Artikeln innehåller reklamlänkar

Lila ombre: så gjorde jag (i tre hårvänliga steg)!

purple-ombre

Ett efterfrågat inlägg! Här är hur jag gick från en ljus till en lila ombre hemma.

Eftersom jag redan hade ljusa toppar behövde jag inte bleka håret innan. Här är det enda jag gjorde:
1. Jag schamponerade och sköljde ur hela håret.
2. Jag bestämde var ombren skulle börja och applicerade Alfaparf Jean's Color – Magenta på fuktigt hår.
3. För att få en mörkare brun färg applicerade jag Maria Nila Colour masque chocolate i rötterna och drog ner färgen med en kam i den lila färgen. Sedan lät jag allt verka i drygt 40 minuter och gjorde samma sak med mitt löshår.

magenta-ombre

1. Alfaparf Jean's Color – Magenta köpte jag på Attitude-mässan. Det är en semi-permanent ammoniakfri hårfärg som skapar ny ton i redan färgat hår eller coola effekter på blekt hår. Hårfärgen mattas av rätt mycket efter varje tvätt så jag har gjort en egen färgbomb med färgbevarande hårinpackning och hårfärg som jag använder varje gång jag duschar. 

2. Maria Nila Colour masque chocolate är en underbar chokladbrun inpackning som fräschar upp hårfärgen och har vårdande egenskaper. Den tillför även chokladbruna nyanser i olika djuphetsgrad beroende på hur länge du har i den.

red-purple-ombre
Före- och efter.

TIPS! Är du sugen på att prova på ombre? Ta gärna hjälp av någon. Denna gång gjorde jag min ombre helt själv och den är rätt ojämn på vissa ställen så jag ska be killen att hjälpa mig fixa till det så snart som möjligt. Jag har testat göra ombre hemma själv flera gånger och kan bara konstatera att resultatet alltid blir bäst om man får lite hjälp!

Vad tycker du om min nya knasiga hårfräg? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share