This post is available in
Philips Café Gourmet

Uppiggande nyheter för alla kaffeälskare! I samarbete med Philips tävlar jag ut den trendiga kaffebryggaren Philips Café Gourmet (värde cirka 1 199 kr).

Perfekt om du vill pigga upp dig lite extra i oktobermörkret! Kaffebryggaren har ett boil and brew-system för ett överlägset kaffe med den kraftigaste smaken. Vattnet kokar innan kaffet bryggs vilket garanterar att du får en så kraftig och fyllig smak och arom som möjligt från de malda kaffebönorna. Dessutom är designen väldigt smidig och snygg att ha framme i köket 🙂

Så tävlar du:
Beskriv din favoritplats/stund att avnjuta en kopp kaffe och motivera varför du vill vinna i en kommentar.

För pluspoäng:
+ Gilla Adaras Blogazine på Facebook (Obs! Ny FB-sida!)

Tävlingen avslutas 12 oktober klockan 21.00. Lycka till!

Tävlingen är avslutad. Vinnaren är Linn, stort grattis!

45 KOMMENTARER

 1. Min absoluta favoritplats att avnjuta en kopp kaffe på måste vara altanen hemma hos mamma och pappa. Att bara sitta där och njuta av den fantastiska utsikten ger mig gåshud och med en kopp god kaffe blir det ännu mer perfekt! I början av nästa år flyttar jag ihop med min pojkvän och för oss båda är kaffe något vi inte kan klara oss utan en dag. Så att vinna kaffemaskinen hade varit guldvärd eftersom vi flyter ihop snart och kan tillsammans njuta av en kopp kaffe i vårt gemensamma hem! 🙂

 2. Bästa stället är ute på våran lilla altan som ligger under ett stort träd. Så mysigt att sitta där ute med en kopp kaffe. Känns som man sitter i djungeln 🙂

 3. Hans favoritstund är när han kommit hem från en lång dag på jobbet och får sätta sig ned i sin favoritfåtölj omringad av tända ljus såhär på höstkanten, med en knäckemacka och en kopp ryckande kaffe, med tidningen i knät. Katten får gärna kurra i knät på hans flickvän i fåtöljen bredvid.

  Själv brukar jag faktiskt bara hälla te i mina muggar, men min pappa dricker kaffe varje dag, flera gånger och jag skulle så gärna vilja bidra till hans kaffestund, ge honom denna snyggingen i julklapp och så var den saken fixad! 😉

 4. För mig är det första kaffet som jag tar när jag kommer till skolan, min ritsal, då jag ska få börja med arbetet. Jag får lugnt dricka medan jag tittar igenom det jag har framme och blir så inspirerad inför ritningarna och byggandet.

 5. Min favoritplats att avnjuta en kopp kaffe, eller allra helst espresso, är på en terrass i italienska alperna. Jag arbetade där i vintras och ska göra det igen. En sådan stund är magisk. Underbar utsikt och atmosfär.
  Jag skulle vilja vinna denna kaffebryggare till mina föräldrar. De har länge pratat om att köpa en ny men det har inte blivit av. Det skulle dem verkligen uppskatta!

 6. Vilken kaffebryggare! Klart man är med och tävlar!

  Jag går upp och gör kaffe till min sambo och mig varje morgon, även då han jobbar och jag är ledig. Och det är just den där stunden som är den perfekta kaffestunden för mig. Varje dag. Att starta dagen där i soffan med frukost bredvid honom, delar på en filt som vi myser ihop oss i, med varsin kopp kaffe i våra händer. Det är harmoni för mig.

  Och jag ska inte ljuga, den stunden skulle bli ännu bättre med ett kaffe gjort i kaffebryggaren ovan!

 7. Bästa stunden med en varm rykande kopp kaffe är när man får tända ljus, göra mysigt och slå sig ner med en god vän <3 Eller med sin älskade man <3
  Eller egentligen är det när som helst 🙂 Gott kaffe förgyller vilken stund som helst.
  Vår kaffebryggare har gett sig och jag önskar mig så en sådan riktig kaffe maskin 🙂
  Kanske tomten kan komma tidigt i år.
  Kram och tack för en fin tävling

 8. Hej!
  Min favoritstund är tidigt på morgonen innan resten av familjen vaknat. Det är så uppiggande att känna hur köket fylls av doften av nybryggt kaffe. Om det är sommar smyger jag ut och sätter mig i morgonsolen på förstukvisten, lyssnar på hur fåglarna kvittrar i varenda träd och känner hur kroppen långsamt vaknar till liv. Är det vinter får jag hålla mig inne. Då är det favoritfåtöljen som gäller med en spinnande katt i knät.
  Gillar din sida på facebook.

 9. Dricka kaffet på morgonen och sedan ha en tidning som VeckoRevyn att läsa under tiden. Gärna en lite chokladbit till.

  Vi har ingen kaffebryggare hemma, vi gör kaffe med en presskanna. Problemet är att kaffet bli kallt så fort i den och då måste man värma kaffet i mikron. Händer nåt i mikron så att kaffet inte är lika gott sen. Har velat ha en snygg kaffekokare i flera år nu, denna ser ju helt enkelt perfekt ut!

 10. Klart jag är med! Kaffe kärring som jag är 😉
  Gillar din sida på Facebook, där jag heter Jenny Burman <3
  Kommer lägga denna tävling på min blogg såklart!

  Bästa Kaffestund är på morgonen när man är nyvaken på med mysis kläderna & sätter sig framför data el TV & bara njuuuuter av första kaffe stunden på dagen 🙂
  Jag bara älskar det!

  Min kaffekokare e väl inte den bästa så denna verkar ju super & tycker det står Jenny Izzadora på den , hehehe

  Kram på dig!!!

 11. Hejsan!

  I somras när jag var i underbara Kefalonien, Grekland så hade vi den mest underbara utsikten över havet och på morgonen tog jag alltid en stillsam kopp kaffe i tystnaden. Det enda som hördes var fåglarna som kvittrade och det var helt fantastiskt!
  Det är en av de gångerna som händer så sällan men jag njuter även gott med mitt kvällskaffe när jag slinker ner i min fåtölj, drar upp benen under filten och läser en bok. (jag har turen att sova gott även om jag dricker kaffe på kvällen).

  Jag hoppas på tur eftersom min kaffebryggare nu är 10 år gammal och det känns som att det är dags att byta ut den nu när den bråkar ibland och sedan gillar jag att det även medföljer en takeaway mugg för på morgonen är jag på språng och hinner aldrig vänta tills kaffet har kallnat. Nu kan jag zippa på det nästan hur länge jag vill 🙂

  Tack för att jag fick vara med och tävla, önskar dig en toppenfin helg!
  Hälsningar Frida

 12. Det bästa jag vet är när det spöregnar ute, sådär så man verkligen inte vill gå ut, men som hundägare är man illa tvungen. När man går där och fryser, våt och blöt med två hundar varav den ena inte alls är nöjd med tillvaron och den andre glatt hoppar i vattenpölar så det skvätter om det.
  Det underbara med de stunderna är när man sedan kommer innanför dörren, kan ta av sig alla blöta kläder och svepa på sig något mysigt, sätta på kaffekokaren och ta en härlig varm uppiggande kopp kaffe i soffan framför en bra film med två blöta voffar brevid. Det ögonblicket gör hela promenaden värd, man känner sig så värd den koppen och så glad över att vara inne, lite som att man hånar regnet att HAHA, jag klarade det minsann!

  De stunderna är värda guld för mig, mycket för att vi idag har en så bra kaffekokare, för sånt gör skillnad, en billig kaffekokare gör inte alls lika bra kaffe. DOCK så kommer jag och min pojkvän flytta ihop nu i december, så ett inköp av kaffekokare väntas, som så mycket annat som måste köpas, eftersom vi båda idag bor hos föräldrarna. Vi båda älskar kaffe men lär inte ha budget till att köpa något av kvalité, blir väl snarare en euroshopper variant 😉 så att få vinna en utmärkt kaffebryggare vore så himmelskt! isåfall skulle jag överraska pojkvännen med den när vi flyttat in. Första morgonen skulle jag fixa en härlig frukost på sängen, med underbart nybryggt kaffe i lyxklass.

 13. Jag bor i Visby, och min absoluta favoritplats att njuta mitt kaffe på
  är i Almedalen! Förutom att det är en oerhört vacker plats, oavsett
  årstid, så känns det så fridfullt att sitta där… Var där senast igår
  brukar släpa med mig min läckande termos, mugg och en bulle,
  och bullen brukar jag få dela med mig, till alla änder som bor
  där runt dammen! Där kan jag rensa bort alla negativa skräptankar,
  njuta av skönheten, och ladda om…
  PS: Gillar på fb (RagnaMarie Lyander)

 14. Hej.

  Gillar på Facebook.

  Den bästa stunden om man bortser från morgonkaffet är när vi isfiskar. När vi fått igång en brasa vid sjön och man är lite frusen och kall är det juvligt att hålla i en kopp varmt kaffe som både värmer inuti och stelfrusena händer.

 15. Att börja med en stor kopp kaffe, ute på balkongen och en god frulle innan jag börjar mina morgonrutiner, alltså mycket stress och väldigt många tankar i huvudet är en perfekt, lugn och energigivande stund för mig. Jag är verkligen en kaffeälskare, som gärna njuter av att dricka en kopp kaffe, läser tidningen, kollar nyheter på telefonen eller bara beundrar utsikten medan kaffet gör verkan.

  Håller nu mina tummar så hårt, denna kaffekokaren verkar ju helt perfekt för mig som är en kaffeälskare! Väldigt stilig design dessutom, tummen upp! Gillar även din FB-sida 🙂 Kram och trevlig helg 🙂

  Isabelle

 16. Gillar på Facebook, Malin Svensk Björck.
  Min absoluta favorit plats är i soffan en tidig vinter/höst morgon med en brasa i kaminen och maken med sitt huvud i mitt knä

 17. Hej. Gillar med namn Linnea Möller.

  Min absoluta favoritplats för tillfället är på kvällen när barnen äntligen har lagt sig. Ofta är så jag så trött och slut så jag sjunker ihop i hörnet på trappen och sätter mig där med en bok. Att vinna en kaffemaskin skulle underlätta min vardag enormt med tre små barn.

  Mvh jessamy

 18. Den bästa platsen och den bästa tidpunkten att avnjuta mitt kaffe på måste vara när jag och min sambo får vår egentid på kvällen. När vår dotter han tagit ett skönt bad, tagit på sig pyjamas, druckit välling och somnat gott. Då tar vi en god kopp kaffe och bara kopplar av. Sitter lika fint varje gång!

  Varför jag vill vinna? Vi har haft vår gamla kaffekokare i flera år. Den låter högt, är halvt trasig och helt enkelt gammal och trist. Och vi är kaffedrickare både jag och min sambo så en ny kaffekokare hade varit susen. Särskillt en sådan här stilren och snygg.

  Har gillat din facebooksida 🙂

 19. WOOOOW!! 🙂 Härlig tävling med en superläcker vinst!! 🙂 man blir ju kaffesugen bara av att titta på den snygga bryggaren 😉
  Ja morgonkaffet är ett måste för att vakna, fast den bästa kaffestunden är ändå när jag kommit hem efter arbetet och sätter mig och pustar ut och njuter av en härligt rykande het och aromatisk kopp kaffe samtidigt som jag öppnar posten och kollar mailen, då mår jag som en prinsessa!! 🙂 <3
  Klart jag gillat din nya fb sida!!! 😉 under mitt namn Christina Frisberg.
  Kramar till alla som törs, vill, och behöver!! <3

 20. Min favoritplats är när jag avnjuter kaffet är när jag har vaknat riktigt tidigt, brygger en kopp och går ut på balkongen och bara er ut över fälten och ser dagen gry. Det är underbart! Jag vill gärna vinna för jag är en riktig kaffeälskare!

 21. Favoritstunden är såklart tidigt på morgonen med en kopp härligt svart kaffe så att man riktigt vaknar till!

  När släkten kommer hit på invit,
  väntar de sig gott kaffe och kondisbit,
  och såklart man då vill visa riktigt god dygd,
  och bjuda rykande het kaffebrygd.
  Och jag kan knappast känna mig tryggare,
  än med Philips kanonfina bryggare,
  för då vet jag att det kommer att smaka toppen,
  varje gång jag ställer fram kaffekoppen.
  Så därför hoppas jag på en så här fin apparat,
  och att få njuta kaffe oerhört delikat,
  ty det lär ge mig sådant stort förtroende,
  att hela släkten säkert blir inneboende!

 22. Min absolut bästa plats att av njuta en kopp kaffe är i 50-talsköket i mitt hus. Köpte ett hus i somras och bygger ett nytt kök i andra änden av huset och har kvar det gamla tills det nya är färdigt. Att kliva in i ett rent och kaosfritt kök mitt under en lång renoveringsperiod och få sätta sig ner vid ett rent bord och dricka en kopp kaffe är guld värt.

 23. Min favoritplats att avnjuta en rykande kopp kaffe är på borggården på KTH. Den underbara miljön och doften av kaffet gör det mycket mer njutbart att plugga inför tentan! Jag vill vinna eftersom jag har har tröttnat på oändliga koppar ÖoB snabbkaffe och vill gärna få lite guldkant på vardagen 😉

 24. Vilken toppentävling för en kaffeälskare som mej, så läcker kaffebryggare och jag skulle
  behöva en ny, de hade verkligen piggat upp min höst! 🙂

  Min favorit stund är när jag sitter i soffan insvept i en filt, med en god kopp kaffe framför
  en bra och spännande serie med bra sällskap, massa tända ljus och brasan som sprakar i bakgrunden
  och sprider värme en kylig höstkväll. 🙂 Så mysigt!

  Gillar redan din nya Fb sida som Malin Gustafsson

  Hoppas på tur.

 25. Min perfekta stund att dricka kaffe…. det blir svårt eftersom alla stunder är perfekta stunder när man har en kopp kaffe i handen.

  Men om jag skulle beskriva det så är det nu under hösten. Sitter med varma sockor och en filt runt sig och bara lukten av kaffet gör timmen, dagen, veckan bättre.

  Jag har redan gillat fb sidan också 🙂
  Ha en trevlig och höstig kväll!

  Mvh, Kim

 26. Favoritstunden att dricka kaffe är hos grannarna 🙂 Massa prat och skratt och påtår så klart.

  Men jag saknar en bra kaffebryggare hemma, den jag har fick jag i inflyttningspresent av mina föräldrar för 10 år sedan, man kan väl säga att den är väl använd 🙂

 27. Gillar dig på facebook redan.

  Den bästa stunden är på morgonen när man får mysa runt hemma i sin morgonrock och andas ut innan dagen kan börja. Lyckas man vara ledig är det ett exrta plus för en mysig stund hemma hos sig själv.

  Anledningen varför jag vill vinna är pga att min kaffebryggare är flera år gammal, påväg att gå sönder vilket leder till att det blir äckligt kaffe vilket slutar med att jag springer hem till min pappa för att dricka kaffe. Dricker aldrig kaffe hemma hos mig vilket är synd för då får jag inte min mysiga morgonstund ifred.

 28. Jag avnjuter kaffet så långt ifrån vår nuvarande bryggare det går. Den har varit vit är mer än väl använd. Skulle vara njutbart att dricka en kopp eller två vid köksbordet endast ett par meter från en hel, ren och ny bryggare.

 29. Jag är gärna med och tävlar. Vår kaffebryggare sjunger på sista valsen och det blir bra kaffe lika ofta som det rinner över (tror den har kärvat ihop helt).

  Mitt favoritställe att ta en kopp kaffe är i solen på vår framsida de första varma dagarna på våren/sommaren. Det är så härligt att efter en lång och kall vinter få lite sol på näsan och njuta lite.

  Hoppas på tur i din tävling. Gillar din FB sida (Anna Karlsson)

  Har även tipsat här

  http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2014/10/11/philips-cafe-gourmet-1210/

 30. Min favoritplats? Åh. Det är hemma hos min gammelfarmor. Det är alltid så
  himla mysigt hemma hos henne. Stämningen och värmen, och så finns det alltid hemmabakad fikabröd. Det tycker jag är både min favoritplats samt stund att få avnjuta en kopp kaffe!
  Varför vill jag vinna? Det är en riktigt läcker kaffebryggare som jag inte tror någon skulle tacka nej till. Jag skulle gärna vilja ge den till min fantastiska mamma för att förgylla hennes vardag.

  Gillar även din nya sida på facebook!! Kram Kajsa

 31. Jag är gärna med och tävlar, och den bästa platsen att ta sig en kopp på är helt klart min sköna soffa. När dottern tagit sitt kvällsbad, borstat tänderna och somnat i sin säng får jag min lilla egentid och kan verkligen njuta till fullo.

  Vore toppen med en ny bryggare, då den gamla börjar bli sliten och dan redan.

  Gillar din sida på FB (Sanna Kaakinen).

  Kram Sanna

 32. Hej!
  Är jättegärna med i din tävling.

  Min favoritplats är faktiskt att sitta med min dator i soffan och
  dricka kaffe när jag vill vara för mig själv ett tag. Man behöver
  lite egentid för sig själv och få dricka ett gott kaffe medans man
  kollar läget om det hänt nåt på Facebook eller nyheter.

  Gillar din sida med namn Julianna Fredriksson

  Mvh Julianna Fredriksson
  julianna@bredband2.com

 33. Oj så bra jag mår!!! Glad pensionär sen dryga två år!
  Förmiddagskaffet njuter jag med tidningen i knät,
  tre mätta kissar travar kring med tysta fjät!
  Detta är småsaker kan man tycka,
  för mig är de kornen som ger vardagen lycka!

 34. Hejsan, jag är gärna med i denna tävling 🙂

  Min favorit plats att avnjuta min kopp kaffe på morgonen är i sängen. Jag och sambon har kommit överens med varandra att vi går upp varannan gång och brygger kaffe, så att det ska bli rättvist. Om han inte är hemma så avnjuter jag min kaffe på balkongen i solljuset. Det är så mysigt och skönt att andas in den friska höst luften och avnjuta den dryck som jag älskar. Hoppas på att vinna denna bryggare för att jag för tillfället har en budget bryggare som tar lång tid på sig och som inte brygger kaffet lika gott som jag vet att lite dyrare gör. Tyvärr har jag inte Facebook annars hade jag gillat. Tack för mig 🙂 HA en bra dag! 🙂

 35. Det bästa som finns är när den första vårsolen tittar fram. Jag brukar då skotta bort lite snö fram altanen och dra fram ett par solstolar. Det är helt underbart att bara sitta där, dricka sitt kaffe och njuta av solen!

 36. min absoluta favoritplats är på min växtrika balkong,se solen gå upp tidigt på morgonen och dagen sakta börjar vakna till liv….det är så härligt <3 Gillar o delar på fb och hoppas på tur mvh anette

 37. 1. Gillat på fb (Camilla millah öman)

  2. Min absoluta favoritplats att njuta av en kaffekopp är i våran stuga som är på en ö – pärlan i Bottenviken.
  Där kan man verkligen finna ro och känna lugnet, är jätte dålig mottagning för telefoner/internet så man kan
  verkligen koppla av!

  3. Jag är verkligen en kaffedrickare men min bryggare har börjat göra sitt och skulle betyda mycket
  att vinna detta pris. Som 100% studerande, extra jobbande och ensamstående mamma
  så är det inte ofta man unnar sig själv nånting.

  Jag håller verkligen att mina tummar och tår! Kramar /// Millah
  millahoman@hotmail.com

 38. Favoritstunden och platsen för kaffe är absolut på morgonen i soffan, när jag sitter och pratar med min särbo (Via Skype) innan vi ska skilda vägar på jobb.
  Jag skulle bli den gladaste tjejen om jag skulle vinna detta fantastiska pris! Då min egen har gått sönder och jag inte har råd med en ny får jag just nu leva på snabbkaffe. Men jag blir hembjuden av min fantastiska bror på kaffe ibland och jag Skulle verkligen vilja vinna denna så jag kan få bjuda igen till min bror och även så jag kan få njuta ännu en gång av gott kaffe i mitt eget hem.

 39. jag älskar att ta min kopp kaffe på balkongen, spelar ingen roll vilken årstid det är. Jag älskar att vakna till fågelkvitter och friskluft!

 40. Min bästa kopp kaffe, svårt att välja men jag tror nog att morgon kaffet ihop med min älskade gubbe klockan 05:15 är den bästa. I över 20 år har jag varje morgon gått upp och satt på kaffet, packat hans matlåda och gjort hans mackor. Även om jag inte behöver upp så tidigt så älskar jag denna stund med honom när det bara är han och jag. Den är mer värd än ett par timmar sömn till. Han , jag, kaffe och lite tända ljus så här i höstrusket, det är det bästa jag vet. Jag älskar alla 5 barnen men denna stund är guld värd.

  Varför då en ny bryggare, för att den är så mycket snyggare än den jag har och det är verkligen dags att uppdatera den vi har

  mvh
  Charlotta

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.