Artikeln innehåller reklamlänkar

Så gör du en bohemisk fuskfläta på 5 minuter

Hair tutorial: Bohemian Chic Faux Braid

Här är ett enkelt frisyrtips på hur du kan uppdatera din vardagsfläta. Frisyren passar perfekt mellan tvättar och när du bara har några minuter på dig att fixa håret.

Du behöver: 

  • Genomskinliga små gummiband (Jag har ett 200-pack med minisar HÄRIFRÅN. De gummibanden är så små att du bara kan trä dem på håret när du jobbar med större sektioner av hår = så smidigt!)
  • Hårspray

Mellan tvättar?

  1. Börja med att applicera en leave-in cream i håret för att minska friss och få lite lenare textur i håret. Jag använder Rapunzel of Swedens som dessutom doftar så himla gott!
  2. Applicera sedan ett torrshampoo för att ge håret ett fräscht lyft och lite volym. Vill du ha en riktigt boho-chic effekt, applicera även en puderspray i håret för att få både mer volym och ett hår som gjort för slarviga bohemiska frisyrer (jag använde L'Oreal Professionel Techi-Art Crépage De Chignon).

Så gör du en bohemisk fuskfläta – under 5 minuter

  1. Ta en slinga från vardera sida av håret och knyt bak med hjälp av en liten gummisnodd. Ta hårslingan nedanför gummisnodden och trä den upp och igenom ”öglan” som bildas av dina två hårslingor.
  2. Dra försiktigt isär hårslingan lite och upprepa samma sak igen. Ta en slinga från vardera sida av håret, sätt fast slingorna med en gummisnodd och trä din slinga upp och igenom öglan.
  3. När du inte har mer hår att ta av på sidorna, sätt fast en gummisnodd en bit nedanför din senaste loop. Dela håret mellan gummisnoddarna och trä igenom resten av håret genom öglan.
  4. Gör din fuskfläta större genom att dra isär den lite. Fixera sedan frisryren med en hårspray. Jag har använt denna puderspray (igen). Den fixerar inte bara frisyren och ger volym utan gör flätan ännu mer bohemisk med en nedmattande effekt.

Hair tutorial: Bohemian Chic Faux Braid

159K Shares
Pin
Share
Tweet
Share