Artikeln innehåller reklamlänkar

TEAtox: Rensa kroppen med te

Your Tea - Tiny Tea Teatox

Vad sägs om att kickstarta höstterminen med en detox? Eller rättare sagt, TEAtox? Att detoxa med te ger dig inte bara mer energi utan även stärkt immunförsvar och en yttre quickfix på köpet!

Jag körde en 14 dagars detox med Tiny Tea innan jag åkte till USA. Det är ett örtte som innehåller kinesiska växtbaserade ingredienser som rengör matsmältningssystemet. Detoxen kunde inte ha fungerat bättre för mig. Jag kände mig lättare (hej då svullen mage!), piggare och fräschare. Dessutom märkte jag stora skillnader på min hy. Mindre finnar och en klarare och slätare hud. Det var helt enkelt precis vad jag behövde inför min semester.

TEATox – Detoxa med te

Lika uppskattat kan en detox med te nog vara för dig som känner dig trött, slö, uppsvälld och bara vill ha en nystart i höst (utan att du behöver svälta). När du detoxar med te kan du nämligen äta som vanligt. Okej, bäst blir det självklart om du äter en balanserad och bra kost samt dricker mycket vatten (väldigt viktigt!).

Your Tea - Tiny Tea Teatox

Jag har använt Tiny Tea från Your Tea. Det är en 14 dagars kur med 42 tepåsar (kostar ca 235 kr) Det är bara att lägga ner en påse te i kokande vatten i 4-5 minuter. Drick 3 gånger per dag, 30 minuter efter varje måltid. Variera med att lägga i en skiva citron för att optimera detoxen.

Du kan även detoxa med koffeinfritt organiskt grönt te eller örtte. Apoteket säljer också ett detox-te som är väldigt prisvänligt. Det heter Pukka Detox Tea (kostar 32 kronor för 20 tepåsar).

Your Tea - Tiny Tea Teatox

Tips för bäst TeaTox-resultat

  • Håll dig till mat som har en utrensande effekt, som till exempel frukt, grönsaker, quinoa, linser, nötter, frön och vegetabiliskt protein.
  • Drick mer vatten än vanligt under detox-dagarna.
  • Undvik socker, salt, kaffe, alkohol och mjölkprodukter.
  • Glömt att dricka téet? Ta inte igen koppen. Det är viktigt att inte dricka mer än det rekommenderade intaget varje dag.

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share