Rawfoodbollar med mango, äpple & rostade kokoschips

Rawfoodbollar med mango, äpple & kokoschipsRawfoodbollar med mango, äpple & kokoschips

Dessa sötsyrliga rawfoodbollar är oemotståndliga med den härliga kombinationen av mango, krispiga äppeltärningar och lime. Pricken över i:et är att de rullas i rostade kokoschips.

Rawfoodbollarna är dessutom mjölk- och glutenfria och passar perfekt när eftermiddagssuget slår till eller när du behöver lite extra energi.

Rawfoodbollar med mango, äpple & kokoschips

Du behöver:
(ca 10-15 st)

80 g torkad mango
100 g pekannötter
1 dl torkade äppeltärningar
1 msk ekologisk kokosolja
1 msk limesaft + finrivet skal från 1 ekologisk lime
1 krm vaniljpulver
1 krm himalayasalt
1 dl rostade kokoschips att rulla bollarna i

Gör så här:
1. Lägg mangon i blöt i 20 minuter.
2. Rosta pekannötterna i en het, torr stekpanna. Låt svalna.
3. Mixa allt förutom äppeltärningarna till en grov smet i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt äppeltärningarna och rör om med en sked. Tillsätt eventuellt 1 msk vatten om smeten är för torr.
4. Forma till bollar och rulla i kokoschips.

Tips! Ställ gärna bollarna i kylskåp eller frys innan servering.

Recept: Urtekram

Rawfoodbollar med mango, äpple & kokoschips

disclaimer_adaras-1

Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Latest Posts

18 Geniala produktivitetsappar för egenföretagare 2020

Bli organiserad och mer effektiv! Jag har listat mina bästa produktivitetsappar för entreprenörer som förenklar arbetsdagen och hjälper dig att uppnå mer.

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

23 Grymma saker att göra hemma i karantän

Trött på att sträcktitta på Netflix eller har du bara extremt tråkigt i din karantän? Här är listan på över 20 grymma saker att göra hemma medan du isolerar dig från samhället. 

Tropisk smoothiebowl med ananas, mango & kokos

Dröm dig bort till varmare breddgrader med denna veganska och tropiska smoothiebowl som bara skriker Aloha. Med smaker av svalkande mango, uppfriskande ananas och krispig kokos blir det en somrig energikick. 

Jobba hemifrån: Så klarar du av de vanligaste utmaningarna

En dröm eller mardröm? Att jobba hemifrån är inte utan utmaningar. Flexibiliteten är det bästa men det kan vara svårt att hålla sig fokuserad, disciplinerad och produktiv. Eller kanske känner du dig isolerad? Här är mina bästa tips på hur du blir mer effektiv hemma. 

Rawfoodbollar med mango, äpple & kokoschipsRawfoodbollar med mango, äpple & kokoschips

Dessa sötsyrliga rawfoodbollar är oemotståndliga med den härliga kombinationen av mango, krispiga äppeltärningar och lime. Pricken över i:et är att de rullas i rostade kokoschips.

Rawfoodbollarna är dessutom mjölk- och glutenfria och passar perfekt när eftermiddagssuget slår till eller när du behöver lite extra energi.

Rawfoodbollar med mango, äpple & kokoschips

Du behöver:
(ca 10-15 st)

80 g torkad mango
100 g pekannötter
1 dl torkade äppeltärningar
1 msk ekologisk kokosolja
1 msk limesaft + finrivet skal från 1 ekologisk lime
1 krm vaniljpulver
1 krm himalayasalt
1 dl rostade kokoschips att rulla bollarna i

Gör så här:
1. Lägg mangon i blöt i 20 minuter.
2. Rosta pekannötterna i en het, torr stekpanna. Låt svalna.
3. Mixa allt förutom äppeltärningarna till en grov smet i en matberedare eller med en stavmixer. Tillsätt äppeltärningarna och rör om med en sked. Tillsätt eventuellt 1 msk vatten om smeten är för torr.
4. Forma till bollar och rulla i kokoschips.

Tips! Ställ gärna bollarna i kylskåp eller frys innan servering.

Recept: Urtekram

Rawfoodbollar med mango, äpple & kokoschips

disclaimer_adaras-1

Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Related Stories

Latest Posts

18 Geniala produktivitetsappar för egenföretagare 2020

Bli organiserad och mer effektiv! Jag har listat mina bästa produktivitetsappar för entreprenörer som förenklar arbetsdagen och hjälper dig att uppnå mer.

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

23 Grymma saker att göra hemma i karantän

Trött på att sträcktitta på Netflix eller har du bara extremt tråkigt i din karantän? Här är listan på över 20 grymma saker att göra hemma medan du isolerar dig från samhället. 

Comments

  1. De ser frestande ut och då du dessutom presenterar dem i en matchande omgivning förstärks intrycket. Många …..

  2. De ser frestande ut och då du dessutom presenterar dem i en matchande omgivning förstärks intrycket. Många …..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin
Tweet
Share
WhatsApp