Artikeln innehåller reklamlänkar

7 Anledningar att le stort varje dag

Anledningar att le | Sylvie Collection Bandeau Bikini

Godmorgon måndag! En ny vecka och nya tag eller vad säger du? Om du har vaknat på fel sida idag eller bara känner dig ruskigt morgontrött kommer här en uppmuntrande lista med 7 anledningar att börja dagen och veckan med ett stort leende.

7 Anledningar att le stort i dag

1. Att le påverkar humöret positivt

Även ett fejkat leende förstärker positiva känslor. Du kan lura din hjärna att tro att du är gladare och lyckligare än av du egentligen är, så klistra på ett leende även om du inte känner för det!

2. Leenden smittar

Leenden är smittsamma, så muntra upp någon med att dra på smilbanden. Det spelar ingen roll om det är en främling eller din kompis. När någon överraskar dig med ett leende är det svårt att inte le tillbaka. Vi gör omedvetet som andra gör. Vi gäspar när andra runt om oss gäspar och svarar gärna med ett leende när andra ler mot oss.

3. Minska stressen med ett leende

Med något så enkelt som ett leende kan du minska stresshormonerna i kroppen. Hur gött? Leende frigör endorfiner som minskar ångest, stress och lyfter ditt humör.

4. Att le är bra för hälsan

Att le är inte bara charmigt, det stärker immunförsvaret, sänker blodtrycket och reglerar hjärtslag. Ett smil för hälsan också!

5. Leende gör dig mer självsäker

När du ler ser du inte bara mer självsäker ut, du kan även känna dig mer självsäker med att le. Börja dagen på bästa sätt och möt dig själv i spegeln med ett stort leende.

6. Ett leende gör dig vackrare

Bättre än all makeup? Ett naturligt leende såklart.

7. Att le kan göra dig till en mer optimistisk människa

Hjärnan tänker negativt som en ren försvarsmekanism. Men genom att le regelbundet varje dag kan du träna hjärnan att skapa mer positiva tankemönster. Med andra ord: med många leenden kan du som resultat bli en mer positiv och optimistisk person.

Be happy. Be bright. Be you.

Vad ler du för i dag? Dela gärna med dig?

6 Shares
Pin
Share
Tweet
Share