Artikeln innehåller reklamlänkar

El Matador State Beach i Malibu – Ett gömt paradis i Los Angeles County

El Matador State Beach

En av de vackraste stränderna i Los Angeles-området är utan tvekan El Matador State Beach i Malibu. Med sina vackra grottor och klippor är det en strand som kan låta dig komma bort från de livligaste stränderna och hitta ditt eget lilla paradis.

Stranden ligger bekvämt och nära Pacific Coast Highway (PCH) men kan endast nås med en kort promenad längs en brant stig utan räcken som leder till en ännu brantare och smalare trappa ner till stranden.

Det är kanske inget för barnfamiljer men en helt fantastisk plats för romantiska picknicks, för fotografer, äventyrare och naturälskare. Då stranden är som en gömd juvel är det inte ovanligt att även se Hollywoodkändisar koppla av här.

Tide Pooling @ El Matador State Beach

32215 Pacific Coast Highway, Malibu

El Matador State Beach

Solnedgångarna är även kända för att vara magiska. Både Simon och jag utmanade ödet (läs: vågorna) runt 20.00, och tog bilder på stranden under högvatten. Det kallas ”tide pooling”.

Vi skrattade så mycket att vi grät medan vi sprang fram och tillbaka mellan de höga vågorna som kastade sig mot klippväggarna. Vi mötte flera andra ”äventyrare” och fotografer som skrattande tvingades hoppa upp på klippor och stenar mellan vågorna. Att vara graciös fanns inte ens på kartan.

El Matador State Beach, Malibu, California

Även om jag försökte se lite normal ut på kameran.

Beaches in Malibu, CaliforniaEl Matador State BeachBeaches in Malibu, CaliforniaBeaches in Malibu, California

Kolla på vattnets markeringar på klippväggarna för att se hur hög vattennivån blir under högvattnet.

Beaches in Malibu, California

Sunset at El Matador State Beach, Malibu, California

Beaches in Malibu, CaliforniaBeautiful beaches in Malibu, California

Tips för att upptäcka El Matador State Beach:

  • Innan du åker kolla upp ”Tide Times and Heights”
  • Det finns en parkering precis intill som kostar 8 dollar per dag. Håll annars ögonen öppna efter parkering när du passerar Zuma, eller parkera gratis längs PCH.
  • Lämna flip flops i bilen och använd sandaler som du kan knyta eller knäppa igen istället (själv förlorade jag mina skor till havet under högvattnet)
  • Ta med handduk och picknickmat
0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share