Artikeln innehåller reklamlänkar

Test: Sanotint Classic – naturlig hårfärg utan ammoniak

sanotint-mockasanotint_mocka

Vem vill inte kunna färga håret utan att skada det? Jag provade precis att fräscha upp mitt solblekta hår med Sanotint Classic*. Det är en permanent hårfärg som innehåller 98 procent naturliga ingredienser och är helt fri från ammoniak, parabener, formaldehyd, ren resorcinol och metaller. Formulan innehåller växtextrakt från gyllenhirs, oliv, björk och vindruvor.

sanotint-harfarg

Sanotint Classic blandas i en skål och appliceras enklast på håret med en pensel. En stor fördel är att man kan spara produkten upp till tre månader efter öppnandet. Det är alltså särskilt idealiskt att använda för dig som vill förbättra utväxten då och då. De 30 nyanserna som finns i sortimentet går även fritt att blanda som man vill.

Mitt hår behövde en rejäl uppfräschning så jag använde hela produkten. Resultatet blev kanske inte en riktigt lika djup färg som det brukar bli med ”vanliga” hårfärger (kanske skulle jag behöva två förpackningar?), men jag är trots det nöjd med resultatet.

Se bara skillnaden på före- och efterbilden nedan. Båda bilderna är tagna på helt ostylat hår. Innan var håret torrt, matt, frissigt och skiftade i olika färger. Resultatet blev ett glansigt hår med fylligare färg och mindre friss.

sanotint-classic
Före- och efter på helt ostylat hår. 

Sanotint får en fet tumme upp av mig. Att faktiskt kunna färga håret utan att skada det är självklart att föredra.

Sanotint Classic säljs online samt i alla Life-butiker och kostar 189 kr.

Betyg♥♥♥♥
– Sanotint Classic är naturlig hårfärg som levererar! Kostar lite mer än ”vanliga” hårfärger och ger inte ett lika fylligt resultat. Men med tanke på att det inte skadar håret är det ett hett tips till dig som vill fräscha upp ditt hår hemma.

*pressutskick

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share