Ny bloggutrustning: iPad Pro & Olympus E-M5 Mark II

iPad Pro & Olympus OM-D E-M5 Mark IIFramtidens dator och en GRYM kompakt systemkamera med wifi WOHO! Denna vecka är jag drygt 30 000 kronor fattigare men ovärderligt mycket rikare i kreativitet, effektivitet och nya jobbmöjligheter.

Jag har nämligen köpt en iPad Pro och en Olympus E-M5 Mark II. Och det är LYCKA! Först och främst kommer jag slippa att släpa med mig laptop och systemkamera varje gång jag åker in till stan. Varken mina axlar eller mina väskor orkar med längre. Det blir lätt alldeles för tungt, speciellt när man springer runt på möten i stan i flera timmar.

Dessutom kommer jag kunna jobba mycket mer effektivt. Jag kommer kunna ta snygga bilder och filma i HD och föra över materialet direkt till min mobil och surfplatta. Jag har ju en Canon Powershot s120 sedan tidigare, men även om jag fotat en hel del Instagrambilder med den och tagit bilder med den i inlägg som detta, tycker jag att skillnaden i kvalitén jämfört med min kära Nikon D800 är alldeles för stor.

Skillnaden är inte alls lika stor nu. I mitt föregående inlägg har jag till exempel tagit bilden med min nya Olympus e-M5 Mark II, fört över den till min iPad med wifi, redigerat bilden i appen ColorStory och sedan skrivit och publicerat bilden direkt i min iPad samtidigt som jag njöt av min jordgubbsdrink ute på balkongen. Hur smidigt?

Jag ser fram emot att kunna effektivisera mitt workflow och ge er fler uppdateringar – inte bara till vardags utan även på resor.

iPad Pro & Olympus E-M5 Mark II

iPad Pro & Olympus OM-D E-M5 Mark IIPå bilden:

Apple iPad Pro 128GB Gold WifiFinner knappt några ord för denna. Det var kärlek vid första ögonkastet och nu är jag helt frälst. Var har du varit i hela mitt liv iPad Pro!?

Logitech Create – Det som gör att iPad Pro kan ersätta en laptop! Tangentbordet laddas automatiskt när du har din iPad inkopplad och har bakgrundsbelysta tangenter och smarta kortkommandon. LOVE IT!!

Happy Plugs Deluxe Edition Rose Gold

Apple Pen - iPad ProApple Pen – Kostar runt 1000 kr men är ett måste. Underbar att surfa med, rita med och redigera bilder med.

Olympus OM-D E-M5II + M.Zuiko Digital ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6Olympus OM-D E-M5II + M.Zuiko Digital ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6 – Jag har länge velat köpa en kompakt systemkamera som kan hålla typ samma kvalitet som min Nikon D800. Jag var inställd på att köpa en Sony a5100 men är så glad att jag valde denna istället! Den har allt jag letar efter och lite till (som vinklingsbar touchskärm och möjlighet att justera bländare, slutartid och andra inställningar utan att ens röra kameran). Utöver standardobjektivet köpte jag även till ett fast 45mm-objektiv med f/1.8.

(adlinks)

Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Latest Posts

Vegansk blåbärspaj med smuldeg

Godaste fikat och ren sommar i en pajform. Här är ett recept på en lättbakad och vegansk blåbärspaj med smuldeg. Den är saftig, krispig och makalöst god.

18 Geniala produktivitetsappar för egenföretagare 2020

Bli organiserad och mer effektiv! Jag har listat mina bästa produktivitetsappar för entreprenörer som förenklar arbetsdagen och hjälper dig att uppnå mer.

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

23 Grymma saker att göra hemma i karantän

Trött på att sträcktitta på Netflix eller har du bara extremt tråkigt i din karantän? Här är listan på över 20 grymma saker att göra hemma medan du isolerar dig från samhället. 

Tropisk smoothiebowl med ananas, mango & kokos

Dröm dig bort till varmare breddgrader med denna veganska och tropiska smoothiebowl som bara skriker Aloha. Med smaker av svalkande mango, uppfriskande ananas och krispig kokos blir det en somrig energikick. 

iPad Pro & Olympus OM-D E-M5 Mark IIFramtidens dator och en GRYM kompakt systemkamera med wifi WOHO! Denna vecka är jag drygt 30 000 kronor fattigare men ovärderligt mycket rikare i kreativitet, effektivitet och nya jobbmöjligheter.

Jag har nämligen köpt en iPad Pro och en Olympus E-M5 Mark II. Och det är LYCKA! Först och främst kommer jag slippa att släpa med mig laptop och systemkamera varje gång jag åker in till stan. Varken mina axlar eller mina väskor orkar med längre. Det blir lätt alldeles för tungt, speciellt när man springer runt på möten i stan i flera timmar.

Dessutom kommer jag kunna jobba mycket mer effektivt. Jag kommer kunna ta snygga bilder och filma i HD och föra över materialet direkt till min mobil och surfplatta. Jag har ju en Canon Powershot s120 sedan tidigare, men även om jag fotat en hel del Instagrambilder med den och tagit bilder med den i inlägg som detta, tycker jag att skillnaden i kvalitén jämfört med min kära Nikon D800 är alldeles för stor.

Skillnaden är inte alls lika stor nu. I mitt föregående inlägg har jag till exempel tagit bilden med min nya Olympus e-M5 Mark II, fört över den till min iPad med wifi, redigerat bilden i appen ColorStory och sedan skrivit och publicerat bilden direkt i min iPad samtidigt som jag njöt av min jordgubbsdrink ute på balkongen. Hur smidigt?

Jag ser fram emot att kunna effektivisera mitt workflow och ge er fler uppdateringar – inte bara till vardags utan även på resor.

iPad Pro & Olympus E-M5 Mark II

iPad Pro & Olympus OM-D E-M5 Mark IIPå bilden:

Apple iPad Pro 128GB Gold WifiFinner knappt några ord för denna. Det var kärlek vid första ögonkastet och nu är jag helt frälst. Var har du varit i hela mitt liv iPad Pro!?

Logitech Create – Det som gör att iPad Pro kan ersätta en laptop! Tangentbordet laddas automatiskt när du har din iPad inkopplad och har bakgrundsbelysta tangenter och smarta kortkommandon. LOVE IT!!

Happy Plugs Deluxe Edition Rose Gold

Apple Pen - iPad ProApple Pen – Kostar runt 1000 kr men är ett måste. Underbar att surfa med, rita med och redigera bilder med.

Olympus OM-D E-M5II + M.Zuiko Digital ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6Olympus OM-D E-M5II + M.Zuiko Digital ED 14‑42mm 1:3.5‑5.6 – Jag har länge velat köpa en kompakt systemkamera som kan hålla typ samma kvalitet som min Nikon D800. Jag var inställd på att köpa en Sony a5100 men är så glad att jag valde denna istället! Den har allt jag letar efter och lite till (som vinklingsbar touchskärm och möjlighet att justera bländare, slutartid och andra inställningar utan att ens röra kameran). Utöver standardobjektivet köpte jag även till ett fast 45mm-objektiv med f/1.8.

(adlinks)

Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Related Stories

Latest Posts

Vegansk blåbärspaj med smuldeg

Godaste fikat och ren sommar i en pajform. Här är ett recept på en lättbakad och vegansk blåbärspaj med smuldeg. Den är saftig, krispig och makalöst god.

18 Geniala produktivitetsappar för egenföretagare 2020

Bli organiserad och mer effektiv! Jag har listat mina bästa produktivitetsappar för entreprenörer som förenklar arbetsdagen och hjälper dig att uppnå mer.

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

Comments

  1. Va roligt med ny utrustning. Är också sjukt sugen på en systemkamera med wifi så smidigt. 🙂 Hoppas du blir fortsatt nöjd med prylarna. 🙂 Kram

    • Jaaa visst är det 😀 Det är något speciellt med nya teknikprylar! Tack, det hoppas jag med 🙂 Kan dock säga att det fungerar sisådär med överföring från kamera till annan enhet … men får hoppas på att det strular mindre när jag lärt mig mer!
      Kram

  2. Va roligt med ny utrustning. Är också sjukt sugen på en systemkamera med wifi så smidigt. 🙂 Hoppas du blir fortsatt nöjd med prylarna. 🙂 Kram

LÄMNA EN KOMMENTAR

Skriv din kommentar här!
Skriv ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Pin
Tweet
Share
WhatsApp