Artikeln innehåller reklamlänkar

8 Tips kring julklappsinslagning

Julklappsinslagning

Med det bevingade uttrycket ”man tager vad man haver” kan du med lite kreativitet skapa riktigt läckra paket under granen. Spana in mina bästa tips här!

1. Återanvänd material som du har hemma

Det är både miljövänligt, roligt och kreativt. Istället för vanligt omslagspapper och presentsnören kan du till exempel använda papper, kartong, tyg, tidningar och snören som du har hemma.

2. Gör egna etiketter eller skriv ut online.

Mitt i all julstress kan det kännas bökigt att göra egna snygga etiketter och tråkigt att köpa färdiga i en butik. Mitt bästa tips är då att skriva ut ett ark med etiketter från datorn. Det tar typ två sekunder! Spana till exempel in pysselbloggaren Helena Schaeder Söderbergs färdiga juletiketter. Du kan ladda ner och skriva ut dem gratis HÄR.

juletiketter-gratis
Skriv ut egna juletiketter och fäst med snöre på paketen

3. Ibland är det enklaste det allra snyggaste.

Slå in dina paket i brunt papper och hederligt natursnöre för klassiska vibbar. Vill du gå all in toppar du med lacktång och sigill.

Jag fullkomligt älskar den enkla stilen och tycker det är särskilt kul att slå in klappar till  doften av varmt lack och prasslet av oljepapper. Det är en fröjd för sinnena.

Julklappsinslagning

4. Ös på med färg!

Även om det är otroligt fint med simpla, klassiskt bruna paket så älskar jag när det är en färgfest under julgranen. Var inte rädd för att använda icke-traditionella julfärger.

christmas-wrapping-ideas

julklappsinslagning

5. Dekorera!

Pimpa paketen med snören, rosetter, kryddor, paljetter eller annat du har hemma.

Julklappsinslagning

6. Sugar on top!

Godis är bland det bästa jag vet. Låt även det fungera som en extra dekorationsdetalj så blir paketet extra sött.

chokladfabriken-choklad
En påse choklad serverat till paketet? Gärna!

7. Personliga detaljer

Om man kan se vem paketet tillhör innan man läser etiketten är det såklart särskilt roligt. Piffa till paketen med personliga detaljer.

8. Dekorera med minipresenter

Du vet hur någon som vill vara rolig ibland slår in paket i paket i paket? Gör tvärtom istället och dekorera med minipaket som du hänger fast i presentens snöre. Här kan du lägga något litet som lyxigt förpackade praliner, ett smycke, trisslott eller något annat kul. Gör egna minipresenter att fylla eller återanvänd en smyckespåse som extra dekoration.  

JulklappsinslagningJulklappsinslagningJulklappsinslagning

Modernt glitterpapper som kontrast och lack som dekoration.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share