julklappsinslagning

Med det bevingade uttrycket ”man tager vad man haver” kan du med lite kreativitet skapa riktigt läckra paket under granen. Spana in mina bästa tips här!

1. Återanvänd material som du har hemma. Det är både miljövänligt, roligt och kreativt. Istället för vanligt omslagspapper och presentsnören kan du till exempel använda papper, kartong, tyg, tidningar och snören som du har hemma.

2. Gör egna etiketter eller skriv ut online. Mitt i all julstress kan det kännas bökigt att göra egna snygga etiketer och tråkigt att köpa färdiga i en butik. Mitt bästa tips är då att skriva ut ett ark med etiketter från datorn. Det tar typ två sekunder! Jag använde mig av pysselbloggaren Helena Schaeder Söderbergs färdiga juletiketter. Du kan ladda ner och skriva ut dem gratis HÄR.

juletiketter
Jag skrev ut mina juletiketter i år. Visst är de fina? Sätt fast dem med ett snöre på dina paket eller fäst helt enkelt etiketten direkt på paketet med lim eller dubbelhäftande tejp.juletiketter-gratis

3. Ibland är det enklaste det allra snyggaste. Slå in dina paket i brunt papper och hederligt snöre för klassiska vibbar. Vill du gå all in toppar du med lacktång och sigill.

christmas-wrapping-ideas

4. Ös på med färg! Även om det är otroligt fint med simpla, klassiskt bruna paket så älskar jag när det är en färgfest under julgranen. Rosa kan till exempel vara minst lika julfestligt som rött.

5. Dekorera! Pimpa paketen med snören, rosetter, kryddor, paljetter eller annat du har hemma.

chokladfabriken-choklad

6. Sugar on top! Godis är bland det bästa jag vet. Låt även det fungera som en extra dekorationsdetalj så blir paketet extra sött.

julklappsinslagning_julklappar

7. Personliga detaljer. Om man kan se vem paketet tillhör är det såklart särskilt roligt. Annars kan du, som jag, diskret piffa till paketet med en liten detalj. På min pappas paket är en vanligt rem mitt bland julsnörena. På paketet fäste jag även en etikett-vante. Pappa önskar sig nämligen vantar i jul, men det får han inte av mig moahaha.

8. Minipresenter. Jag brukar spara de söta påsarna man får när man köper smycken. Det är så sött att dekorera med året om på paket. Fyll den lilla påsen med vad du vill.

Vilket paket skulle du helst vilja öppna? 🙂

 • davidas

  Hej! Jag har just börjat med fames och undrar hur man ändrar typsnitten över allt, rubriken, i menyerna, presentationen osv. 🙂

  Tacksam för svar! 🙂

  God Jul!

 • Regni

  Tack för alla fina paketinslagningstips. Jag föll för korsstygnsmotivet. Många osv.

 • Många bra tips! God Jul önskar jag dej!

 • Vilka bra tips!

 • Bra tips!

 • Så fint ida 🙂

 • Zara

  Åh, dina tips hjälpte mig verkligen! Har kopierat ut etiketter nu, blev så fint! tusen tack:)

  • Vad kul 😀 Hihi visst är det snygga etiketter, Helena är verkligen grym!

 • Vilka mysiga julklappstips! 🙂

 • Hej Ida Josefin!
  Vad roligt att du gillar mina julklappsetiketter! Vilka fina paketinslagningar du har gjort. 🙂
  Önskar dig en riktigt God Jul! /Helena

 • Åhh så bra tips! Det tackar vi för! 🙂

 • Hade gärna öppnat det sista paketet med påsen^^

 • Bra tips. 🙂