Artikeln innehåller reklamlänkar

Så gör du proffsiga chromenaglar hemma – i 6 enkla steg!

Chrome Nails Tutorial - DIY: Chromenaglar

disclaimer

Är du också besatt av glänsande spegel-, krom eller chromenaglar som det så fint heter? Gör dem hemma själv! Jag guidar dig till hur du lättast fixar höstens (och troligen även årets) trendigaste naglar i sex enkla steg.

Du behöver visserligen en del produkter för att komma igång och göra proffsiga chromenaglar, men själva stegen i sig är väldigt enkla. Med allt material inräknat är detta ändå billigare än att gå till salong, speciellt med tanke på att du kan använda allt om och om igen.

Så gör du chromenaglar hemma

Tid: ca 15 min

Du behöver

Lackryl (eller gellack)*
LED-lampa (eller UV-lampa)*
Putsblock
Nagelborste (en kabukiborste fungerar lika bra)
Krompigment
Topplack

*Du kan såklart änvända gellack och UV-lampa också men för enkelhetens- och smidighetens skull har jag använt Lackryl. Det är ett akryllack som har väldigt många fördelar jämfört med gellack. Du har till exempel allt i en och samma flaska och slipper att applicera både bas- och topplack. Lacket torkar även på 60 sekunder i LED-lampa vilket gör att din manikyr går fortare än någonsin. Dessutom är Lackryl lätt att ta bort och du kan enkelt bättra på utväxten med bara ett lager lack till. Som ni förstår är jag helt såld på Lackryl.

Ett tips (oavsett vilket lack du kör på) är att köpa ett startkit med allt du behöver. Jag använder Lackryl Startkit som innehåller ett akryllack, putsblock, nagelbands-pusher, nagelolja, remover och nagelborste. Med andra ord: allt du behöver förutom lampa.

En lampa hittar du t.ex. HÄR (Lackryls egen är lite dyrare).

Min steg för steg-tutorial till glänsande chromnaglar

Chrome Nails Tutorial - DIY: Kromnaglar

Först och främst utgår vi från rena naglar. Ta bort eventuellt nagellack och pusha försiktigt tillbaka nagelbanden om det behövs. Rengör naglarna noga. Nu sätter vi igång!

1. Börja med att buffa dina naglar med ett putsblock. Nu har jag buffat mina gelenaglar ganska ordentligt. Om du gör det på dina egna naglar, buffa försiktigt men noga på hela nageln – och missa inte runt nagelbanden. Detta för att lacket ska sitta ordentligt.

2. Borsta bort allt damm.

Chrome Nails Tutorial - DIY: Chromenaglar

3. Lacka naglarna tunt med ditt akryl- eller gellack. Var noga med att inte låta lacket komma på nagelbanden eller huden. Då kan lacket släppa.

4. Härda i lampa. Längden beror på vilket lack du använder. Just Lackryl behöver bara härdas 60 sekunder i LED-lampa. Vanliga UV-lack brukar ta runt 2 minuter.

Upprepa stegen ovan och lacka ett lager till om du behöver. Bättre flera tunna lager en ett tjockt.

Lackryl Pale Rose Akrylnagellack

Låt oss bara ta tre sekunder och beundra detta krämiga gammelrosa lack. Det är lika vackert som namnet. Pale Rose. Det är faktiskt en så snygg nude-nyans att det nästan är synd att gå vidare till nästa steg. Fast bara nästan.

Chrome Nails Tutorial - DIY: Chromenaglar med Lackryl

5. Applicera krompigmenten med en liten applikator (brukar följa med när du köper pigment).

Ni som följer mig på Instagram kanske såg min Insta Story med hur man gör? Att applicera pigmenten är verkligen en wow-upplevelse. Det är trollbindande att se hur snabbt pigmenten fastnar.

Chrome Nails Tutorial - DIY: Kromnaglar

Pigmenten jag använde från Nagelgiganten är helt täckande så det spelar ingen roll vilken färg du har under. Men feel free att experimentera med opaciteten och skapa olika effekter eller ombré med din applikator.

Chrome Nails Tutorial - DIY: Chromenaglar med Lackryl

6. Avsluta med att försegla looken med ett topplack. Nu har jag använt ett UV/GEL-topplack för att den grymt snygga looken ska hålla i veckor. Men du kan applicera ett vanligt topplack också.

Smörj gärna in nagelbanden med nagelbandsolja och avsluta med att massera in en återfuktande handkräm. Jag använde oljan som följde med i Lackryls startkit samt Urtekrams härliga kokosdoftande handkräm.

Done and done! Nu har du riktigt proffsiga chromenaglar som håller i veckor.

DIY: Chrome Nails / Chromenaglar

Chrome Nails Tutorial - DIY: Chromenaglar med Lackryl

Så tar du bort Lackryl

Lägg en droppe nagelolja på varje nagel. Applicera Lackryl Remover på en bomullspad och lägg på nageln. Vira folie runt allt och låt sitta i 8 minuter. Skrapa sedan försiktigt bort lacket med den lilla träpetaren. Om det behövs, upprepa proceduren. Allt du behöver för att ta bort Lackryl ingår i startkitet.


Vad tycks om resultatet? Har du provat eller kommer du prova på chromenaglar i höst?

5 Shares
Pin
Share
Tweet
Share