Artikeln innehåller reklamlänkar

13 anledningar till att dricka kaffe varje dag

13 anledningar till att dricka kaffe varje dag

Gott, uppiggande, socialt och en av världens mest uppskattade drycker. Läs vidare och upptäck 13 anledningar till varför du kan dricka kaffe med gott samvete – varje dag.

1. Kaffe förbättrar ditt minne

Ska du plugga eller lära dig något nytt på jobbet? Ta en kopp kaffe till sällskap! Kaffe är bra för minnet, och underlättar inlärning. Två koppar kaffe (eller fyra koppar te) räcker för att boosta ditt långtidsminne i minst 24 timmar.

2. Kaffe minskar risken för en rad sjukdomar

Tre till fyra koppar kaffe om dagen minskar risken för diabetes, depression, stroke, Parkinsons, Alzheimers och ett antal lungsjukdomar, leversjukdomar och njursjukdomar. Med andra ord: Ännu en anledning att klunka i sig den ljuvliga drycken.

Reasons to drink coffee

3. Kaffe gör dig smartare

Nyckeln till alla smarta idéer? Kaffe höjer den mentala prestationsförmågan och gör att din hjärna kan jobba mer effektivt och på smartare sätt.

4. Kaffe gör dig pigg

I klarspråk handlar det om att koffeinet i kaffet stimulerar det centrala nervsystemet och ökar signalämnet dopamin och serotonin. Drick din första kopp mellan halv tio och halv tolv på förmiddagen. Då är kroppen som mest mottaglig för koffein.

Reasons to drink coffee

5. Kaffe gör dig lycklig

Känner du dig nere? Ta en kopp java – det kan bli ett riktigt lyft för humöret! Det är antioxidanterna i kaffet som får dig på bättre humör. Kroppen har även lätt att ta upp antioxidanterna från just kaffet.

Reasons to drink coffee

6. Kaffe bränner fett

Koffein höjer ämnesomsättningen och ökar oxidationen av fettsyror. Kaffe kan därför hjälpa dig att gå ner i vikt eller hålla vikten.

Coffee
Doften, baby. Doften! via heavytable.com

7. Kaffe kan göra dig mindre stressad

Kaffe är känt för sin uppiggande effekt, men visste du att det också kan göra oss avslappnade och minska stress? Doften av rostade kaffebönor sägs nämligen ha en lugnande inverkan. Nu vet jag inte om det betyder att man borde ha en påse med kaffebönor i handväskan. But feel free to try!

8. Kaffedrickare lever längre

Jepp. Kaffe kan hjälpa dig att leva både längre och friskare. Flera studier har visat att den som dricker kaffe minskar risken att dö i hjärt- och kärlsjukdomar, stroke och infektioner.

Reasons to drink coffee

9. Kaffe motverkar celluliter

Det är sant! Koffeinet hjälper till att både motverka celluliter och att göra huden lenare och slätare. Ett annat tips är att blanda kaffesumpen tillsammans med olivoljan och voilá! Du har en anti-cellulit-skrubb som du kan massera på de områden där du har celluliter.

10. Kaffe gör att du presterar bättre vid träning

Energidryck innan träning? Nej, ta en kopp kaffe istället! Koffeinet gör dig mer uthållig, piggare och hjälper till att förbättra dina resultat när du tränar.

Reasons to drink coffee

11. Kaffe lindrar träningsvärk

Det räcker med två koppar för att minska träningsvärken med upp till 48 procent. En god anledning att dricka en kopp även dagen efter träningen alltså.

12. Kaffe minskar risken för cancer

Kvinnor som dricker tre koppar per dag drabbas mer sällan livmodercancer, hudcancer och bröstcancer. Flera studier visar även att kaffe skyddar mot levercancer.

Reasons to drink coffee
Kaffe kommer före allt annat på morgonen. Även mänsklig interaktion.

13. Kaffe är bästa sättet att starta dagen på

Det svarta guldet. Livets dryck? Hur kan man börja dagen på ett bättre sätt än så?

Sensmoralen? KAFFE ÄR DEN BÄSTA DRYCKEN NÅGONSIN. FORTSÄTT DRICKA DET MED GOTT SAMVETE!

Reasons to drink coffee

P.S Men glöm inte …

… att lagom är bäst 😉 Precis som med allt annat kan överdriven konsumtion kan leda till negativa effekter istället.

0 Shares
Pin
Share
Tweet
Share