Artikeln innehåller reklamlänkar

24 timmar i Köpenhamn – Tips på boende, sevärdheter & guldkorn

Köpenhamn City Guide

Trendmedvetet till tusen, tuffa distrikt, brunch i världsklass och en mysig atmosfär. Det är lätt att förälska sig i ”Skandinaviens juvel”, Köpenhamn! 

Danmarks huvudstad har flera gånger utsetts till världens bästa stad att leva och bo i. Trots att jag bara varit i Köpenhamn på tre korta besök kan jag gott och väl förstå varför staden fått en så speciell plats i så många hjärtan.

Det är en så härlig stämning och mix av olika stilar samtidigt som det enorma utbudet av nöje, kultur och shopping inte gör någon besviken.

Det jag framförallt fastnade för var den tuffa och råa danska inredningen som genomsyrar hela staden, alla färgglada hus och spännande arkitektur, Meatpacking District, vackra slott och världens bästa frukost (eller rättare sagt brunch).

Köpenhamn bjuder på något för alla! Här är mina bästa tips från mina vistelser:

CITY GUIDE: 24 timmar i Köpenhamn

Copenhagen City Guide: Nyhavn

Sevärdheter

Nyhavn

En Danmarkklassiker som inte får missas är såklart hamnkvarteret Nyhavn. Här bodde H.C Andersen en gång i tiden. Passa på att ta några bilder på de färggranna husfasaderna och njut av den mysiga stämningen.

Nyhavn 17Nyhavn

I Nyhavn ligger restaurangerna och pubarna på rad. Är vädret fint, slå dig ner på en uteservering med en lokalbryggd öl, eller sitt på kajkanten och titta på förbipasserande folk och motivet för Köpenhamns vanligaste vykort.

Nyhavn in Copenhagen

Nyhavn i Köpenhamn

Nyhavn

Love locks

Denmark

Rosenborg Slot

Rosenborgs slott

Vad är väl en dag på slottet? Jag fullkomligt älskar slott och kände att jag ville se minst ett av alla slott i Köpenhamn. Jag tog därför en eftermiddagspromenad från Nyhavn till Rosenborgs slott (Rosenborg Slot) i Kongens Have. Slottet är i dag ett museum med en mängd dyrbara kungliga ägodelar från 1600-talet och framåt. Att bara strosa omkring i den vackra trädgården bland alla renässansskulpturer är värt ett besök.

kongernessamling.dk
Øster Voldgade 4A

Rosenbergs SlottCopenhagen City Guide

Shopping i Köpenhamn

Copenhagen

Ströget

Ströget (Strøget), Köpenhamns berömda gågata, går mellan Rådhuspladsen och Kongens Nytorv. Med en sträcka på 1,1 km tillhör den en av de längsta gågatorna i världen. Här hittar du exklusiva designbutiker som Burberry, Louis Vuitton, Royal Copenhagen, Hermès, Illums Bolighus tillsammans med stora butikskedjor som H&M och Zara – liksom souveniraffärer och restauranger.

Hay house

Ett måste för inredningslovers! Genom en diskret entré från Ströget går du två trappor upp och finner massor av snygga möbler, textilier och accessoarer.

hay.dk
Østergade 61

Gerard Butler for Hugo Boss

Fika

Serenity Cupcakes

Cupcakes från himmelriket hittar du på Serenity Cupcakes. Välj mellan smaker som Banana Bumblebee, Carrot Karma, Rocky Mountain och Bohemian Raspberry. Här finns också wifi så att du kan blogga och uppdatera dina sociala medier.

serenitycupcakes.dk
Grønnegade 32

Cafe Norr
Mysiga caféer finns det gott om i Köpenhamn.

Angulus Cph

Jag vet inte hur många ställen jag bara stannade upp vid för att beundra inredningen. Det är så sjukt snyggt inredda butiker i Köpenhamn! Från denna skobutik hade jag till exempel velat kopiera både tegelväggar och lågt hängande glödlampor.

Boende i Köpenhamn

Hotel SKT Petri
Hotel SKT Petri

Hotel SKT Petri

Modernt, chict och centralt! Femstjärniga Hotel SKT Petri är ett av Köpenhamns ledande designhotell. Rummen är supersnyggt och exklusivt inredda i unik skandinavisk stil. Dessutom är hotellfrukosten i världsklass. Bara den är värd en övernattning i sig.

sktpetri.com
Krystalgade 22

Hotel SP34 Copenhagen
Hotel SP34 Copenhagen

Hotel SP34 Copenhagen

Ett lite billigare alternativ är Hotel SP34. Även detta hotell är såååå snyggt! Det är helt i min stil med minimalistisk och ruff inredning. Här kan du också njuta av en fantastisk hotellfrulle.

Hotel SP34
Sankt Peders Stræde 34

Hotel SP34 CopenhagenHotel SP34 Copenhagen

Pricken över i:et i badrummet? Lyxiga produkter från REN Skincare.

Hotel SP34 Copenhagen

Hotel d'Angleterre

Vill du lyxa till det lite extra kan du checka in på femstjärniga Hotel D'AngleterreKongens Nytorv 34.

Mat & dryck i Köpenhamn

Geist in Copenhagen

Geist

Snygga Geist ligger supercentralt och bara ett stenkast från Nyhavn. Här serveras minimalistiska rätter med mycket smak. Rätterna på menyn är inte uppdelade på klassiskt vis med förrätt och huvudrätt utan du beställer i vilken ordning du vill. Billigaste rätten kostar 75 dkr, dyraste 225. Jag måste tillbaka hit med vänner bara för att beställa det svävande sockervaddsmolnet ”Candyfloss”.

restaurantgeist.dk
Kongens Nytorv 8

NOHO - Orangeriet

Kødbyen / Meatpacking District

De trendigaste barerna och restaurangerna hittar du i Köpenhamns svar på New Yorks The Meatpacking District. I Kødbyen. Här har det blodiga slaktkvarteret förvandlats till ett tufft bar- och restaurangdistrikt. När Köttbyns vardagliga industrier stängt för dagen tar det sprudlande nattlivet över. Ett supertufft work, stay & play-ställe är Orangeriet NOHO.

Copenhagen by night

Fakta om Köpenhamn

Folkmängd: ca 1,25 miljoner invånare
Klassiska turisttips: Ströget, Tivoli, Nyhavn, Den lille havefrue, Amalienborg

 

Vilka är dina bästa tips i Köpenhamn? Dela gärna med dig i en kommentar och gör mig ”city guide” bättre! 🙂

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share