Artikeln innehåller reklamlänkar

#dblondon15: Dag 1 med Apoteket & Hugo Boss

London med Daisy Beauty 2015

[dropcap]S[/dropcap]å här såg det ut förra helgen när jag, ett gäng härliga beautybloggare och journalister följde med Daisy Beauty till London för #dblondon15. En underbar weekend med föreläsningar, skönhetssnack, god mat och dryck samt shopping i LONDON BABY!

Precis som förra året kom jag hem med mer mycket kunskap som bloggare och konsument, stärkta vänskapsband och en massa ny energi. Det är så himla roligt att få hänga med beautynördar, lära känna varumärken bättre och ingredienser närmare.

London

#dblondon15

Pret a Manger

Vi landade i ett mulet men varmt London på förmiddagen den 6 november och passade på att käka lunch innan eftermiddagens presentationer. Jag beställde en soppa på Pret a Manger och självklart även en Love Bar (det är ”himmelriket i en kaka!”, för att citera mig själv).

#dblondon15: Dag 1 med Apoteket & Hugo Boss

#dblondon15Daisy Beauty-Sam

Sam och Kicki från Daisy Beauty hälsade oss välkomna och berättade bland annat om skönhetstidningens kommande planer. Hemsidan, daisybeauty.com, ska till exempel uppdateras och bli responsiv så att vi lättare kan läsa den via mobil och läsplatta. Antalet bloggare växer från 4 till 11 och det kommer även gå att länka till enskilda recensioner på hemsidan. Spännande och himla bra nyheter med andra ord.

Kicki Norman - Daisy Beauty

Apoteket

Pär Svahnberg från Toxintelligence

Sedan äntrade Apoteket och doktorn i organisk kemi, Pär Svahnberg, scenen. Detta är tredje gången jag hört Pär Svahnberg föreläsa och det är alltid precis lika fascinerande. Hans kunskap inom kemi tycks vara oändlig och han kan på ett så pedagogiskt sätt förklara svåra begrepp och ingredienser.

Pär Svahnberg från Toxintelligence Kopplingar mellan choklad och knark.

Fokus denna dag var cykliska silikoner (eller cykliska siloxaner som det också kallas). Apoteket har varit ganska hårda i sin marknadsföring när det kommer till cykliska siloxaner som i hög halt misstänks kunna skada fertiliteten, påverka lever och andningsorgan och även är miljöfarliga.

Cykliska Siloxaner
Cykliska silikoner är små molekyler byggda på ett skelett av kisel och syre i form av runda strukturer

D4 (cyklotetrasiloxane) är den cykliska silikon som SCCS (EU:s vetenskapliga kommitté för konsumentsäkerhet) varnar för, men det är inte mycket som skiljer den från D5 (cyklopentasiloxane) och D6 (cyklohexasiloxane). Pär Svahnberg motiverade varför han tycker att ingen av de cykliska silikonerna hör hemma i kosmetiska produkter.

Om de toxiska silikonerna ligger högt på ingredienslistan och du samtidigt använder till exempel ansiktskräm, handkräm och deodorant har Apoteket konstaterat att det inte ger en tillräcklig säkerhetsmarginal. Därför har alla cykliska silikoner rensats från Apotekets hyllor.

Om du vill rensa i ditt eget badrumsskåp kan du leta efter dessa ingredienser: Cyklometikon, Cyklotetrasiloxane, Cyklopentasiloxane och Cyklohexasiloxane.

Pär Svahnbergdblondon_5_apoteketApoliva Eco

Från cykliska silikoner till ekologisk hudvård. Apoteket avslutade föreläsningen med att presentera sin nya och första ekologiska hudvårdsserie Apoliva ECO (← läs vad jag skrivit om den här).

Hugo Boss

hugo-boss-will-andrews
Joelina Claesson från Scandinavian Cosmetics & Will Andrews från Fine Fragrance Design Team P&G Prestige

Doftgurun Will Andrews, från Fine Fragrance Design Team P&G Prestige, bjöd på en fängslande presentation i hur Hugo Boss dofter skapas – från idé till färdig produkt på parfymhyllan. Istället för en in-house parfymör har Hugo Boss en ”kreativ pool” av topparfymörer från världens alla hörn. Med neutrala London som bas får parfymörerna friheten att skapa vad de vill. Sedan länkas doft och varumärke ihop.

När det gäller just Hugo Boss handlar det ofta om att förmedla kostym på flaska. Det är självförtroende, stil och elegans.

Will Andrews, Fine Fragrance Design Team P&G Prestige
”Så här kan en parfymörs arbetsplats se ut. Med undantag från den digitala vågen, ser ni avsaknaden av elektronik? Här skapas allt för hand” säger Will Andrews.

Vi fick höra om hur parfymteam ger sig ut på expeditioner efter nya doftingredienser. Hugo Boss senaste herrparfym Boss The Scent är skapad med en teknik som kallas ”head space capture”. Det är en doftkamera som kan samla in en massa olika molekyler från omgivningen som parfymörerna sedan kan notera från ett diagram och återskapa i labbet.

Visst är det sjukt häftigt? Och väldigt komplicerat. Att fånga doften av en jordgubb tar till exempel flera månader.

Hugo Boss The Scent

Hugo Boss senaste herrparym, Boss The Scent, är en helt unik doft med en exklusiv ingrediens från Afrika: den afrodisiatiska Maninka-frukten som påminner om passionsfrukt, jordgubb och choklad. Doften är tydligen ”so seductive, it needs to be caged”. Flaskan till den gyllengula parfymen presenteras i en silverbur för att fånga den förföriska doften. Och den doftar faktiskt HELT fantastiskt! Sexigt, varmt, kraftfullt och förföriskt på samma gång.

Hugo Boss - #dblondon15

Under presentationen fick vi dofta på allt ikoniska Hugo Boss-parfymer till separata noter som läder och jordgubb. Att dofta på separata noter, se parfymörernas inspirationsbilder och sedan se och dofta på resultatet var en väldigt rolig upplevelse. Det går att uppskatta parfymer på ett helt annat sätt.

De väcker sinnen till liv och kan hjälpa dig att uttrycka dig själv och din stil.

Hugo Boss

dblondon_5

Hugo Boss

Hugo Boss tipsade även om hur du kan bygga din egen paryfmgarderob och se doften som en accessoar. Börja med att släppa din signaturdoft och satsa på flera signaturdofter för olika tillfällen. Vad vill du utstråla, förmedla, lyfta fram och förstärka?

piccadilly_circus-london

Det var första konferensdagen med Daisy Beauty. Efter de spännande presentationerna mötte jag upp Moa vid Piccadilly Circus (← klicka och se bilder) och passade på att njuta av Londons härliga puls.

Håll utkik efter nästa del av #dblondon15 med Olaplex, Glossybox, Urban Decay och Revlon. Du kan även kika in på förra årets London-resa med Daisy Beauty:

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share