Artikeln innehåller reklamlänkar

Brun utan sol: Bäst i test 2015 + BUSenkla tips!

TEST: Brun utan sol - bäst i test 2015

Förläng din solbränna eller fuska dig till två veckors solsemester och en hälsosam glöd med brun utan sol. Här är bäst i test 2015!

Kanske har du inte fått den efterlängtade brännan i sommar eller kanske vill du bara förlänga din nuvarande bränna? No problem! Det finns många BUS-produkter som trollar fram en naturlig solkysst look snabbt och enkelt.

Jag hade egentligen tänkt att lägga upp detta BUS-test i början på sommaren, men det tog längre tid än planerat att prova alla produkter. Efter veckor med både hiss och miss-resultat kan jag nu äntligen tipsa om mina favoriter till hösten- och produkterna du kan låta bli att köpa.

Brun utan sol – Bäst i test 2015

Brun utan sol: St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse

St. Tropez – Supersnygg färg!

Self Tan Bronzing Mousse

En underbar mousse från St. Tropez som ger en skitsnygg solbränd nyans. Moussen är berikad med mjukgörande aloe vera och ger en färg som varar länge. Du ser enkelt var du har applicerat och kan på så sätt lätt få ett jämnt och fint resultat. St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse har en uppfriskande doft som nästan helt eliminerat den klassiska BUS-doften.

St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse, 269 kr
Betyg: ♥♥♥♥♥ (4/5)

Self Tan Luxury Dry Oil

En lyxig torrolja som ska ge en vacker solkysst look i upp till 10 dagar. Det tar lång tid innan oljan torkar och det är svårt att få ett jämnt resultat – om du inte redan har en bränna. Färgen är snygg och naturlig med fint skimmer men färgar av sig på kläder och lakan. Resultatet håller i max 4 dagar för mig.

St. Tropez Self Tan Luxury Dry Oil, 499 kr
Betyg:
♥♥♥♥♥ (2/5)

Self Tan Luxe Facial Oil

Detta är en fantastisk fuktgivande olja som ger ansiktet en fin solkysst lyster. Oljan innehåller 100% naturligt DHA i kombination med lyxiga essentiella oljor. Den absorberas snabbt, blockerar inte porerna och är extremt dryg. Du behöver bara droppa 2-3 droppar i handflatorna och massera in oljan i ansiktet och på halsen. Färgen byggs upp gradvis och håller i cirka 5 dagar. En underbar produkt för dig som vill ha lite färg i ansiktet!

St. Tropez Self Tan Luxe Facial Oil, 498 kr (30 ml)
Betyg: ♥♥♥♥♥ (4/5)

Brun utan sol: James Read Express Mask Tan Body

James Read Express Mask Tan Body

James Read Express Mask Tan for Body är en BUS-mask som ger färg efter 30 minuter och sedan fortsätter att ge din hy en djupare varm solkysst look. Den lyxiga masken är berikad med aloe vera, gurka hyaluronsyra och rödalger som hjälper till att återfukta och vårda huden. För att få ett jämnt resultat krävs lite jobb med en appliceringshandske, men resultatet blir hur fint som helst.

James Read Express Mask Tan for Body, ca 435 kr (200 ml)
Betyg: ♥♥♥♥♥ (4/5)

Brun utan sol: Cocoa Brown 1 Hour Tan

Cocoa Brown

1 Hour Tan – Snabbast resultat!

Cocoa Brown Tan säljer 3 flaskor av 1 Hour Tan varje minut. Det är lätt att förstå varför. Om du vill ha en snygg bränna så snabbt som möjligt är det denna produkt du ska lägga vantarna på. Den fuktgivande moussen är lätt att applicera på både kropp och ansikte (du ser exakt var du applicerat och inte), den kladdar inte, du får en naturlig solkysst färg på bara en timme och ett resultat som håller i upp till 5-7 dagar. Det du ska tänka på är att smörja in dig snabbt eftersom moussen torkar väldigt fort. Enda minuset är egentligen doften. 1 Hour Tan ska ha en ljuvlig doft av Tahitian Gardenia, men jag tycker ändå att den luktar ganska mycket brun utan sol.

Cocoa Brown 1 Hour Tan, 145 kr (150 ml)
Betyg: ♥♥♥♥♥ (4/5)

Gentle Bronze Gradual Tanning Moisturiser

Detta är en återfuktande BUS-produkt som gradvis ska bygga upp en solbränna från ”light glow” till ”gentle bronze”. Fuktkrämen är härlig att använda men resultatet byggs upp allt annat än gradvis. För mig blev resultatet väldigt mörkt direkt och färgen (som skiftar lite mot rosa) gick sedan bort fläckvis.

Cocoa Brown Gentle Bronze Gradual Tanning Moisturiser, 125 kr (200 ml)
Betyg: ♥♥♥♥ (1/5)

Chocolate Whip Oil-Free Body Moisturiser

Vi vet att vi behöver återfukta huden dagligen för att bibehålla en snygg solbränna. Något som inte är lika välkänt är att lotions och krämer med olja gör att din solbränna bleknar ojämnt. Där kommer Chocolate Whip in i din BUS-rutin. Det är en oljefri lotion som innehåller pantenol (perfekt för aknebenägen hud), samt E-vitamin som hjälper att minska uppkomsten av hudbristningar och åldersfläckar. Du kan dels använda lotionen på torra områden som armbågar, knän, händer och fötter för en mer jämn BUS-applicering. För att förlänga din solbränna och för att försäkra dig om att den bleknar jämnt och långsamt.

Cocoa Brown Chocolate Whip Oil-Free Body Moisturiser, 125 kr (200 ml)
Betyg: ♥♥♥♥♥ (3/5)

Brun utan sol - Vision Haircare Spray Tan

Vision Haircare Spray Tan – Budgetfavorit!

En enkel och snabbtorkande self-tanning spray som ger dig en snygg fuskbränna – snabbt! Det är lätt att få ett jämnt resultat både på kropp och ansikte. Ett tips är att stå i duschen eller på en handduk när du applicerar sprayen, annars riskerar du ett kladdigt BUS-golv = bruna fötter. Ett stort plus är att sprayen är opigmenterad vilket gör att den inte färgar av sig på kläder eller lakan. Du får även en väldigt snygg och naturlig solbränna som passar just dig eftersom produkten jobbar med dina egna pigment. Enda minuset är att huden känns klibbig ett tag efteråt.

Vison Haircare Spray Tan, 159 kr
Betyg: ♥♥♥♥♥ (4/5)

Kicks Self-Tanning Mousse +Garnier Intense Natural Bronzer

Kicks Self-Tanning Mousse

Detta är en fluffig brun utan sol-mousse som omedelbart ska ge huden en naturlig solbrun ton. Resultatet syns direkt, men på mig blev resultatet GRÖNT (trots att jag hade skakat flaskan väl innan appliceringen). Som tur var försvann det mesta av den gröna färgen efter en dusch, men jag tycker ändå att färgen hintade mot grönt efteråt också. Den färgar av sig och dessutom är det svårt att få ett jämnt resultat … i detta fall var det faktiskt på minussidan att det fläckiga resultatet och den gröna nyansen satt som berget i över en vecka.

Kicks Self-Tanning Mousse, 129 kr (150 ml)
Betyg: ♥♥♥♥♥ (0/5)

Garnier Intense Natural Bronzer

Detta är en brun utan sol-spray som ska ge din hy en gyllene solbrun lyster efter bara tre timmar. Men det är svårt att få ett jämnt resultat. Denna spray är helt klart lättast att använda om du redan har färg. På plussidan torkar sprayen snabbt och fungerar i alla vinklar så att du kan komma åt ställen som är svåra att nå. På minussidan håller färgen inte alls länge. Räkna med att behöva bättre på färgen efter bara någon dag.

Garnier Ambre Solaire Brun Utan Sol Spray, 145 kr
Betyg: ♥♥♥♥♥ (2/5)

Brun utan sol: St. Moriz Instant Self-Tanning Lotion

St. Moriz Instant Self-Tanning Lotion

St. Moriz Instant Self-Tanning Lotion ger en snygg solbrun färg direkt. Du ser direkt var du smörjt in dig – men var noga med att smörja ut allt ordentligt och klicka inte ut produkten direkt på huden (då får du fläckar eftersom lotionen sjunker in i huden blixtsnabbt). Den luktar inget och färgar inte av sig. Enda nackdelen är att resultatet inte håller mer än drygt 3 dagar.

St. Moriz Instant Self-Tanning Lotion, ca 70 kr (200 ml)
Betyg: ♥♥♥♥♥ (3/5)

Vita Liberata Luxury Tan - Brun utan sol - Bäst i test 2015

Vita Liberata – Bäst i test!

Extra Rich Tinted Self Tan Lotion

WOW är ordet! Alla Vita Liberatas produkter är de allra bästa BUS-produkterna jag någonsin provat! De luktar inte, torkar på några sekunder och färgar inte av sig. Resultatet blir en naturlig och supersnyggt brunbränd hy. Min absoluta favorit i sommar har varit Vita Liberata Extra Rich Tinted Self Tan Lotion. Det är den mörkaste VL-gelen som är idealisk för dig med mycket blek hud och som har svårt att få en solbränna. Det är superlätt att få en jämn färg med Self Tan Lotion och du ser var du redan har smörjt. Resultatet håller i upp till 7 dagar. Detta är en suverän brun utan sol-produkt helt enkelt! Priset är rätt saftigt, men om du vill bygga upp en snygg bränna direkt är det SÅÅÅ värt att lägga lite extra pengar på fuskbrännan – i alla fall i början.

Vita Liberata Extra Rich Tinted Self Tan Lotion, 295 kr
Betyg: ♥♥♥♥♥ (5/5)

Rich Silken Chocolate Tinted Self Tan Gel Face

En helt underbar brun utan sol-produkt, speciellt framtagen för att ge en solkysst glöd i ansiktet. Gelen innehåller mattande bronzing-pärlor som är utmärkt för dig med fetare hud. Detta är faktiskt en av få BUS-produkter som jag inte får finnar av i ansiktet. Den är lätt att använda och är väldigt dryg.

Vita Liberata Rich Silken Chocolate Tinted Self Tan Gel Face, 275 kr
Betyg: ♥♥♥♥ (5/5)

Capture the Light Opaque Illuminating Skin Finish

Om du vill förlänga din naturliga bränna eller bara ha diskret färg med en massa lyster och glow är detta ett hett tips. Vita Liberatas Capture the Light Opaque innehåller subtila skimrande partiklar som fångar ljuset. Du kan använda krämen i både ansikte och på kroppen – eller på utvalda områden som du vill framhäva.

Finns i nyanserna Latte (ger en medium brons-aktig look), Latte light (ger en solkysst look) och Buttermilk (passar dig med ljus hy och reducerar synbarheten av rodnader och finnar).

Vita Liberata Capture the Light Opaque Illuminating Skin Finish SPF 25, 495 kr (30 ml)
Betyg: ♥♥♥♥♥ (4/5)

TEST: Brun utan sol - bäst i test 2015

5 Brun utan sol-tips

  • Peela gärna huden innan applicering.
  • Applicera en oljefri hudlotion på torra områden som armbågar, knän, händer och fötter.
  • Applicera alla brun utan sol-lotions och krämer med en appliceringshandske (tanning mitt). Det gör att du lättare får ett jämnt och fint resultat och dessutom slipper få oönskade fläckar på händerna.
  • Tvätta händerna noga direkt efter applicering.
  • Undvik att få BUS på läppar, ögonbryn och hårlinjer samt på känslig, irriterad hud eller sår.

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share