Artikeln innehåller reklamlänkar

24 Timmar i Paris med L’Oréal Professionnel

24 Hours in Paris / 24 timmar i Paris

24 timmar i Paris är såklart alldeles för lite. Men åh så många intryck och så mycket man kan hinna uppleva ändå!

I början av februari bjöd L'Oréal Professionell in mig och danska bloggaren Melanie Nørskov till ett event i Paris för att spana in nya hårtrender och nyheter från hårvårdsmärket. Det var få timmar för att ta in en så magisk stad som jag aldrig varit i tidigare, men det var ändå en helt oförglömlig resa. Här är 31 snapshots från dagen.

24 timmar i Paris: Tisdag 31 Januari

Hotel Pont Royal - 5 star hotel in Paris

Hotel Pont Royal - 5 star hotel in Paris
Hotel Pont Royal, 5-7 Rue Montalembert, 75007 Paris

20.00 Checkar in på Hotel Pont Royal

Efter att ha sett en skymt av Eiffeltornet genom taxirutan och känt hur hjärtat tog några extra slag checkar vi in på det femstjärniga hotellet Pont Royal. Jag känner hur stämningen börjar sätta sig. Oui oui, jag är i PARIS! På hotellrummet finns fransk balkong, konfektyrer och detaljer som bara andas Frankrike.

Woman reading a map in Paris

21.00 Kvällspromenad i Paris

Efter en snabb dusch strosar vi över den vackra bron Pont Royal Bridge mot kvällens restaurangbokning. Dimman ligger tät och skymmer Eiffeltornet från vår sikt. Men hela atmosfären är som guldfärgad. Det är så fint! Jag kan inte låta bli att blicka upp mot de vackra franska byggnaderna och häpna över vilka monument eller detaljer som gömmer sig bakom varje hörn.

Paris by night. View from Pont Royal Bridge

Carrousel du Louvre - Entrance to the Louvre Museum
Carrousel du Louvre – En av ingångarna till Louvren

Beautiful building in France, ParisBeautiful Street in Paris by Night

21.30 Middag och drinkar på Restaurant Costes

Hotel Costes Paris Exterior
Restaurant Costes 239-241 Rue Saint Honoré, 75001 Paris

Woman with long hair in beautiful room with a glass of wine at Hotel Costes in Paris

När vi kliver in i restaurangen på det femstjärniga hotellet Costes känns det som att jag tagit ett stort kliv tillbaka i tiden. Här hänger sammetsgardiner så långt ögat kan nå och stearinljus droppar på varje bord. Min första tanke är hur i allsin dar servitörerna lyckas navigera mellan alla små bord utan att välta ut några ljus. Min andra tanke är att jag känner mig väldigt nerklädd. Som tur är, är stämningen avslappnad. Och stearinljusen står kvar på sina platser.

Jag beställer en Coco Chanel-cocktail till förrätten och njuter av den helt fantastiska maten som inte kan sammanfattas på något annat sätt än: magnifique!

Nicoline från L'Oréal Professionnel och Melanie

Underbart sällskap, fantastisk miljö, utsökt mat och goda drinkar. Detta satte helt klart guldkant på mina timmar i Paris.

Hotel Costes Restaurant in Paris

En dag i Paris: Onsdag 1 Februari 2017

View from french balcony in Paris at Hotel Pont Royal

09.00 Frukost på hotellet

Efter alldeles för få timmars sömn känner jag mig mer än redo för dagen. Vem bryr sig om sömn när man vaknar till denna franska utsikt och har hotellfrukost väntandes?

Woman with iPhone taking photo of The Eiffel Tower in Paris

10.00 Eiffeltornet

Eftersom varken jag eller Melanie varit i Paris förut ändrade L'Oréal Professionnel om schemat bara för att vi skulle få en smak av Paris först. Känslan av att se Eiffeltornet var bara WOW. Det är en så stark och romantisk symbol för Paris och det är lätt att bli helt tagen av byggnaden.

The Eiffel Tower with a dramatic sky in the backgroundCarrousel in front of The Eiffel Tower in Paris

Vi kliver ur taxin och promenerar upp mot en utsiktspunkt. Som om inte Eiffeltornet i sig vore romantiskt och fint nog står det en olagligt vacker karusell i närheten. Mitt hjärta bara smälter ytterligare.

Love locks in Paris

Intill karusell hänger också några kärlekslås. Kanske ett minne av eller till minne av kärleksbron Pont des Arts?

Close-up photo of Carousel Horse

L'Oréal Professionnel's Influencer Event in ParisMacarons at Ladurée in Paris

11.30 Macarons från Ladurée

When in Paris … måste man såklart prova på macarons. Och vilket ställe ska man först gå till om inte Ladurée? Från honung och lavender till lakrits, mörk choklad och svarta vinbär. Här finns macarons för alla smaker.

Macarons at Ladurée in Paris

11.45 Besöker L'Oréal på 14 rue Royale

L'Oréals huvudkontor ligger lite utanför Paris, men vi kunde såklart inte låta bli att gå förbi detta pampiga L'Oréal-kontor som ligger på 14 rue Royale. Ett stenkast från butiker som Chanel, Gucci och Prada.

L'Oréal Office in Paris, 14 rue Royale

12.00 Fika med croissanter

Jag är så glad att vi, trots få timmar i Frankrikes huvudstad, tog oss tid att bara koppla av. Med färska croissanter på ett mysigt random fik. Jag kan lätt säga att det var den godaste croissanten jag ätit i hela mitt liv. Jag vet inte om det var bakverket i sig eller bara upplevelsen att sitta på en uteservering mitt i Paris och fika som gjorde detta till en topp-croissant.

Café au lait, macarons, croissants and Chanel Boy Bag

14.00 – 16.00 Event med L'Oréal Professionnel

Efter mysigaste fikastunden tar vi en taxi till 3 Avenue D’Eylau för eventet med L'Oréal Professionnel. Här är olika rum inredda för att presentera olika nyheter och produkter. Det bjuds på bubbel, snittar och personliga snack med hårexperter.

L'Oréal Professionnel's event in Paris
Bland det första jag gjorde på eventet? Prova fotoautomaten ?

Hot Hair Trends 2017: Colorful Hair

När det kommer till nyheter fastnade jag totalt för den heta #Colorfulhair-trenden som L'Oréal Professionnel kommer satsa på stort i år. Hårfärg är årets nya makeup och i år kommer det bli ännu lättare att hitta din nya favoritfärg på salong.

L'Oreal Professionnel's new Spokesmodels 2017: Taylor Hill, Hailey Baldwin & Vanessa Brown

Sist men inte minst avslöjade L'Oréal Professionnel att sociala medier-drottningarna Taylor Hill och Hailey Baldwin är nya spokespersons för hårvårdsmärket. Tro mig, dessa brudar är lika vackra i verkligheten som på alla bilder.

16.30  Lunch på Le Saint-Germain

Innan flyget hem äter vi en sen lunch i skymningen på en restaurang nära hotellet.

Fish Burger at Le Saint Germain

Le Saint Germain

20.50 Paris – till Stockholm

Efter 24 helt fantastiska, underbara och alldeles för få timmar i Paris flyger jag hem till Stockholm med ett stort leende på läpparna och en önskan om att åka tillbaka asap.

Det är något speciellt med Paris och trots att jag nu bara har fått ett litet litet smakprov kan jag verkligen förstå att det är lätt att kära ner sig i denna romantiska stad.

Outside Hotel Pont Royal in Paris

TELL ME: Har du varit i Paris? Vad får man inte missa? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share