This post is available in
Håll dig frisk i förkylningstider - 3 enkla tips!
Håll dig frisk i förkylningstider – 3 enkla tips!

Maximera dina chanser att hålla dig frisk hela säsongen! Den torra och kalla luften gör att virus lättare överlever, så tips i förkylningstider är något som inte kan upprepas för många gånger.

Eller vad säger ni? 😉

3 tips i förkylningstider

Apoliva handtvål
Apoliva handtvål, 69 kr/st

#1 Tvätta händerna noga

En god handhygien är A och O. Våra händer sprider massor av bakterier dagligen när vi tar i allt från dörrhandtag och rulltrappsräcken till kontanter. Se därför till att tvätta händerna noggrant (och hellre en gång för mycket än en gång för lite). Det finns även något som kallas för 10-10-regeln. Tvätta översida, undersida och mellan fingrarna i tio sekunder, och skölj sedan i tio sekunder.

Gunry Alcogel Mini
Gunry Alcogel Mini, ca 20 kr/st

#2 Använd handsprit

Handsprit eller desinficerade våtservetter är ett MUST-HAVE året runt. Speciellt i influensatider. Jag har alltid en liten handsprit i handväskan och skulle faktiskt inte klara mig utan en – särskilt inte i rusningstid i kommunaltrafiken.

Just nu använder jag små väskvänliga alcogel-flaskor från Gunry. De finns i flera olika roliga dofter (som Cupcakes & Cashmere och Mojito Mynth) och är så smidiga att ha med sig. Jag brukar hänga en på min nyckelhållare i handväskan så att jag alltid har handspriten lättillgänglig.

Jag använder också Swiss Sanitizing Spray som är en antibakteriell spray som desinficerar huden och håller händerna rena. Den har en uppiggande dofta av citron och innehåller även Vitamin E och Aloe Vera som håller händerna mjuka. Det är en perfekt kamrat vid datorn för en extra uppfräschning under dagen. Jag brukar även spraya Sanitizing Spray på en liten duk och rengöra både tangentbord och mobiltelefon då och då.

Swiss immunizer
Swiss Immunizer, 350 kr & Swiss Sanitizing Spray, 110 kr

#3 Stärk immunförsvaret

Utöver de klassiska tipsen om att frossa i C-vitamin och att äta näringsrik kost med mycket frukt och grönsaker måste jag bara tipsa om en annan riktigt bra produkt från Swiss Clinic som ger kroppen extra hjälp inifrån. Nämligen Swiss Immunizer. Det är kapslar som tas 1-2 gånger per dag och innehåller ingredienser som boostar kroppens immunförsvar. Som betaglukan, folsyra (en form av B-vitamin) och Vitamin D.

Tips i influensatider

Vilka är dina bästa tips mot förkylning och influensa? Dela med dig i en kommentar!

4 KOMMENTARER

  1. Jag har hört att man inte ska desinficera sig för mycket då det är viktigt med bakterier, ibland även de som anses vara ”dåliga” jag menar att det är viktigt att bli förkyld då & då. Annars brukar jag ta apotekets multivitamin, den ska vara bra för hela familjen!

  2. Bra tips och du är ”en fena på” att presentera produkter på både ett informativt och smakfullt sätt. Många ,,,

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.