Artikeln innehåller reklamlänkar

Torö Stenstrand

toro-stenstrand_nynashamn

Längst ut på Torös sydvästra udde Ören ligger vackra Torö Stenstrand. Stranden är känd som Sveriges bästa vågsurfingstrand. Pawel, Kasia, Simon och jag åkte dock inte dit för att surfa i går eftermiddag utan för att fota. Vädret var inte på topp, men trots det är Torö en härlig upplevelse i vardagsstressen.

pawel-kasia

Pawel är fantastiskt duktig på landskapsfotografering och delade med sig av sina fototips till både Kasia och mig.

toro-nynashamn

Ett fotobesök till Torö just nu innebär varma kläder. Har ni sett en snyggare outfit förut haha? 😀

toro-stenstrand-nynashamn

Simon var också pepp! När han är vid havet kommer alltid hans holländska blod fram. Han älskar den uppfriskande havsbrisen.

toro_stenstrandtoro-stenstrand

Jag fick låna en ”Big Stopper” av Pawel för att ta bilden ovan. Det är ett filter, en glasskiva, som används för att kunna sänka slutartiden – något som nästan är ett måste vid landskapsfotografering. Vatten och himmel får då en så häftig len effekt. I går var det tyvärr inga moln eller sol så effekten syns bara lite på vattnet.

toro

Vägen till Torö är nästan en upplevelse i sig. Vägen kantas bland annat av skyhöga träd. Tänk hur vackert det måste vara på hösten!

Torö Stenstrand kan garanterat vänta sig ett besök av oss snart igen. Det ska finnas vackra sandstränder och ännu häftigare miljöer än de vi hann se i går. Så det ska förevigas när vädret är bättre 😉

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share