Artikeln innehåller reklamlänkar

La Sagrada Familia – Bildregn från Barcelonas sagolika katedral

Outfit - La Sagrada Familia i Barcelona

Något som absolut inte kan missas i Barcelona är såklart den kända katedralen La Sagrada Familia. Det är ingen vanlig katedral, utan ett sagolikt gotiskt underverk designat av Antoni Gaudi (who else?). Byggandet av katedralen pågår fortfarande och de senaste spekulationerna är att katedralen ska bli klar år 2026, till 100-års minnet av Gaudi.

Det återstår att se. La Sagrada Familia är i alla fall HELT fantastisk med sina tinnar, torn, detaljerade utsmyckningar och fullkomlig colorboost till insida. Simon och jag spanade in katedralens utsida vår första dag i Barcelona och insåg snabbt att det var bäst att boka biljett för att se insidan också. Att boka i förväg måste man nämligen göra, annars riskerar man att behöva köa i timmar.

Därför kommer här ett bildregn från två olika dagar på både exteriören och interiören. Vi ångrar inte för en sekund att vi återvände för att gå in i byggnaden också. Det är väl värt inträdesavgiften på €8 (som även går till det fortsatta byggnadsarbetet).

Sculptures at Sagrada Família

La Sagrada Familia, Barcelona

Calle Mallorca 401, Barcelona

La Sagrada Familia i Barcelona
Barcelonas kända katedral är ännu inte färdigbyggd, trots att den påbörjades redan 1882.

Colorful inside Inside Basílica de la SAGRADA FAMÍLIA

Hur vackert? Önskar att jag hade bara ett av dessa fönster i vår lägenhet. Det är så fint när solen ligger på och färgar allt i regnbågens alla färger. Utanför La Sagrada Familia i Barcelona Outfit with Hat & Kimono in BarcelonaLa Sagrada Familia i BarcelonaSimon & IdaBasílica de la SAGRADA FAMÍLIAInterior in BasílicaInside Basilica de la Sagrada FamiliaSunset light through colorful windowSagrada Família in BarcelonaBeautiful colorful window in BarcelonaInside BasílicaSculptures at Sagrada FamíliaLa Sagrada Familia i BarcelonaInside Sagrada Família in SpainInside Basílica de la SAGRADA FAMÍLIAWood door with carved letters and wordsOutfit with hat outside La Sagrada Familia i BarcelonaInside Basílica de la SAGRADA FAMÍLIA

Öppettider & priser:

La Sagrada Família har öppet april till september 09.00-20.00, och oktober till mars 09.00-18.00. Inträde för en vuxen är €8, och inträde för student/pension är €5.

Kom ihåg att boka biljetter online i förväg. Det gäller i stort sett alla större sevärdheter med inträde i Barcelona!

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share