This post is available in

friends

Hipp, hipp, hurra! I dag är det exakt 20 år sedan det första avsnittet av tv-serien Vänner sändes. De 10 säsongerna om de sex vännerna i New York har revolutionerat sitcom-genren och blivit en av de största serierna genom tiderna. Så vad passar inte bättre än att fira den officiella årsdagen med en tävling?

I samarbete med Comedy Central tävlar jag ut ett härligt kit med Vänner-prylar. I vinstpotten finns:

♥ Boken Friends ’Til the End
♥ 2 Ljusblå t-shirts
♥ Stor keramikmugg med Friends-motiv
+ pappersmasker med alla karaktärers ansikten (perfekt för Halloween!)

Och om du vill gotta dig i Vänner-avsnitt kan du kolla in Comedy Central varje måndag till torsdag 21.50.

Så tävlar du:
Vad är ditt bästa minne från serien? Berätta i en kommentar!

För pluspoäng:
+ Gilla Adaras Blogazine på Facebook (Obs! Ny FB-sida!)

Tävlingen avslutas 29 september klockan 15.00. Vinnaren kontaktas via mejl och presenteras i detta inlägg.

Tävlingen är avslutad. Vinnaren är Rebecka, stort grattis!

34 KOMMENTARER

 1. Ååååh alltså jag älskar verkligen vänner! Ser den minst 2 ggr per år :D!
  Det finns många fina minnen från serien, sista avsnittet när allt knöts samman, när Phoebe hänger med sin bror vars hobby är att ”smälta saker” haha, eller kanske när Chandler och Monica får reda på att de ska få adoptera?

  Måste jag välja ETT minne dock så är det nog avsnittet där Joeys kyl går sönder och han försöker skylla det på Ross genom att helt random knuffa in Ross i kylen xD hahaha! Det var ett av de första avsnitten jag sett när jag lånat några säsonger av en kompis och sträcksåg massor av säsonger en natt!

 2. Haha som den övre kommentaren:
  När Monica och Chandler besöker ett par bekanta som adopterat, dem sitter där och har det trevligt och sånt. Sen behöver Chandler låna toan, och då springer han in i parets adoptivbarn (som inte har den blekaste att han är adopterad) och säger, ”You must be their adoptive son?” Och ungen svarar ”I´M ADOPTED!”
  Chandler kommer tillbaks och säger att dem måste gå, SNABBT, då kommer ungen inspringades och frågar/skriker om han är adopterad. ”No, ofcourse not, why would you ask that?” Ungen svar: ”This man gave me 10 dollars, not to ask about it”

  Haha bättre om man ser avsnittet, men det måste vara ett av många bra minnen från serien!
  Kram! 🙂

 3. Jag vet inte varför men jag skrattar som en tok varje gång jag ser scenen då Ross och Chandler ska bära upp en soffa i en trappa som svänger och deras koordination är sådär och Ross gång på gång säger åt Chandler to ”pivot”. Så jäkla kul varje gång! Haha! Men jag gapflabbar till varje avsnitt!

 4. Jag älskar VÄNNER, det är utan tvekan min all time favorite! Jag kan ju omöjligt välja ett favoritminne, men en del som jag verkligen gillar är när Rachel tror att Joey friade till henne på sjukhuset, tycker det är så otroligt roligt och att man får se en del av Rachel så som hon var i de allra första säsongerna! Jag gillar på facebook under namnet Malin Lundell.

 5. Men gud, du och Comedy Central gör det ju verkligen inte lätt för oss. Och serien i sig gör det inte heller lätt, jag är en sådan som ser ettan till tian och sedan när de går och dricker kaffe i slutet så börjar jag om från ettan (som ju börjar på Central Perk) så det är som att de är i en time loop! Det i sig är ett fint minne, liksom en strategi att se V.Ä.N.N.E.R!

  Favoritavsnittet är The One With The Football. Olika skäl: Chandler är attraktiv, holländskan är attraktiv, Thanksgiving gör mig alltid sugen på mat, Phoebe gör nästan en touchdown och Rachael också och då blir de så himla glada (ett tag) och det är bara ett… ja, ett så himla MÄNSKLIGT avsnitt 🙂

 6. Mitt minne från serien är att den var så typiskt 90-tal och jag bara älskade personerna och kläderna. Har dock inget speciellt avsnitt som favorit. ALLA avsnitt är bra! En serie som alltid kommer att ha en särskild plats i mitt hjärta!

  Repriserna är lika bra nu som då! 😉

 7. Det finns såå många guldkorn, men ett av mina favoritögonblick är när Mike kommer in på caféet och träffar Phoebe, som berättar att hon äntligen bytt namn. Mike tror såklart att hon bytt efternamn, men det visar sig att hon bytt namn till Princess Consuela Bananahammock. Han blir sur och hävdar att han ska byta namn till Crap Bag. Det är en scen som får mig att skratta så jag gråter, varje gång!

  Gillar på facebook som Elin Glenn Fåret Karlsson.

 8. Mitt bästa minne från serien måste vara avsnittet när Joey läser sin favoritbok ”The Shining” och byter bok med Rachel! När han lägger boken i frysen, haha. Vänner har alltid varit en favorit ändå sedan det sändes på tv. Kommer alltid associera min folkhögskole-tid med Vänner då jag och min vän hade många Vänner-kvällar tillsammans.

  Jag gillar även din sida på Facebook! Kram!

 9. Vänner är lätt en serie som man aldrig kan tröttna på överhuvudtaget! Kan kolla om och om igen och skratta lika mycket som första gången man såg den 😀
  Om jag måste välja ett favoritminne från filmen så är det när Joey får äran att skriva ett rekommendationsbrev till adoptivbyrån när Chandler och Monica ska adoptera och när byrån ringer upp Chandler och Monica och älskar idén om att ett barn skulle få skriva brevet haha! Även när dom ringer upp Joey och tackar för brevet samt frågar om hans mamma eller pappa är hemma 😉

 10. Hej Ida!
  Jag skulle verkligen bli överlycklig över att vinna detta pris!
  Jag har sett Vänner egentligen ända sedan jag föddes. Min mamma såg det när det började sändas och det var då hon var gravid med mig. Sen när jag var liten såg jag det med henne och förstod absolut ingenting då jag inte hann med att lästa undertexterna, men jag såg det ändå från måndag till fredag varje vecka. När jag blev äldre gjorde Vänner så att jag lärde mig engelska och när jag kunde läsa snabbare uppskattade jag det ännu mer!
  Vänner är den enda serien som jag inte ens kan räkna hur många gånger jag har sett den. Jag är 16 år nu och jag har både sett den fyra gånger i veckan hela mitt liv och sett den som maraton på datorn.
  Denna underbara serie är en stor del av min barndom och jag tröttnar verkligen aldrig på den!
  Mitt bästa minne är nog när Phoebe sjunger Smelly Cat på Central Perk och dom andra ”vännerna” får sjunga varsin textfras. Det är så himla fint och jag är alltid nära att gråta när jag ser det!

  Ps: Jag har gillat din Facebooksida

 11. Mitt bästa minne av filmen var när Monica och Phoebe stötte på en snygg man utanför ”deras” café, och sen när de skulle kalla på han så stod han mitt på gatan och så blev han plötsligt påkörd. Då besökte Monica och Phoebe han varje dag på sjukhuset och tog hand om honom, stickade han en tröja och spelade en låt för honom xD Sen när han inte var i koma längre så sa han inte ens ett ”tack” hahahaha. Det var lite kul, för Monica och Phoebe nästan tävlade om att ta hand om honom! 😀

  Det skulle vara kul att vinna något för min mamma är en friends-fan! Hon har alla episoder på vhs! 😀
  Gillar din sida på facebook med!

 12. Just nu håller jag på och tar mig igenom alla säsonger, får en verkligen på bra humör och jag sitter o skrattar så att katterna kollar snett på mig xD
  Det roligaste minnet hittills är när Monica och Chandler smyger runt, sen när det hittas kalsonger i soffan hos Rachel o Monica och Joe får skulden för och flera andra konstiga saker som händer haha 😛

 13. Mitt bästa vänner minne är att jag delade serien med min bästa vän. Hon bor nu i Lund och jag i Lidköping. Men när vi båda bodde hemma i Göteborg så avslutade vi dagen med några avsnitt vänner. Vi kunde missa hela avsnittet för vi pratade så mycket, ibland var det tvärtom – vi var så inne i serien att vi inte hörde varandra, eller så somnade någon av oss helt enkelt. Vänner för mig är tryggheten hos min bästis, skratt vi delat ihop och likaså tårar. Nu när jag ser på serien tänker jag bara på henne och saknar henne så hjärtat brister.

 14. Åhh!! Älskar vänner! Det är ju helt sjukt svårt att välja bara ett bra minne för allt är ju bra! Men om jag måste välja är nog den när monica och chandler friar till varandra! Den är så underbart gullig!

 15. Oj vad svårt då alla avsnitt är så grymma och har sin egen lilla charm. Men ska jag vara helt ärlig så tror jag nog att det finns två minnen som sitter extra fast i min hjärna och båda är i slutet av serien. Det första är efter Rachels avskedsparty där hon säger hejdå till alla utom Ross och då så ska han ju gå och konfrontera henne. Men hennes förklaring till varför hon inte sa hejdå är så underbar och samtidigt sorglig för hon säger att han betyder så himla mycket för henne och han har mer betydelse än någon annan och att det var anledningen som hon inte klarade av att säga hejdå till honom.
  Nästa har en lika koppling då det nästan är precis i slutet så Ross kommer hem efter att ha försökt hindra Rachel från att åka till Paris och så lyssnar han på sin svarare där han fått ett meddelande som visar sig vara från Rachel. Under meddelandet så hör man hur hon verkligen inser att hon älskar Ross för mycket för att lämna och sedan när samtalet bryts så får han panik att hon kanske inte hann av planet men sen så visar det sig att hon gjorde det och att de kunde få sitt lyckliga slut.
  De här är mina favoriter för att under hela serien så går ju Rachel och Ross förhållande fram och tillbaka men innerst inne hoppas man att de på något sätt ska sluta upp tillsammans. De här ögonblicken visar att trots allt som hänt så älskar de varandra så mycket att de kan göra allt för varandra vilket(trots att detta bara är en serie) verkligen får mig att tro på äkta kärlek.

  Jag har även gillat din nya FB sida 😀

 16. Åh vilken härlig tävling! Har både favoritminnen när jag kollar på serien och vad som händer i serien. Jag och pojkvännen är stora fans av serien (han så mycket mer än jag så det skulle bli perfekta presenten till honom att överraska med). Ett av mina bästa minnen är första gången jag kom på han med att sjunga hela introt, nu är det standard när det går på TVn.

  Ett favoritminne från serien är när Joey ska försöka lära sig prata franska inför en roll där han sagt att han pratar det flytande, men Phoebe måste försöka lära honom – vilket inte fungerar alls då det enda Joey får ut är ”blö blö blaahhh” och tycker han pratar jättebra. Slutar aldrig skratta åt det 🙂

 17. Det finns otroligt många fantastiska scener och avsnitt i Vänner, men det som sticker ut för mig är avsnittet när någon åt upp Ross macka på jobbet! Hans frustration och eviga deppande över mackan är helt fantastiskt roligt!
  Detta kitet hade varit så roligt att vinna! Speciellt inför Halloween så att jag och mina vänner kan klä ut oss till vänner-gänget! 😀

 18. Vem har inte gråtit av skrattat när Joey är i farten eller dreglat över Chandler? Avundat Rachel och känt igenkäningshumor med Phoebe? Eller varför inte känt medlidande för Ross och Monica? Alla avsnitt är lika olika samtidigt som att de är lika lika. Det går inte att jämföra, det är som att välja mellan jordgubbar eller chokladglass. OMÖJLIGT! Varje sekund är guld värd och någon skulle bara våga prata eller pausa för en kisstund.

 19. Mitt bästa minne från serien måste vara introt, haha! För det var ju det som fick mig att släppa allt (om jag inte redan satt vid tv-n förstås) och kvickt som bara den sno bästa platsen i soffan och bara njuta ett helt avsnitt.
  Gillar på fb.

 20. Jag måste nog säga att hela serien är fantastisk, man blir aldrig trött på den och kan kolla flera gånger på ett avsnitt. Även om man har alla säsonger hemma så blir man så glad när man råkar se det på tv, det är nästan samma fantastiska känsla man får när man hör sin favoritlåt på radion.

  Annars ett av de bästa minnena var första gången jag såg det avsnittet då Ross och Rachel gjorde slut efter att ”THEY WERE ON A BREAK”, kanske inte ett roligt minne, men jag minns så tydligt hur jag grät när mitt första favorit tv par gjorde slut. Det gjorde så ont i hela mitt lilla flickhjärta, det var hemskt men ändå fint på något sätt.

 21. Min favorit är nog när någon har ätit upp Ross macka på jobbet. Och vännerna säger ”det är bara en macka” och Ross blir så arg och förklarar att den där mackan är det bästa som har hänt honom efter allt han har gått igenom. Haha älskar det..

 22. Det är dom olika karaktärerna som gör serien så grym. Får såna starka minnen och nostalgikänsla när jag ser ett avsnitt, kan inte välja någon favorit sekvens för alla kommentarer är så roliga!

  Min all time favoritserie <3

 23. Mitt bästa vännerminne är när jag nyss hade fött lilla Sara så sändes avsnittet i säsong 5 där Phoebe föder trillingarna Frank Jr. Jr., Leslie och Chandler. Hon försöker behålla en av dem efter ha fäst sig vid dem, men märker att Frank och Alice vill behålla alla sina barn. Jag grät och upplevde hennes ångest (berodde på mina graviditetshormoner) och kunde sätta mig in i hennes situation. Det var ett avsnitt som tog upp vardagsrealism på ett påtagligt sätt och situationen var realistisk och jag är glad att det är förbjudet i Sverige med surugatmödraskap för det skapar plågsamma ögonblick för de riktiga mödrarna

  Gillat din facebook sida som GO KILLERCAT

 24. När Mike och Phoebe bråkar om namn och Mike blir Crap Bag och Phoebe mrs Bananahammock. Underbart avsnitt son kommer på tal var gång vi diskuterar vad vi ska heta som gifta.

 25. Åh, hur ska jag kunna välja?! Precis sett hela serien igen, för femtioelfte gången. Starkaste minnet när vi får reda på att Chandler kommer fria till Monica, den gåshuden går inte att beskriva. Och sedan när Monica ska fria till Chandler.
  Ett annat minne är ju såklart ”Joey doesn´t share food”, ”Smelly-cat”, men också när Monica dansar med kalkonen över huvudet och tar på sig en hatt och glasögon!

  Gillar såklart på facebook!

 26. Hej!

  Vilket härligt pris att vinna 🙂 Serien är så fantastiskt underbar och de som bla gör den så bra att flera generationer kan titta på den samtidigt och minnas egna episoder från sin egen vänskap. Nu är det mest jag och min dotter som tittar på den tillsammans och pratar om hur vi har det med våra vänner. Serien kommer leva vidare länge tror jag.

  Ett av de bästa minnena för mig är när Phoebe och Rachel möter varandra när de springer och Rachel tycker det är pinsamt att springa med Phoebe för hon springer så roligt. Jag skrattar så jag har svart att andas när jag tittar på hela den scenen.

 27. Åh, vilken härlig tävling! Det finns många fantastiska minnen ifrån denna toppen serie, men ett utav mina favoriter är när någon har ätit upp Ross macka på jobbet. Och vännerna säger ”det är bara en macka” och Ross blir så arg och förklarar att den där mackan är det bästa som har hänt honom efter allt han har gått igenom. Skrattar alltid lika mycket åt den scenen.

  Men sen skulle jag även vilja skriva att introt faktiskt är det bästa minnet, det var ju trots allt det som fick mig att fastna ifrån början. 😉

  Gillar din sida på FB (Sanna Kaakinen).

  Kram Sanna

 28. Hahaha!
  När jag satt och kollade på ett inspelat avsnitt (som jag missat) hemma hos några vänner sent en kväll och var så inne i programmet att jag inte märkte att de jag var hemma hos både hann borsta tänderna, byta om till nattkläder och gå och lägga sig, innan jag upptäckte att ”det kanske var dags att gå hem”!
  Har gillat på FB (Annika Nilsson)

 29. Härlig tävling! Åh, jag älskar Vänner, de är en underbar serie som
  följt med en genom åren och man tröttnar aldrig på den! 🙂

  De finns ju så många favoritavsnitt men ett speciellt är när Mike kommer in på caféet och
  träffar på Phoebe som berättar att hon äntligen bytt namn. Mike tror ju såklart att hon bytt efternamn,
  men det visar sig att hon bytt namn till Princess Consuela Bananahammock. Han blir sur och säger att han
  ska byta namn till Crap Bag. Haha, de avsnittet får mej alltid att skratta massor! 🙂

  Gillar din nya FB sida som Malin Gustafsson

  Hoppas på tur.

 30. I slutet av ett av de första avsnitten när Rachel tittar på sina vänner på håll och försiktigt leende konstaterar för sin pappa i telefon att hon ”got magic beans”.
  Det fäller mig alltid.
  Det är där Vänner blir till,
  och det är också en nästan felfri kompass –
  känns det varmt i ens tittarhjärta av den här scenen,
  då vet en att en nog också bär livets privilegium att vara omringad av en handfull magic beans (= underbara vänner).
  Lyckligt lottad.

  Antingen drabbas jag av extra saknad i hjärtat av att se den biten, eller så lägger det sig som en varm smekning.
  Det beror alldeles på hur nära eller långt bort dom är, och hur längesen vi sågs.
  Var det ett för långt tag sen är det den här scenen som får mig att ringa.
  Den får mig alltid att se saker klart.

 31. Av alla serier så är verkligen Vänner min favorit. Och favoritögonblicket är när Joey fattar att Monica och Chandler är ihop och han blir så till sig att han inte vet vart han ska ta vägen. De drar in honom i sovrummet och berättar att det hände i London. Och han skriker ”IN LONDON!!!” jag blir full i skratt bara jag tänker på det 🙂

  Gillar på FB som Sandra Marie Gullhöna Pettersson

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.