starkt-solsken-motljus

Här är två bilder tagna på samma plats men från olika håll, vilken tycker du är finast?

Om det inte finns en plats med skuggor så föredrar jag helt klart att fota i motljus mitt på dagen. Mitt bästa motljustips är att överexponera bilderna för ett fint och jämnt ljust i ansiktet. Då gör det inget att bakgrunden blir utfrätt. I kameran kan motljusbilder se rätt tråkiga ut men med mer kontrast i efterbehandlingen blir det hur bra som helst. Så våga fota mer mot solen i höst – både porträtt och naturbilder! ♥

 • Jag tycker att motljusbilder helt klart är snyggast! 🙂

 • Tycker båda är jättefint. Blir så fina och starka färger på första bilden. Men älskar det ´bleka´, mjuka i bild nr 2 🙂

  • Anonym

   !

 • Gillar andra bilden bäst. 😀

 • Malin

  Är inte så bra på att fotografera, men älskar verkligen motljus. De blir så mysiga bilder. 🙂

 • Motljus är bäst ^^!!

 • gillade verkligen motljus bilden!

 • Båda är bra så jag vet inte riktigt hmm fast gillar motljusbilden väldigt mycket 🙂

 • Gillar motljusbilden! Tack för tipset 😀

 • Yes idag släpptes nya fames så lägger intervjun ut i kväll 🙂

 • Jättevackert! Jag föredrar motljus 😀 Lättare att jobba med tycker jag själv men annars en molnig dag är perfekt. Då kan man jobba så mycket med ljuset efteråt, det älskar jag 😀

  Vad vacker du är! ALLTID fin 🙂

 • Ditt foto i motljus var verkligen jättefint, älskar ljuset 🙂 Den andra var också fin men då ser man dig inte lika väl. Älskar din jacka och outfit btw!

 • Diana

  Motljusbilden är ju helt klart bättre, dock tror jag att den hade blivit bättre om man hade lättat upp ljuset lite med reflexskärm. Då hade man inte behövt överexponera bilden! Ska man ha solen i ansiktet så borde det vara mulet så man får mjuka, fina skuggor, istället för så skarpa som det är på denna bild. Trevligare för ögat och snyggare enligt mig!

 • Håller med dig, motljus bilder är finare än starkt solsken. Om man fotar en person som får starkt ljus i ansiktet är det stor chans att det blir konstiga skuggor + att personen kanske schisar, (STAVNING??)

 • gud vad fin du är! 🙂

 • Jag föredrar motljusbilder istället för solsken rätt på. Skuggorna i ansiktet kan bli väldigt konstiga och oftast kisar man när man sår i direkt solljus. Men jag tycker ändå inte att det är något större fel på bild ”nummer 1” 😉
  Kramis!

 • Det beror på vad du vill förmedla. På första bilden med direkt solljus ser jag energi och positiva vibbar, på bilden bredvid ser jag eftertanke och lugn.
  Allt beror på som sagt, men personligen tycker jag mest om bild 2.

 • madeleinealexandra

  åå jag håller verkligen med dig! bilden till höger är jättefin. du är jättefin!!

 • Hejsan!
  Jag tycker att motljus är mycket finare. Det blir inte lika skarpa skuggor + att det ger en mer drömliknande sken i bilden 🙂

 • Åh vad fin du är!!

 • definitivt motljus!

 • snyggo! båda är fina, men motljus foton är finare! 😀