Artikeln innehåller reklamlänkar

5 goda anledningar att börja dagen med en kopp kaffe

Anledningar att dricka kaffe varje dag

Inlägget presenteras i samarbete med Nescafé

Det svarta guldet. Livets dryck? Ja, kärt barn har många namn. Som kaffeälskare behöver du garanterat inte en anledning till att ta en kopp kaffe på morgonen, men här är ytterligare 5 skäl till att dricka en kopp kaffe – med gott samvete.

1. Kaffe är bästa sättet att starta dagen på

Kaffe gör dig både pigg, glad och är ofta ett måste för en ”god morgon”. Studier visar att kaffe har bäst effekt mellan 09.30 och 11.30 på förmiddagen. Men på riktigt, finns det någon bättre väckarklocka än en rykande kopp kaffe? Själv är jag en sur zombie utan en kopp på morgonen.

2. Kaffe förbättrar ditt minne
Oavsett om du ska plugga eller jobba – ta en kopp kaffe. Koffeinet underlättar inlärning och räcker för att boosta ditt långtidsminne i minst 24 timmar.

3. Kaffe gör dig smartare
Drick kaffe … like a BOSS. Inte nog med att kaffe förbättrar ditt minne, det höjer även din mentala prestationsförmåga och gör att din hjärna kan jobba mer effektivt och på smartare sätt.

3. Kaffe kan göra dig mindre stressad
Doften av kaffebönor kan ha både en lugnande och avslappnande inverkan. Så känner du dig stressad på morgonkvisten, prova att finna ro med livets dryck.

4. Kaffe minskar risken för en rad olika sjukdomar
Tre till fyra koppar kaffe om dagen minskar risken för diabetes, depression, stroke, Parkinsons, Alzheimers och ett antal lungsjukdomar, cancer, leversjukdomar och njursjukdomar. Med andra ord: Ännu en anledning att börja dagen med kaffe.

5. Kaffe gör dig lycklig
Vaknat på fel sida? En kopp kaffe kan vara ett riktigt lyft för humöret. Det är antioxidanterna i kaffet som får dig på bättre humör (kroppen har även lätt att ta upp antioxidanterna från just kaffet).

Nescafé Lyx Rund

Just nu startar jag dagen med min nya snabbkaffefavorit, Nescafé Lyx Rund. Jag dricker i stort sett alltid mitt kaffe svart och tycker att detta snabbkaffe är så himla gott med sin mer runda och mjuka smak.

Visste du att …

… 475 miljoner koppar Nescafé dricks i världen dagligen
… 5 500 koppar Nescafé dricks i världen varje sekund

Är du med i sekunden?

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share