Artikeln innehåller reklamlänkar

5 fängslande tv-serier du inte får missa

Fängslande tv-serier

Fascinerande och extremt intelligenta karaktärer kombinerat med intriger, lite kärlek och genomtänkta dialoger. Här är fem fängslande tv-serier som du varken vill eller får missa!

Är du också en junkie när det kommer till tv-serier? Personligen älskar jag serier och följer alltid flera åt gången. Så vad passar inte bättre än några grymma tips? Dessa tv-serier har flera saker gemensamt.

För det första är alla serier i toppklass (det kan även IMDB intyga). För det andra så har alla serier otroligt fascinerande och intressanta manliga karaktärer i fokus. Alla dessa karlar är väldigt intelligenta men får samtidigt brottas med mörkare sidor eller dåliga vägval.

Synonymt för alla serier är att det handlar om kontraster = garanterad spänning.

Bedragaren Neal Caffrey sätter kriminella bakom galler, Michael Scofield begår brott för att rädda sin bror, kriminalteknikern Dexter mördar mördare,  Mike Ross får ljuga om sin juristexamen för att hjälpa Harvey Spector att lösa komplicerade fall och sedan har vi den cancersjuke kemiläraren Walter White som drygar ut familjekassan med tillverkning av metamfetamin.

5 fängslande tv-serier du inte vill får missa


Fängslande tv-serier: White Collar

White Collar

Genre: Komedi, Crime, Drama ♦ År: 2009 – 2014 ♦ Säsonger: 6 ♦ IMDB-betyg: 8,3

White Collar handlar om mästerbrottstlingen Neal Caffrey (Matthew Bomer) som, med endast några månader kvar på sitt 4-åriga fängelsestraff, bestämmer sig för att rymma. När det resulterar i att han blir fångad igen, och står inför ytterligare fyra år i finkan, gör han en uppgörelse med FBI-agenten Peter Burke (Tim DeKay). I utbyte mot sin ”frihet” får han hjälpa FBI att fånga brottslingar. Med sin kriminella bakgrund och tänk blir han en ovärderlig konsult.

Till skillnad från andra kriminalserier är White Collar mer lättsam. Det är faktiskt en kriminellt bra serie med bra story och roliga repliker! Att se olagligt snygga Matthew Bomer i huvudrollen gör inte saken sämre. Neal Caffrey är som en modern Clark Kent med en twist. Han räddar dagen med sina superförmågor men har samtidigt svårt att lämna den brottsliga sidan bakom sig. Kul att nämna är förresten att det faktiskt var tänkt att Matthew Bomer skulle spela huvudrollen i Superman Returns (innan bytet av regissör) samt att många fans ville se honom som Mr. Grey i Fifty Shades of Grey-filmen. Se denna serie och du kommer förstå varför 😉

”To catch a thief, it helps to be one.”


Fängslande tv-serier: Prison Break

Prison Break

Genre: Action, Drama
År: 2005 – 2009
Antal säsonger: 4 + filmen ”Prison Break: The Last Break
IMDB-betyg: 8,6

Okej, jag måste ju nämna Prison Break i listan för fängslande tv-serier (nej, inte bara för att det utspelar sig i ett fängelse), trots att serien har några år på nacken. Prison Break kan man, utan problem, bli fängslad av många gånger. Serien handlar om Lincoln Burrows (Dominic Purcell) som har dömts till döden för mordet på USAs vicepresident. Han är dömd till döden, trots att han hävdar att han är oskyldig och utsatt för en kompott. Vi får följa Michael Scofield (Wentworth Miller ♥) som, in i minsta detalj, planerar hur han ska bryta ut sin bror från fängelset och rädda honom. Michael har ett stort hjärta och är otroligt intelligent. Jag älskar att följa hans planer, trots att allt inte går som han tänkt sig …

”The escape will begin. Everything will change.”


Fängslande tv-serier: Dexter

Dexter

Genre: Action, Drama ♦ År: 2006 – 2013 ♦  Säsonger: 8 ♦  IMDB-betyg: 8,9

Du kan räkna med att jag nämner Dexter på frågan om vilka mina favoritserier är. Dexter är en genial serie som handlar om Dexter Morgan (Michael C. Hall). Han jobbar som blodstänksanalytiker för polisen i Miami, men lever parallellt ett väldigt annorlunda dubbelliv. På dagarna letar han efter spår och bevis som kan fälla mördarna rent juridiskt. På nätterna jagar han de kriminella själv och mördar dem. Att få följa med, och faktiskt även sympatisera med en seriemördare är ju rätt bisarrt. Det är dock det som gör serien fenomenal. Här är en mördare. Omringad med vänner och familj som aldrig har sett hans riktiga jag. Hans ”dark passenger”.

”There are no secrets in life. Just hidden truths.”


Fängslande tv-serier: Suits

Suits

Genre: Komedi, Drama
År: 2011 –
Säsonger: 5 –
IMDB-betyg: 8,8

Suits handlar om Mike Ross (Patrick J. Adams) som efter ett misslyckat langningsförsök bokstavligen snubblar in på en jobbintervju hos den framgångsrike advokaten Harvey Specter (Gabriel Macht). Mike har ett fotografiskt minne och är smart som få. Problemet är att han inte har någon juristexamen från Harvard, vilket är ett krav. Harvey anställer honom ändå och de bestämmer sig för att låta detta vara en hemlighet. Världen fylld av lögner, kombinerat med intriger och kärlek på kontoret gör detta till en grym serie. Det jag framförallt gillar med Suits är att den genomsyras av kvicka, smarta och roliga dialoger.

”One has a brilliant mind. The other is using it.”


Fängslande tv-serier: Breaking bad

Breaking Bad

Genre: Crime, Drama, Thriller ♦ År: 2008 – 2013 ♦ Säsonger: 5 ♦ IMDB-betyg: 9,5

Breaking Bad in my heart! Här har du en av världens bästa serier utan tvekan. I Breaking Bad får vi följa Walter White (Bryan Cranston), en cancersjuk kemilärare som bygger upp ett knarkimperium. Walter White sliter som underbetald lärare, jobbar extra på en biltvätt för att försörja sin familj och får en dag sin dödsdom. Cancer i lungorna. Hans höggravida fru och cp-skadade son är ovetande om hans dom. För att ta hand om de orimliga sjukhusräkningarna bestämmer han sig för att göra något. Närmare bestämt metamfetamin. Tillsammans med sin tidigare elev Jesse Pinkman (Aaron Paul) börjar resan ”Breaking Bad”. Det är en hjärtskärande och hårresande historia som ständigt eskalerar i spänning. Jag kan inte annat än lova: Denna serie vill du inte missa.

It becomes crystal clear: ”All bad things must come to an end.”


Har du fler tips på fängslande tv-serier med intelligenta karaktärer? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share