Artikeln innehåller reklamlänkar

Tips: 16 Saker att göra i sommar

saker-att-gora-i-sommar

Slösa inte bort dyrbara sommardagar på att fundera på vad du kan hitta på under lovet eller på semestern. Ta istället del av min sommarlista med saker att göra i sommar! Här är 16 tips som hjälper dig till en magisk och alldeles underbar sommar i Sverige.

1. Ta en spontan roadtrip

Sätt dig i bilen eller på en cykel och dra iväg. Vägen är målet! Din roligaste resa i sommar har troligtvis ingen slutdestination. Den kan gå av stapeln i morgon bitti eller nästa vecka, tanken är att den ska vara helt oplanerad. Det är bara att packa väskan och hämta kompisarna när du kommer på idén. Receptet är en halvtimme från tanke till handling.

2. Gör en makeover

Makeovers måste vara bland det roligaste som finns! Samla ihop kompisarna och gör makeovers på varandra. Prova en ny frisyr, hårfärg, klädstil och makeup. Avsluta med en rolig photoshoot à la Top Model. Dela på sociala medier för en självklar egoboost. Alla gillar före- och efterbilder! Självklart kan du lika gärna förnya ditt hem. Sök på DIY-videos och bli inspirerad.

shabby-chic-soffbord
Förnya dig själv eller ditt hem. Vi fixade ett shabby chic-soffbord med en burk vit färg och sju brädor. 

3. Storstäda och organisera

Dödstrist nu, men fantastiskt roligt efteråt. Och vad passar bättre att göra en regnig dag? Rensa bort småkrafs som bara ta plats och organisera din garderob. Ge bort kläder du inte använder eller ordna en bloppis. Nyckeln till framgång är att inte vara sentimental. Gör dig av med allt du inte använder så får du en bättre överblick och struktur över det du faktiskt har.

armcandy
Rensa bort småkrafs och få en bra överblick av dina smycken genom att göra som Linn Herbertsson: Använd små lådor i lådan. 

4. Ät frukost olagligt länge på måndagar

Måndagsångest no more! Ställ väckarklockan som vanligt på måndag och gör det du oftast bara drömmer om resten av året. Stäng av larmet, ligg kvar under täcket och gå upp när du är helt utvilad. Käka sedan frukost i timmar om du vill. Utan minsta stress.

frukost
Jag älskar att bläddra i inspirerande magasin, käka frukost och titta på Nyhetsmorgon. Särskilt på måndagar. 

5. Hoppa fallskärm

Sommaren 2014 är året du faktiskt gör slag i saken och kastar dig ut ur ett plan. För visst har du drömt om att hoppa fallskärm? Erkänn? Tänk känslan att falla fritt i 200 kilometer i timmen. När fallskärmen sedan vecklas ut har du cirka fem minuter på dig att njuta av utsikten och göra dig redo för att landa.

6. Picknick i solnedgången

Ta med en filt, en picknickkorg fylld med delikatesser och någon du tycker om (eller en fiende om du känner för det) . Med en färgsprakande vy blir detta garanterad mysstämning och ett minne du tänker tillbaka till en mörk decembernatt.

ystad-saltsjobad
Tänk en picknickfilt, musik, ost och vin till denna utsikt. Magiskt! 

7. Lyssna på en ljudbok på stranden

Bli intellektuell och brun på samma gång! Typ.

ljudbok-strand
Avkopplande chill. 

8. Låtsas vara turist i din egen stad

Vad har du för sevärdheter nära dig? Eftersom man lätt kan bli hemmablind kan du låtsas vara turist i din egen stad. Kanske upptäcker du nya smultronställen eller bli kär i din hemstad på nytt? Alla kommuner i Sverige anordnar olika aktiviteter under sommaren. Så börja med att gå in på din kommuns hemsida och se vad du kan göra närmsta veckan.

haringe-slott
Tänk att jag nästan är granne med ett slott! Läs om min kungliga dag på Häringe Slott här. Vad har du för sevärdheter vid dig? 

9. Parta loss i det gröna

Låt det bli inne med en utefest. Ta med kompisarna till din favoritpark, en brygga vid en sjö eller till stranden. Ta med serpentiner, musik, chips, filtar, roliga hattar och godis. Sätt på musiken och parta loss ute i det gröna!

10. Besök en nöjespark

Att besöka en nöjespark är en klassiker som man måste hinna med i alla fall minst en gång under sommaren. Om du är åksjuk, som jag, kan du uppmuntra dina vänner till att åka de läskigaste attraktionerna. Se på medan du äter sockervadd eller glass.
grona-lund
Sommarkänslor på Gröna Lund. 

11. Bli världsmästare i kubb

Det är inte för sent. Du kan faktiskt avsluta sommaren med att ta hem titeln ”Världsmästare i kubb”. Samla ihop fem kompisar och du har ett lag. Årets Kubb VM går av stapeln första och andra augusti på Gotland. Sista anmälningsdag är 6:e juli. Anmäl dig och du har något att göra hela sommaren!

kubb
VM nästa! 

12. Gör julkort

Why not? Om du verkligen inte har någonting att göra, bocka av det som annars blir stressmoment senare i år. Varför inte passa på att göra extra fina julkort eller pyssla ihop alla julklappar och presenter? Du kommer tacka mig för detta tips senare! ♥

julklappsinslagning
Kanske julkänsla i juli?

13. Bygg upp ett fikaförråd

Bunkra upp inför mörkare tider! Varför laga en kaka när man kan baka sju? Baka och frys in. Glöm inte att överraska familjen med något extra gott efter middagen.

cake-pops
Muta nära och kära med oemotståndliga bakverk. 

14. En heldag med spa hemma

Kirra spastämningen hemma! Med en ansiktsmask, morgonrock och tända ljus kommer du långt. Med relaxmusik, massageolja och härliga kroppsvårdsprodukter seglar du i hamn.

spa-hemma
Sno spakänslan med dig hem. 

15. Ät glass i stora lass

Glass hör sommaren till. Men våga vägra jordgubbs-, choklad- och vaniljglass! Låt ditt nästa glasstopp bli en annorlunda smakupplevelse. Vad sägs om kryddig rabarber, basilikaglass eller chiliglass? Prova allt förutom saffransglass.

glass
Våga vägra klassiker!

16. En weekend i Norrland – utan myggmedel

Visa blodsugarna vem som skrattar sist. Så länge du är utomhus och struntar i myggmedlet kan du hitta på exakt vad du vill. För en verklig utmaning åker du förslagsvis till Europas största myrområde Sjaunja som ligger dryg tre mil utanför Gällivare. Ett (mygg)paradis du inte kommer glömma!

norrland
Tänk dig en helg utan myggmedel i Norrlands vildmark. Mycket mer coolhetsfaktor än en dag på stranden! 

Har du fler tips på saker att göra i sommar? Dela med dig i en kommentar! 😀

3 Shares
Pin
Share
Tweet
Share