I boken Loopa Affärsutveckling För Entreprenörer …

loopa-affarsutveckling-for-entreprenorer

… hittar du mig och min blogg i kapitel 2. Drivhuset kontaktade mig i våras och frågade om jag ville medverka i deras nya entreprenörsbok angående mina erfarenheter av Business Model Canvas (BMC). Det ville jag självklart! BMC är ett helt fantastiskt verktyg som används för att utveckla sin affärsmodell, hitta nya möjligheter och skapa en bra översikt över affärsidéns logik.

Jag använde dels verktyget i Drivhusets Förinkubatorprogram hösten 2012 men fick även mycket användning för den i våras i programmet Starta Farsta. Till skillnad från en affärsplan ger BMC dig en betydligt bättre översikt över verksamhetens logik med kundrelationer, kundsegment, kanaler och intäktsflöden.

loopa_affarsutveckling-for-entreprenorer

Jag har bara bläddrat i “Loopa Affärsutveckling För Entrprenörer” lite snabbt. Men jag måste definitivt ta och läsa den här boken senare i höst (det säger en hel del eftersom jag nästan aldrig läser böcker frivilligt nuförtiden). Boken innehåller lättlästa och superintressanta kapitel som inspirerar en till att våga ta steget och förverkliga sin idé samt visar hur man kan driva sin affärsidé till kundsuccé.

loopa-affarsutveckling_for-entreprenorerloopa_affarsutveckling-fo_entreprenorer

Säg till om ni är intresserade av att veta mer om BMC! I så fall kan jag fixa ett inlägg om bara det och visa mer praktiskt hur jag använt affärsutvecklingsverktyget samt hur jag tänker fortsätta jobba med det i mitt företag 🙂

Ida Josefin Erikssonhttps://adaras.se
Ida Josefin Eriksson är en prisbelönad livsstils- och resebloggare bloggare från norra Sverige. Efter att ha tagit en kandidatexamen i journalistik startade hon eget företag för att uppfylla sina drömmar om att bli en digital nomad.

Latest Posts

Dalgona rödbetslatte – enkelt veganskt recept!

Vad sägs om en kombination av en trendig Dalgonakaffe och nyttig rödbetslatte? Vår Dalgona rödbetslatte är inte bara läckert rosa och svalkande god, utan också helt vegansk. 

ADARAS LISTAR: 31 Solklara klänningar i trendfärgen gult

Låna färginspiration från solens glada strålar. Här listar vi sommarens läckraste och mest solklara gula klänningar i olika stilar och för olika plånböcker.

23 Grymma saker att göra hemma i karantän

Trött på att sträcktitta på Netflix eller har du bara extremt tråkigt i din karantän? Här är listan på över 20 grymma saker att göra hemma medan du isolerar dig från samhället. 

Tropisk smoothiebowl med ananas, mango & kokos

Dröm dig bort till varmare breddgrader med denna veganska och tropiska smoothiebowl som bara skriker Aloha. Med smaker av svalkande mango, uppfriskande ananas och krispig kokos blir det en somrig energikick. 

Jobba hemifrån: Så klarar du av de vanligaste utmaningarna

En dröm eller mardröm? Att jobba hemifrån är inte utan utmaningar. Flexibiliteten är det bästa men det kan vara svårt att hålla sig fokuserad, disciplinerad och produktiv. Eller kanske känner du dig isolerad? Här är mina bästa tips på hur du blir mer effektiv hemma. 

8+ Fantastiska Instagramplatser i Cornwall, England

Med dramatiska kustlinjer, pudermjuka sandstränder, tropiska trädgårdar, slottsruiner och små söta fiskebyar är det enkelt att hitta vackra Instagramplatser i Cornwall - vart du än tittar. Jag har listat några av de absolut bästa! 

Comments

    • Nämen åååh vad roligt att höra! Låter som en jättekul utbildning, stort lycka till med den! 😀 Hoppas boken kommer till användning också ^^ Kramis!!

  1. Såååå kul! Starten för utbildningen “Drivhusets Sommarföretagare 2016” ägde rum idag. Vi har denna bok som ett verktyg under kursens gång. Jag är så taggad på vad denna resa har att erbjuda! Haha, blev jätteglad när jag såg att du var med i boken. Har ju följt dig och din blogg ett bra tag nu. 😀

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

40 Shares
Pin
Tweet
Share
WhatsApp