Artikeln innehåller reklamlänkar

TIPS: 5 serier som liknar Dexter

serier-som-dexter-breaking-bad

Oavsett om du gillar (eller gillade) Dexter så kommer här fem grymma tips på liknande serier. Nu när Dexter officiellt är slut är det många som visat sitt missnöje. Därför har jag samlat ihop några andra smarta män här som kan få dig på bättre humör!

Även om jag också blev extremt besviken på avslutningen av Dexter står jag fast vid att det ändå är en av de bästa serierna någonsin. Vid varje säsong har jag suttit fängslad för att se den noggranne Dexter Morgan som till vardags jobbar som blodanalytiker på Miamipolisen och som på fritiden är en mördare som dödar mördare. Det jag speciellt har älskat är hur briljant och smart Dexter alltid är. Här har du fler exempel på extremt intelligenta män inom olika områden!

Breaking Bad (2008- ):
MIN FAVORIT! Fy tusan vad den här serien är bra. Det här är dessutom den serie som är mest lik Dexter. Istället för en kriminaltekniker som extraknäcker som seriemördare ser vi här en kemilärare som halkar in på den brottsliga banan när han börjar tillverka droger efter att han blivit diagnostiserad med allvarlig lungcancer. Liksom Dexter tycker vi verkligen om den 50-årige Walter White som (till en början) inte vill göra annat än att försörja sin familj och kunna betala för de dyra sjukhusräkningarna. Den här serien är nu inne på sin sista säsong och jag väntar med spänning på det sista avsnittet av säsong 5 som kommer ut nu på söndag, 29:e september. OMG.
Mitt betyg: ♥♥♥♥♥ (5/5)

Prison Break (2005-2009):
Serien kretsar kring Lincoln Burrows, som dömts till döden för ett mord han inte begått. Hans bror Michael Scofield planerar i detalj hur han ska rädda sin bror och rånar en bank med avsikt att hamna i samma fängelse. I den här serien snackar vi också om ögongodis. Även om Wentworth Miller nyligen kom ut som gay är det nog få kvinnor som kan motstå hans karaktär Michael.
Mitt betyg: ♥♥♥♥♥ (4/5)

House (2004-2012):
Liksom Dexter har vi här också en übersmart huvudperson att följa. Serien handlar om den skicklige men också cyniske läkaren Dr. Gregory House och hans läkarteam som varje vecka tar sig an ett nytt medicinskt mysterium.
Mitt betyg: ♥♥♥♥ (3,5/5)

Suits (2011 – ):
Här har vi också ett lysande exempel på en man som är lika smart som Dexter – fast i advokatvärlden. Suits handlar om Mike Ross som är på flykt från en drogaffär som gått dåligt. Tack vare sitt fotografiska minne och extrema smarthet får han börja jobba för Harvey Specter, en av New Yorks bästa advokater – trots att Mike inte har någon utbildning.
Mitt betyg: ♥♥♥♥ (3,5/5)

Sherlock (2010– ):
Serien är baserad på de kända berättelserna om Englands mest hyllade detektiv, Sherlock Holmes. Till skillnad från många filmatiseringar utspelas den här serien inte runt 1900-talet utan är i modern 2000-talsmiljö.
Mitt betyg: ♥♥♥♥♥ (3/5)

Har du några bra serietips? 🙂

Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson är en content creator från Umeå och grundare av den prisbelönade bloggen ADARAS Blogazine. Hon inpirerar dig till att utforska nya platser, sätta guldkant på tillvaron och leva ditt bästa liv. Säg hej på Instagram!

0 reaktioner på ”TIPS: 5 serier som liknar Dexter”

  1. White Collar bör också hamna på den listan! ^^ Gillar alla serier du nämnde förutom Breaking Bad. Har liksom aldrig fastnat för den. :3

  2. House är en stor favvo hos mig 🙂 Tycker också det är tråkigt att Dexter är slut, men som tur är så finns det en rad andra serier att följa. Har sett klart Defiance säsong 1 och väntar på att tvåan ska komma ut och sen så ska jag börja kika på Under The Dome 🙂

  3. Pretty Little Liars och Hellcats, så grymt bra! 😀 Tyvärr lades Hellcats ned efter första säsongen, men jag rekommenderar dig verkligen till att kolla på den.
    Och Breaking Bad är ju helt fantastisk förresten! ^_^

  4. Tycker Fringe var en sjukt bra serie! Såg klart på den förra veckan, så himla bra! Också en smart ”man” eller kanske två, en är äldre dock haha! 😀 men den ÄGER!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet