Foto: starkt solsken eller starkt motljus?

Foto: starkt solsken eller starkt motljus?

starkt-solsken-motljus

Här är två bilder tagna på samma plats men från olika håll, vilken tycker du är finast?

Om det inte finns en plats med skuggor så föredrar jag helt klart att fota i motljus mitt på dagen. Mitt bästa motljustips är att överexponera bilderna för ett fint och jämnt ljust i ansiktet. Då gör det inget att bakgrunden blir utfrätt. I kameran kan motljusbilder se rätt tråkiga ut men med mer kontrast i efterbehandlingen blir det hur bra som helst. Så våga fota mer mot solen i höst – både porträtt och naturbilder! ♥

Reklamlänkar

Shoppa mina prints

Spana in mina bilder, konst, illustrationer och design inspirerade av när och fjärran.

22 reaktioner på ”Foto: starkt solsken eller starkt motljus?”

  1. Motljusbilden är ju helt klart bättre, dock tror jag att den hade blivit bättre om man hade lättat upp ljuset lite med reflexskärm. Då hade man inte behövt överexponera bilden! Ska man ha solen i ansiktet så borde det vara mulet så man får mjuka, fina skuggor, istället för så skarpa som det är på denna bild. Trevligare för ögat och snyggare enligt mig!

  2. Håller med dig, motljus bilder är finare än starkt solsken. Om man fotar en person som får starkt ljus i ansiktet är det stor chans att det blir konstiga skuggor + att personen kanske schisar, (STAVNING??)

  3. Jag föredrar motljusbilder istället för solsken rätt på. Skuggorna i ansiktet kan bli väldigt konstiga och oftast kisar man när man sår i direkt solljus. Men jag tycker ändå inte att det är något större fel på bild “nummer 1” 😉
    Kramis!

  4. Det beror på vad du vill förmedla. På första bilden med direkt solljus ser jag energi och positiva vibbar, på bilden bredvid ser jag eftertanke och lugn.
    Allt beror på som sagt, men personligen tycker jag mest om bild 2.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet