Lila ombre: så gjorde jag (i tre hårvänliga steg)!

Lila ombre: så gjorde jag (i tre hårvänliga steg)!

purple-ombre

Ett efterfrågat inlägg! Här är hur jag gick från en ljus till en lila ombre hemma.

Eftersom jag redan hade ljusa toppar behövde jag inte bleka håret innan. Här är det enda jag gjorde:
1. Jag schamponerade och sköljde ur hela håret.
2. Jag bestämde var ombren skulle börja och applicerade Alfaparf Jean's Color – Magenta på fuktigt hår.
3. För att få en mörkare brun färg applicerade jag Maria Nila Colour masque chocolate i rötterna och drog ner färgen med en kam i den lila färgen. Sedan lät jag allt verka i drygt 40 minuter och gjorde samma sak med mitt löshår.

magenta-ombre

1. Alfaparf Jean's Color – Magenta köpte jag på Attitude-mässan. Det är en semi-permanent ammoniakfri hårfärg som skapar ny ton i redan färgat hår eller coola effekter på blekt hår. Hårfärgen mattas av rätt mycket efter varje tvätt så jag har gjort en egen färgbomb med färgbevarande hårinpackning och hårfärg som jag använder varje gång jag duschar. 

2. Maria Nila Colour masque chocolate är en underbar chokladbrun inpackning som fräschar upp hårfärgen och har vårdande egenskaper. Den tillför även chokladbruna nyanser i olika djuphetsgrad beroende på hur länge du har i den.

red-purple-ombre
Före- och efter.

TIPS! Är du sugen på att prova på ombre? Ta gärna hjälp av någon. Denna gång gjorde jag min ombre helt själv och den är rätt ojämn på vissa ställen så jag ska be killen att hjälpa mig fixa till det så snart som möjligt. Jag har testat göra ombre hemma själv flera gånger och kan bara konstatera att resultatet alltid blir bäst om man får lite hjälp!

Vad tycker du om min nya knasiga hårfräg? 🙂

Reklamlänkar

Shoppa mina prints

Spana in mina bilder, konst, illustrationer och design inspirerade av när och fjärran.

32 reaktioner på ”Lila ombre: så gjorde jag (i tre hårvänliga steg)!”

 1. Så sjukt snyggt och häftigt! Ska nog banne mig lägga in några rosa slingor när jag blir blond igen om någon månad. Ja kan ju alltid skylla det på en annalkande 40årskris. haha (som om jag behöver ngt att skylla på)

 2. Ombren blev riktigt snygg! 🙂
  Hade själv viljat göra något liknande om man nu vågade!
  Haha efter 6st hårfärgningar på ca ett år så orkar nog inte mitt hår med en gång till. 😥

 3. Riktigt häftigt!!! Like it alot!
  Min frisör har också föreslagit att göra en ombre på mig men vi har avvaktat eftersom vi försöker få till rätt färg till mig just nu och mitt löshår (som nu hamnat i hennes händer för en färgning)

 4. Super snyggt, härligt med färg! 🙂 Jag har haft en rätt naturlig ombre nu sedan hösten men är sugen på att göra den lite mer kopprig 🙂

 5. Åh det är ju hur snyggt som helst!
  Vill också ha ombre men vill inte göra själv så ska nog fixa det hos frissan i höst! 😀

 6. Hur gjorde du färgbomben? Vad hade du i och ungefär hur mkt av varje?
  Väldigt tacksam för svar! Älskar din blogg förresten! 😀

 7. wow den nya färgen är så mycket snyggare och coolare än vad du hade tidigare, den nya hårfärgen passar dessutom din hudton mycket bättre 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet