Dessa sötsyrliga rawfoodbollar är oemotståndliga med den härliga kombinationen av mango, krispiga äppeltärningar och lime. Pricken över i:et är att de rullas i rostade kokoschips.
Rawfoodbollarna är dessutom mjölk- och glutenfria och passar perfekt när eftermiddagssuget slår till eller när du behöver lite extra energi.
Rawfoodbollar med mango, äpple & kokoschips
Du behöver:
(ca 10-15 st)
80 g torkad mango
100 g pekannötter
1 dl torkade äppeltärningar
1 msk ekologisk kokosolja
1 msk limesaft + finrivet skal från 1 ekologisk lime
1 krm vaniljpulver
1 krm himalayasalt
1 dl rostade kokoschips att rulla bollarna i
Gör så här:
1. Lägg mangon i blöt i 20 minuter.
2. Rosta pekannötterna i en het, torr stekpanna. Låt svalna.
3. Mixa allt förutom äppeltärningarna till en grov smet i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt äppeltärningarna och rör om med en sked. Tillsätt eventuellt 1 msk vatten om smeten är för torr.
4. Forma till bollar och rulla i kokoschips.
Tips! Ställ gärna bollarna i kylskåp eller frys innan servering.
Recept: Urtekram