Artikeln innehåller reklamlänkar

Julinspiration och pyssel: 7 enkla tips

Julinspiration från ICA

Bara en vecka kvar till julafton. Har julstämningen inte infunnit sig än? Var lugn, det är inte mycket som behövs för att kirra rätt känsla. Här bjuds det på både julinspiration och enkelt pyssel.

Bilderna är tagna på ICAs julpressvisning som ägde rum i september. ICA lyckades med små medel få mig otroligt inspirerad redan då. Så dessa knep fungerar garanterat om du snabbt vill få julstämning hos dig.

Julinspiration 2014

Pepparkaksformar som dekoration

1. Använd pepparkaksformar som prydnader

Ont om julpynt? Använd dina pepparkaksformar även efter julbaket. Häng upp dem som prydnader eller låt de dekorera julbordet.

Bordsdekoration till jul

2. DIY: Söta namnskyltar

Gör gulliga namnskyltar med hjälp av julgranskulor och stora gem. Skriv ett namn eller en fin julhälsning på små lappar och fäst dem i gemet. Använd en bit dubbelhäftande tejp eller häftmassa under julgranskulorna.

Julinspiration från ICA Julinspiration från ICA

3. DIY: Snabblagat julgodis

Grovhacka nötter och rosta dem i en inte alltför het panna. Smält chokladen i ett vattenbad och blanda samman choklad, nötter och russin. Bred ut massan i fina formar eller i en långpanna. Ställ i kyl och låt stelna. Två andra härliga smakkombinationer är mörk choklad, gojibär och cashwenötter samt vit choklad, marshmallows, cashewnötter och kokosflingor. Detta är ett av julens mest snabb- och lättlagade godis.

Julinspiration - Julklappsinslagning

4. Julklappsinslagning: Återanvänd mera

Var snäll mot både plånboken och miljön. Istället för att köpa omslagspapper, använd det du har hemma. Vanliga papperskassar är till exempel perfekt för att få den där härliga gammaldags känslan på paketen. Eller använd tidningar eller tyg och dekorera med snören, spetsband, garn eller annat som du har liggandes hemma.

Saffranskringlor från ICA

5. Baka med saffran (annat än lussebullar)

Saffran doftar jul och passar ju till så mycket mer än lussebullar. Passa på att baka andra godsaker med saffran. Prova på min saffranskladdkaka med vit choklad eller varför inte göra egna saffranskringlor?

Saffranskringlor från ICA

Färdiga saffranskringlor kan också köpas på ICA (de är faktiskt himla goda).

Julinspiration

6. DIY: Fin ljuskälla

Ett enkelt inredningstips är att stoppa en ljusslinga i en glasflaska eller glasburk. Simpelt och snyggt.

Juldekoration från ICA

7. Julstämning utan julpynt

Om du bor själv har du kanske inte enorma lådor med julpynt och prydnader som du kan ta fram varje år. Men du kan enkelt fixa julstämningen med saker du redan har hemma – eller i närheten. Med filtar, ljus, glasburkar, granris och röda äpplen kommer du långt. Granris, enris och tallris är perfekt om du inte har plats för en riktig gran eller helt enkelt vill fixa julstämningen direkt. Pynta med riset på julbordet eller arrangera några kvistar i en vas, så har du ett alternativ till blombuketten som dessutom står sig länge. Gosiga filtar och många ljus kirrar den mysiga stämningen. Och istället för prydnadstomtar och annat pynt – ställ fram glasburkar som du fyller med nötter eller julgodis. Röda äpplen är även superfint som dekoration.

 

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share