Artikeln innehåller reklamlänkar

Q/A: Bevara röd hårfärg – så gör du!

bevara-roda-harfargen

Läsarfråga:
Hej!
Kanske kan du hjälpa mig? Det var så att jag gick i tankarna att färga håret rött … och så blev fallet. Jag har använt samma färg som du och färgbomben Revolon 500. Jag blev super nöjd!!! Det har gått cirka 4 veckor och jag tycker redan att färgen har mattats av, trots att jag är sparsam och inte tvättar håret för ofta.  Använder alltid färgbomen och duschar av håret i kallt vatten. Hur gör du för att behålla samma fina färg? Hur ofta lägger du i  din hårfärg?

Så tacksam för svar!
Mvh, Ulrika Augustsson

stars

Svar:
Hej Ulrika!
Precis som du själv märker känner även jag hur hårfärgen mattas av. Det kostar både tid och pengar att bevara färgen. Jag tycker dock att det låter som att du gör allting rätt! Jag försöker också använda min lilaröda färgbomb varje gång jag duschar håret. Men sedan tror jag även att mitt röda löshår kan göra att mitt hår uppfattas som rödare än vad det är. Nu har det gått över en och en halv månad sedan jag färgade håret rött, i helgen använde jag hårfärgen igen för första gången för att bättra på min utväxt. Innan det märket jag särskilt att mitt egna hår tappat färg då det började bli svårt att smälta samman det med löshåret. En röd hårmascara eller en mössa har varit räddningen vid dåliga hårdagar. Mitt bästa tips är dock att torka håret ORDENTLIGT innan du applicerar färgbomben. Håret suger nämligen åt sig färgen mer om håret bara är lite fuktigt (håret fungerar precis som en trasa. När den är fuktig kan den lätt suga upp vätska och när den är för blöt gör den ingen skillnad alls). Lycka till med din snygga hårfärg! 🙂 Kram

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share