Artikeln innehåller reklamlänkar

Bildregn från Acadermia – En del av Fit for Life WKND

Acadermia och Allt för Hälsan

I dag klockan 10.00 öppnade portarna till Sveriges största event inom skönhet, Acadermia. Som grädden på moset? Portarna öppnade även för premiären av Fit for Life WKND.

Med andra ord: Gör dig redo för en riktigt härlig inspirationshelg med fokus på skönhet, hälsa och träning! Fit for Life WKND är tre mässor i en. Acadermia, Allt för hälsan och Fitnesfestivalen. Tillsammans är det Nordens största tränings-, hälso- och skönhetsmässa.

Själv har jag bara hunnit vara på Acadermia, men det var inte så ”bara” det heller. I år har mässan 50 procent fler utställare än förra året och det finns betydligt mer att se och göra.

Du kan dels ta del av det senaste inom skönhet med fokus på kunskap, kvalitet och säkerhet, mingla i champagnebaren, njuta av en grön smoothie i anti-aging caféet, prova på olika behandlingar och shoppa till mässpriser. På scenen berättar världsledande skönhetsexperter om det allra senaste inom skönhet – allt från trådlyft av ansikten till probiotisk hudvård och huruvida ingredienser i skönhetsprodukter är farliga för din kropp.

Acadermia 2015 – En del av Fit for Life WKND

Anti-aging-cafe

Här är några bilder från 08.00 i morse när det var dags för pressfrukost i Anti-aging caféet.

Frukost på Anti-aging-cafe

Yummie!

Acadermia - StockholmsmässanAcadermia 2015Bkr Water Bottle

Jag hittade en massa produkter på mässan som åkte högt upp på min önskelista. Bland annat denna otroligt snygga lyxiga och miljövänliga vattenflaska från Bkr – som man inte kan låta bli att förälska sig i. Glaset är omsluten av mjukt silikon och passar perfekt att ha med sig överallt. Hollywoodkändisar är som tokiga i denna och efter att ha hållit i en kan jag förstå varför. I WANT ONE.

Finska Dermoshop visade upp stilrena julförpackningar och produkter till fina mässpriser.

Cuccio Colour

Cuccio Colour imponerade med sitt stora utbud av effektfulla nagellack.

Cuccio ColourAcadermia och Allt för HälsanJabushe

Mitt favoritmärke inom hudvård, svenska Jabushe, visade upp fina julboxar och bjöd på collagen-dryck. Jag upptäckte faktiskt Jabushe på förra årets Acadermia-mässa och med lite experthjälp av hudterapeuten Marie Oddsson hittade jag äntligen en hudvårdsserie som gjort under för min blandhy – med mätbar effekt (läs mer om det här).

Loelle - Ekologisk kosmetika

Jag spanade också in ett, för mig, helt nytt märke: Loelle. Det är ”Ekologisk kosmetika av hösta kvalitet”. Jag blev väldigt sugen på att prova den 100 procent naturliga, ekologiska och kalllpresade arganoljan som skördats och produceras av ett kvinnokooperaiv i Marocko.

Leighton Denny Expert Nails

Esse

Den mest spännande produkten på hela mässan? Esse Probiotic Serum. Det är ett serum som innehåller mer än en miljard levande probiotiska mikrober i varje milliliter. Läskigt, fascinerande och bevisligen superduperbra för huden! De senaste 10 årens framsteg inom DNA-sekvensering har nämligen gjort det möjligt att se att probiotiska mikroorganismer är väsentliga för hudens välbefinnande. När de levande probiotiska mikroberna aktiveras i detta serum tillför de huden egenskaper som korrigerar obalanser och stärker barriärfunktionen för en fastare, fylligare och mer elastisk hy.

AnneMarie Börlind visade upp sin senaste hudvårdsserie ZZ Sensitive för känslig hud med PRE- och PRO-biotikaextrakt som skapar balans i hudens yttersta mikrobiologiska skyddsbarriär. Kikar du förbi här, missa inte att spana in AnneMarie Börlinds underbara Beauty Pearls med skimrande mineralpigment och fuktgivande hyaluronsyra.

Acadermia 2015Press Coffice

Efter att ha strosat runt på mässan i drygt två timmar hälsade underbara Kicki från Daisy Beauty oss välkomna i Press Coffice.

Press Coffice

Lite soffhäng och kaffe med bloggbabes var precis vad jag behövde. Jag försov mig typiskt nog i morse, missade mitt tåg och vaknade en kvart innan nästa bästa tåg skulle gå. Efter en tokstressig morgon, hastig sminkning på tåget och mässmingel var det så skönt att bara ta en kort paus med Rebecka och Jasmine.

PixieJasmine

Acadermia och Allt för Hälsan

Med mig hem? Ny kunskap, spännande skönhetsnyheter och en massa inspiration.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share