Artikeln innehåller reklamlänkar

Håll dig frisk i förkylningstider – 3 enkla tips!

 

Håll dig frisk i förkylningstider - 3 enkla tips!
Håll dig frisk i förkylningstider – 3 enkla tips!

Maximera dina chanser att hålla dig frisk hela säsongen! Den torra och kalla luften gör att virus lättare överlever, så tips i förkylningstider är något som inte kan upprepas för många gånger.

Eller vad säger ni? 

3 tips i förkylningstider

Apoliva handtvål
Apoliva handtvål, 69 kr/st

#1 Tvätta händerna noga

En god handhygien är A och O. Många sjukdomar kan spridas genom kontakt med händer. Våra händer sprider dagligen massor av bakterier från att vi tar i allt från dörrhandtag och rulltrappsräcken till mobilen. Se därför till att tvätta händerna noggrant (och hellre en gång för mycket än en gång för lite).

En bra regel är att tvätta händerna under ca 30 sekunder. Det är lika lång tid som det tar att sjunga blinka lilla stjärna. Var noga med att tvätta mellan fingrarna liksom översida och undersida av händerna. 

Bra att komma ihåg är också att alltid tvätta händerna: 

  • När du kommer in efter att ha varit utomhus.
  • När du varit på toaletten.
  • Innan du ska laga mat.
  • Innan du ska äta.
Gunry Alcogel Mini
Gunry Alcogel Mini, ca 20 kr/st

#2 Använd handsprit

Handsprit eller desinficerande våtservetter är ett MUST-HAVE året runt. Speciellt i influensatider. Jag har alltid en liten handsprit i handväskan och skulle faktiskt inte klara mig utan en – särskilt inte i rusningstid i kommunaltrafiken.

Just nu använder jag små väskvänliga alcogel-flaskor från Gunry. De finns i flera olika roliga dofter (som Cupcakes & Cashmere och Mojito Mynth) och är så smidiga att ha med sig. Jag brukar hänga en på min nyckelhållare i handväskan så att jag alltid har handspriten lättillgänglig.

Jag använder också Swiss Sanitizing Spray som är en antibakteriell spray som desinficerar huden och håller händerna rena. Den har en uppiggande doft av citron och innehåller även Vitamin E och Aloe Vera som håller händerna mjuka. Det är en perfekt kamrat vid datorn för en extra uppfräschning under dagen. Jag brukar även spraya Sanitizing Spray på en liten duk och rengöra både tangentbord och mobiltelefon då och då.


Fler tips på handsprit

 

#3 Stärk immunförsvaret

Utöver de klassiska tipsen om att frossa i C-vitamin och att äta näringsrik kost med mycket frukt och grönsaker är det flera saker du kan göra för att boosta immunförsvaret. Som att stärka din tarmflora och fylla på med goda bakterier och prebiotiska fibrer, antingen genom maten eller via tillskott. Tarmfloran är av stor vikt för vårt eget immunförsvar.

Viktigt är också att stressa mindre och prioritera sömnen. Ett bra tips är att få in minst 30 minuters daglig motion. Förutom att det är bra för hälsan kan det hjälpa dig att minska stress, ge dig bättre sömn och boosta immunförsvaret.

Tips i influensatider

Vilka är dina bästa tips mot förkylning och influensa? Dela med dig i en kommentar!

Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson är en content creator från Umeå och grundare av den prisbelönade bloggen ADARAS Blogazine. Hon inpirerar dig till att utforska nya platser, sätta guldkant på tillvaron och leva ditt bästa liv. Säg hej på Instagram!

4 reaktioner på ”Håll dig frisk i förkylningstider – 3 enkla tips!”

  1. Jag har hört att man inte ska desinficera sig för mycket då det är viktigt med bakterier, ibland även de som anses vara “dåliga” jag menar att det är viktigt att bli förkyld då & då. Annars brukar jag ta apotekets multivitamin, den ska vara bra för hela familjen!

  2. Bra tips och du är “en fena på” att presentera produkter på både ett informativt och smakfullt sätt. Många ,,,

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet