Artikeln innehåller reklamlänkar

Glögg – Adaras glöggtest 2014

glogg_2014

Älskade glögg! En dryck som värmer både kropp och själ i vinterkylan. Men vilken ska man välja till jul? Jag har testat vinglögg, starkvinsglögg och alkoholfri glögg. Här korar jag årets favorit och listar vilka man kan hissa och helt enkelt bara dissa.

Adaras glöggtest 2014

Glöggtest 2014

Saturnus God Jul Glögg Röd

Alkoholfri  » Pris: 25 kr
Förra året slog Saturnus alkoholfria God Jul Glögg försäljningsrekord. Jag förstår varför. Detta är ett underbart alkoholfritt alternativ som smakar sådär härligt traditionellt. Det är en väldigt söt, kryddig och bärig smak med inslag av kanel, nejlika och russin.
Betyg: ♥♥♥♥♥

Saturnus 1893 Vinglögg

Alkoholhalt: 10% » Pris: 51 kr
Härlig vinglögg med klassiska kryddor som kanel, kardemumma och ingefära. Hade den varit lite mindre söt hade den fått full pott. Men kort och gott, Saturnus 1893 bjuder jag gärna på till jul.

Betyg: ♥♥♥♥

Saturnus God Jul Glögg Vit

Alkoholfri » Pris: 25 kr 
Årets alkoholfria nyhet är vit. Denna är frisk och fräsch med inslag av gröna äpplen och kanel. Dock lite för blaskig för min smak.

Betyg: ♥♥♥

Blossa 14 Lavande

Alkoholhalt: 15 % » Pris: 97 kr 

Okej, först och främst: Jag hatar lavendel. Det stoppade mig dock inte för att vilja smaka på årets glögg från Blossa med smak av just lavendel (som glöggälskare är det ett måste!). Men vet ni vad? Det är inte det att jag ogillar lavendel som drar ner betyget, utan det är avsaknaden av lavendel som gör att betyget blir lågt. Det som gjorde mig besviken är att jag inte känner någon smak av lavendel alls. Inte ens en hint. Nej, Blossa 14 Lavande smakar som klassisk vit glögg men lite mer ”spritigt”.

Betyg: ♥♥♥♥

Blogga glögg 2014

Blossa Frisk Fläderblom & Citrus

Alkoholhalt: 2,2 % » Pris: 30 kr

Min favoritglögg i år är en annan nyhet från Blossa. Lätt vinglögg med smak av fläderblom & citrus. Smakkombinationen är väldigt spännande och jag tycker att både fläderblom och citrus passar otroligt bra till glöggsmaken. Det är helt perfekt balanserat. Den känns väldigt frisk och saftig utan att bli för söt. Glöggen är lika god att dricka varm som kylskåpskall. Detta är även ett perfekt alternativ om du vill ha något att variera med till den traditionella glöggen. Eller till och med om du vill prova på att konvertera en icke-glöggdrickare 😉

Betyg: ♥♥♥♥♥

glogg-2014

Vilken glögg är din favorit i år? 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share