markering.

DIY Ripped denim cut off shorts

2. Vik över och klipp det andra benet. Prova jeansen igen och se till att du är nöjd med längden.

DIY Ripped denim cut off shorts

3. Dags att kirra slitningarna! Dra ut fickorna så att du inte råkar klippa i dem. Klipp sedan jack i jeansen med någon centimeters mellanrum mellan varje jack.

4. Dra loss alla blåa trådar med en pincett i varje ”jeanshål”. Det kan vara lite pillrigt i början men går sedan  snabbt av bara farten.

5. Ta på dig gummihandskar och blek sedan dina shorts med klorin. Tänk på att vara försiktig eftersom klorin bleker allt det nuddar. Jag höll till i badkaret och sprayade på blekmedlet med hjälp av en sprayflaska. Vill du bleka hela jeansen kan du lägga dem i en hink med vatten och klorin.

6. Kolla till jeansen med jämna mellanrum (cirka 20 minuter) för att se när du är nöjd med blekningen. Jag lätt mina shorts vara ute på balkongen över en natt. Skölj sedan av shortsen och tvätta dem i tvättmaskinen (väldigt viktigt så att allt klorin sköljs bort!). När du tar ut jeansen kommer även slitningarna se mycket bättre ut.

DIY: Slitna jeansshorts

Klart! Nu har du gått från tråkiga jeans till tuffa slitna jeansshorts.

DIY: Slitna jeansshorts av jeans

Tips

  • Använd samma teknik för att fixa ett par slita jeans.
  • Variera slitningarna genom att använda sandpapper eller stålull.
  • Tänk på att alla plagg kanske inte blir som du vill, eller lättare sagt reagerar som du vill. Ett par blåa jeans kanske inte blir kritvita t.ex.

DIY: Blekta & Slitna Jeansshorts

Vad tycks om resultatet? 🙂

99 Shares
Pin
Share
Tweet
Share