Annonssamarbete med Nescafé
Artikeln innehåller reklamlänkar

Kaffe-pops med chokladöverdrag & rostade kokoschips

Coffee Cake Pops with coconut chips

Här är ett tips på ett lite vuxnare julgodis. Gör vanliga chokladbollar och addera lite extra kaffe. Doppa i mörk choklad (för extra vuxenpoäng) och strössla rostade kokoschips över bollarna. Så enkelt och sååå gott!

Kaffe-pops med rostade kokoschips

Coffee Cake Pops with coconut chips

Du behöver
(ca 10 cake pops)
150 g Smör
4 dl Havregryn
4 tsk Nescafé Lyx Rund + 3-4 msk vatten
1 1/2 dl Strösocker
3 msk Kakao
1 tsk Vaniljpulver

Till garnering
ca 100 g Choklad
Rostade kokoschips
Träspett

Så gör du:

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Rör ner det rumstempererade smöret och det avsvalnade kaffet tillsammans med de torra ingredienserna. Rör om noga.
  3. Rulla till små bollar och låt dem vila i kylen i ca 30 min.
  4. Smält choklad i ett vattenbad. Doppa ena änden av ett träspett i chokladen och stick ner i varje boll. Låt stelna någon minut så att den fäster.
  5. Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen, låt rinna av och garnera med rostade kokoschips. Låt dina kaffe-pops stelna i kylen.

Fler förslag på garnering: polkagriskross, strössel & kokosflingor

Coffee Cake Pops with coconut chips

Coffee Cake Pops with coconut chips

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share