Här är ett tips på ett lite vuxnare julgodis. Gör vanliga chokladbollar och addera lite extra kaffe. Doppa i mörk choklad (för extra vuxenpoäng) och strössla rostade kokoschips över bollarna. Så enkelt och sååå gott!
Kaffe-pops med rostade kokoschips
Du behöver
(ca 10 cake pops)
150 g Smör
4 dl Havregryn
4 tsk Nescafé Lyx Rund + 3-4 msk vatten
1 1/2 dl Strösocker
3 msk Kakao
1 tsk Vaniljpulver
Till garnering
ca 100 g Choklad
Rostade kokoschips
Träspett
Så gör du:
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör ner det rumstempererade smöret och det avsvalnade kaffet tillsammans med de torra ingredienserna. Rör om noga.
- Rulla till små bollar och låt dem vila i kylen i ca 30 min.
- Smält choklad i ett vattenbad. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.
- Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med rostade kokoschips. Låt dina kaffe-pops stelna i kylen.
Fler förslag på garnering: polkagriskross, strössel & kokosflingor