8 tips kring julklappsinslagning

julklappsinslagning

Med det bevingade uttrycket “man tager vad man haver” kan du med lite kreativitet skapa riktigt läckra paket under granen. Spana in mina bästa tips här!

1. Återanvänd material som du har hemma. Det är både miljövänligt, roligt och kreativt. Istället för vanligt omslagspapper och presentsnören kan du till exempel använda papper, kartong, tyg, tidningar och snören som du har hemma.

2. Gör egna etiketter eller skriv ut online. Mitt i all julstress kan det kännas bökigt att göra egna snygga etiketer och tråkigt att köpa färdiga i en butik. Mitt bästa tips är då att skriva ut ett ark med etiketter från datorn. Det tar typ två sekunder! Jag använde mig av pysselbloggaren Helena Schaeder Söderbergs färdiga juletiketter. Du kan ladda ner och skriva ut dem gratis HÄR.

juletiketter
Jag skrev ut mina juletiketter i år. Visst är de fina? Sätt fast dem med ett snöre på dina paket eller fäst helt enkelt etiketten direkt på paketet med lim eller dubbelhäftande tejp.

juletiketter-gratis

3. Ibland är det enklaste det allra snyggaste. Slå in dina paket i brunt papper och hederligt snöre för klassiska vibbar. Vill du gå all in toppar du med lacktång och sigill.

christmas-wrapping-ideas

4. Ös på med färg! Även om det är otroligt fint med simpla, klassiskt bruna paket så älskar jag när det är en färgfest under julgranen. Rosa kan till exempel vara minst lika julfestligt som rött.

5. Dekorera! Pimpa paketen med snören, rosetter, kryddor, paljetter eller annat du har hemma.

chokladfabriken-choklad

6. Sug