Artikeln innehåller reklamlänkar

Ny bloggutrustning: iPad Pro & Olympus E-M5 Mark II

iPad Pro & Olympus OM-D E-M5 Mark IIFramtidens dator och en GRYM kompakt systemkamera med wifi WOHO! Denna vecka är jag drygt 30 000 kronor fattigare men ovärderligt mycket rikare i kreativitet, effektivitet och nya jobbmöjligheter.

Jag har nämligen köpt en iPad Pro och en Olympus E-M5 Mark II. Och det är LYCKA! Först och främst kommer jag slippa att släpa med mig laptop och systemkamera varje gång jag åker in till stan. Varken mina axlar eller mina väskor orkar med längre. Det blir lätt alldeles för tungt, speciellt när man springer runt på möten i stan i flera timmar.

Dessutom kommer jag kunna jobba mycket mer effektivt. Jag kommer kunna ta snygga bilder och filma i HD och föra över materialet direkt till min mobil och surfplatta. Jag har ju en Canon Powershot s120 sedan tidigare, men även om jag fotat en hel del Instagrambilder med den och tagit bilder med den i inlägg som detta, tycker jag att skillnaden i kvalitén jämfört med min kära Nikon D800 är alldeles för stor.

Skillnaden är inte alls lika stor nu. I mitt föregående inlägg har jag till exempel tagit bilden med min nya Olympus e-M5 Mark II, fört över den till min iPad med wifi, redigerat bilden i appen ColorStory och sedan skrivit och publicerat bilden direkt i min iPad samtidigt som jag njöt av min jordgubbsdrink ute på balkongen. Hur smidigt?

Jag ser fram emot att kunna effektivisera mitt workflow och ge er fler uppdateringar – inte bara till vardags utan även på resor.

iPad Pro & Olympus E-M5 Mark II

iPad Pro & Olympus OM-D E-M5 Mark IIPå bilden:

Apple iPad Pro 128GB Gold WifiFinner knappt några ord för denna. Det var kärlek vid första ögonkastet och nu är jag helt frälst. Var har du varit i hela mitt liv iPad Pro!?

Logitech Create – Det som gör att iPad Pro kan ersätta en laptop! Tangentbordet laddas automatiskt när du har din iPad inkopplad och har bakgrundsbelysta tangenter och smarta kortkommandon. LOVE IT!!

Happy Plugs Deluxe Edition Rose Gold

Apple Pen - iPad ProApple Pen – Kostar runt 1000 kr men är ett måste. Underbar att surfa med, rita med och redigera bilder med.

Olympus OM-D E-M5II + M.Zuiko Digital ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6Olympus OM-D E-M5II + M.Zuiko Digital ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6 – Jag har länge velat köpa en kompakt systemkamera som kan hålla typ samma kvalitet som min Nikon D800. Jag var inställd på att köpa en Sony a5100 men är så glad att jag valde denna istället! Den har allt jag letar efter och lite till (som vinklingsbar touchskärm och möjlighet att justera bländare, slutartid och andra inställningar utan att ens röra kameran). Utöver standardobjektivet köpte jag även till ett fast 45mm-objektiv med f/1.8.

(adlinks)

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share