DIY: Kaffe-pops med chokladöverdrag & rostade kokoschips

Coffee Cake Pops with coconut chips
This post is available in

Coffee Cake Pops with coconut chips

Här är ett tips på ett lite vuxnare julgodis. Gör vanliga chokladbollar och addera lite extra kaffe. Doppa i mörk choklad (för extra vuxenpoäng) och strössla rostade kokoschips över bollarna. Så enkelt och sååå gott!

Kaffe-pops med rostade kokoschips

Coffee Cake Pops with coconut chips

Du behöver
(ca 10 cake pops)
150 g Smör
4 dl Havregryn
4 tsk Nescafé Lyx Rund + 3-4 msk vatten
1 1/2 dl Strösocker
3 msk Kakao
1 tsk Vaniljpulver

Till garnering
ca 100 g Choklad
Rostade kokoschips
Träspett

Så gör du:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Rör ner det rumstempererade smöret och det avsvalnade kaffet tillsammans med de torra ingredienserna. Rör om noga.
  3. Rulla till små bollar och låt dem vila i kylen i ca 30 min.
  4. Smält choklad i ett vattenbad. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.
  5. Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med rostade kokoschips. Låt dina kaffe-pops stelna i kylen.

Fler förslag på garnering: polkagriskross, strössel & kokosflingor