purple-ombre

Ett efterfrågat inlägg! Här är hur jag gick från en ljus till en lila ombre hemma.

Eftersom jag redan hade ljusa toppar behövde jag inte bleka håret innan. Här är det enda jag gjorde:
1. Jag schamponerade och sköljde ur hela håret.
2. Jag bestämde var ombren skulle börja och applicerade Alfaparf Jean’s Color – Magenta på fuktigt hår.
3. För att få en mörkare brun färg applicerade jag Maria Nila Colour masque chocolate i rötterna och drog ner färgen med en kam i den lila färgen. Sedan lät jag allt verka i drygt 40 minuter och gjorde samma sak med mitt löshår.

magenta-ombre

1. Alfaparf Jean’s Color – Magenta köpte jag på Attitude-mässan. Det är en semi-permanent ammoniakfri hårfärg som skapar ny ton i redan färgat hår eller coola effekter på blekt hår. Hårfärgen mattas av rätt mycket efter varje tvätt så jag har gjort en egen färgbomb med färgbevarande hårinpackning och hårfärg som jag använder varje gång jag duschar. 

2. Maria Nila Colour masque chocolate är en underbar chokladbrun inpackning som fräschar upp hårfärgen och har vårdande egenskaper. Den tillför även chokladbruna nyanser i olika djuphetsgrad beroende på hur länge du har i den.

red-purple-ombre
Före- och efter.

TIPS! Är du sugen på att prova på ombre? Ta gärna hjälp av någon. Denna gång gjorde jag min ombre helt själv och den är rätt ojämn på vissa ställen så jag ska be killen att hjälpa mig fixa till det så snart som möjligt. Jag har testat göra ombre hemma själv flera gånger och kan bara konstatera att resultatet alltid blir bäst om man får lite hjälp!

Vad tycker du om min nya knasiga hårfräg? 🙂

 • Blev riktigt fint på dig 🙂

 • Så sjukt snyggt och häftigt! Ska nog banne mig lägga in några rosa slingor när jag blir blond igen om någon månad. Ja kan ju alltid skylla det på en annalkande 40årskris. haha (som om jag behöver ngt att skylla på)

  • Åh låter ju supersnyggt:D Älskar rosa! Haha klart du inte behöver något att skylla på. Just do it!

 • Ombren blev riktigt snygg! 🙂
  Hade själv viljat göra något liknande om man nu vågade!
  Haha efter 6st hårfärgningar på ca ett år så orkar nog inte mitt hår med en gång till. 😥

  • Tack så mycket 🙂 Jäklar, det var inte lite många hårfärger! <3

 • Så himla fint Ida 😀

 • Så häftigt!!!

 • Du ser ju helt fantastiskt ut. 😀 Ursnyggt!

  • Åh tack så mycket Sara 😀

 • Riktigt häftigt!!! Like it alot!
  Min frisör har också föreslagit att göra en ombre på mig men vi har avvaktat eftersom vi försöker få till rätt färg till mig just nu och mitt löshår (som nu hamnat i hennes händer för en färgning)

  • Yey, tack! 😀 Åh kommer säkert bli skitsnyggt ju!!

 • LOVE IT! och klänningen på högra bilden, sjuk snyggt!

  • Åh tack så mycket 😀

 • Super snyggt, härligt med färg! 🙂 Jag har haft en rätt naturlig ombre nu sedan hösten men är sugen på att göra den lite mer kopprig 🙂

  • Tack! Åh låter ju jättesnyggt med kopparfärgat! 😀

 • Åh det är ju hur snyggt som helst!
  Vill också ha ombre men vill inte göra själv så ska nog fixa det hos frissan i höst! 😀

 • Så snyggt!

 • Jag gillar din nya hårfärg. Men den röda var en av mina favoriter. Men lila är på andra plats.

 • Regni

  Gillar den för i mina ögon stämmer färgen med din färgstarka personlighet. Många…

 • Älskar din lila ombre! Passar dig riktigt bra 😀

 • Super snyggt!

 • Så jäkla snyggt!

 • Sjukt snyggt! Det där passade du riktigt bra i!! 🙂 Duktig du är som gjorde det själv också. 🙂

 • Så himla snyggt!! 🙂

 • Superfint absolut inte knasigt 😉

 • Josefine

  Hur gjorde du färgbomben? Vad hade du i och ungefär hur mkt av varje?
  Väldigt tacksam för svar! Älskar din blogg förresten! 😀

 • Louis

  Riktigt snyggt!
  Var har du fått tag i hårfärgen någonstans? 🙂

 • Hej jag undrar jag har rättbrun hår förg jag vill göra lila ljus lila vad säger du o hur ska ja bärja

 • Angelica

  wow den nya färgen är så mycket snyggare och coolare än vad du hade tidigare, den nya hårfärgen passar dessutom din hudton mycket bättre 🙂