Kalla och krispiga chokladbollar med cornflakes. Här är ett perfekt snabbfixat treat till helgen.
Om du inte har havregryn hemma eller helt enkelt bara vill variera de traditionella chokladbollarna är cornflakes ett superbra alternativ. Chokladbollarna blir väldigt krispiga och är extra goda när de serveras kylskåpskalla.
Chokladbollar
med cornflakes
ca 12 stora chokladbollar
Du behöver:
100g margarin
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
4 dl cornflakes
1-2 msk starkt kaffe
Pärlsocker, kokos eller strössel
Gör så här:
- Blanda smör och socker i en bunke.
- Tillsätt kakao, vaniljsocker och det kalla kaffet.
- Krossa cornflaksen och blanda ner dem i smeten.
- Ställ gärna smeten kallt en stund så blir det lättare att rulla bollarna.
- Forma chokladbollar och rulla dem i pärlsocker eller kokos (eller både och).
Förvara dina chokladbollar i kylskåpet en stund före servering. Då blir de barnsligt goda! ♥