Artikeln innehåller reklamlänkar

Häng på: Skönhetskonferens i Rom med Daisy Beauty

Beautykonferens i Rom med Daisy Beauty

Mamma Mia, vilken helg alltså! I fredags flög jag till Italien för en beautykonferens i Rom med Daisy Beauty

Tillsammans med 22 bloggare, journalister och företag intog vi konferenslokalen i  femstjärniga Hotel Ambasciatori Palace för ett fullspäckat schema med beautysnack. Under fredagen och lördagen lärde jag känna dessa varumärken bättre: LYX Cosmetics, Grazette of Sweden, L'Oréal Paris, Garnier, NYX Cosmetics, Gloss of Sweden och Reserol. Däremellan blev det turistande i Rom med sevärdheter, gelato och pasta.

Mer om det och spännande nyheter kommer senare. Nu tänkte jag passa på att dela med mig av några snapshots från skönhetskonferensen.

Beautykonferens i Rom med Daisy Beauty

Resa från Stockholm - Rom

Jag lämnade för första gången min Nikon D800 hemma och tog istället med mig min nya kompakta systemkamera, Olympus OM-D Mark II. Som ovan blev mina första bilder från resan då jag av misstag fotade med ISO 10 000. Thank god att jag upptäckte det i tid!

Beautykonferens i Rom med Daisy Beauty

Peppade beautyvänner på Roms flygplats.

Jag provade kamerans selfieläge med Jasmine på bussen. Jasmine har bott i Dubai i större delen av sitt liv men jobbar nu på Sephora i Stockholm och bloggar på PixiJasmine. Hon är världens trevligaste (och har så fint hår som jag vill sno).

Rom, Italien

Green street in Rome

Bussen stannade utanför hotellet på den nu gröna och somriga gatan Via Vittorio Veneto. Det är ett väldigt centralt och bra läge med bara drygt 30 minuters promenad till antingen Colosseum eller Vatikanen.

Beautykonferens i Rom med Daisy Beauty

Efter en italiensk lunch hälsade Kicki Norman och Sam Bergenstråhle från Daisy Beauty oss välkomna till Rom.

Beautykonferens i Rom med Daisy Beauty
Uppladdad inför konferens med godbitar, kaffe och min iPad för anteckningar.

På schemat:

  • Grazette of Sweden – Det svenska sättet att laga håret
  • L.Y.X Cosmetics – Lacket som håller längre
  • Senaste nyheterna från L'Oréal Paris Makeup
  • Garnier – Nyheter inom hudvård
  • Om L'Oréals CSR och hållbarhetsarbete
  • NYX from runway to Instagram – a moment all about makeup
  • Gloss of Sweden –The Gloss Generation
  • Reserol – Nya generationens nutraceuticals

Snapshots från #daisybeautyrom2016

Vi lyssnade på spännande företagspresentationer, spanade in nyheter, provade produkter som skickades runt och snackade beauty i två dagar. På mittenbilden ovan kärar jag och Sofie ner oss i Grazette of Swedens Crush-dofter. Det är som godis för håret!

Tina Christander och Tanja Bosikovska var på plats från LYX Cosmetics för att berätta om striden med gellack och världsnyheten akryllack som med sin hypoallergena och biomedicinska formula till och med är säkrare än nagellack.

Taket i konferensrummet på Hotel Ambasciatori
Jag kunde inte låta bli att snegla upp på konferensrummets tak ibland. Hur fint liksom?

L'Oréal Paris Summer Glam

L'Oréal Paris bjöd på en riktig färgfest på lördagsmorgonen med visningarna av deras senaste nyheter.

Teresa Grundin in action

Highlight. Contour. Blend. Teresa Grundin delade med sig av sminktips.

Garnier SkinActive

Och Garnier visade upp sina återfuktande nyheter SkinActive Moisture Bomb.

L'Oréal Paris om hållbarhetsarbete

Visste du att L'Oréal Paris är ett av världens mest hållbara företag? Här berättar Maria Mossenberg från L'Oréals om deras hållbarhetsarbete –  i hopp om att det multinationella företaget ska sluta vara en ”faceless giant”.

Nyx Cosmetics

NYX Cosmetics

Maria Mölsä från NYX Cosmetics berättade om hur NYX har blivit världens mest snabbväxande makupmärke och hur de nu invaderar Europa.

”Nyx is taking over the world – Get ready for Europe invasion!”

NYX Full Throttle

Gloss of Sweden
Marielle Isaksson (till höger) och Madelen Stenlund (till vänster) från Gloss of Sweden charmade alla med sin norrländska och brinnande entusiasm för makeup och design.

Alla hade ett leende på läpparna efter Gloss of Swedens presentation. Dessa norrländska brudar golvade oss alla med sin fantastiska energi. Extra roligt, tycker jag, är att makeupmärket Gloss of Sweden kommer från min hemstad Umeå (eller Ume som man säg). Med Norrland som utgångspunkt har tjejerna nu siktet inställt på att ta över världen.

Jag både håller tummarna och tror på att de kommer att lyckas 😉

Gloss of Sweden
Läppgoodies från Gloss of Sweden.

Reserol

Sist men inte minst att fatta konferensens stafettpinne var kosttillskottsföretaget Nutrinovate som kommit ut med en sprillans ny svensk innovation: Reserol. Det är en film (en ”smält-lapp”) laddad med superantioxidanten reservatrol som du applicerar i kinden och låter smälta – varpå reservatrol kan tas upp direkt av kroppen genom munslemhinnan.

Spännande science or what?

#daisybeautyrom2016

Min coola roomie Sofie och jag i hissen på väg mot äventyr i Rom (bilder från det kommer, så håll i hatten!).

Italiensk middag på Girrarrosto Fiorentino

Skönhetskonferensen med Daisy Beauty i Rom var verkligen helt fantastisk. Jag tycker det är så kul att lära känna varumärken bättre (något man typ aldrig tar sig tid till att göra annars), att få klämma, känna och diskutera nyheter med underbara kollegor och samtidigt inspireras av företagens framgångshistorier. Alla har ju börjat någonstans och att få höra om resan, motgångar och framtidsplaner tycker jag är superkul.

Lördagskvällen avslutades på topp med middag i italiensk anda i en mysig vinkällare på restaurang Girrarrosto Fiorentino.

Girrarrosto Fiorentino, Via Sicilia 46

Det blev en hel del skratt och skålar.

Skål i vinkällen i Girrarrosto Fiorentino

Jag lyfter glaset igen och säger ett stort tack till Daisy Beauty, alla företag och beatykollegor för denna underbara resa och helg!

Psst! Spana in fler bilder under #daisybeautyrom2016

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share