This post is available in

Här kommer en liten shoppingguide för alla som vill shoppa i Milano. Allt är baserat på Simons och mina shoppingerfarenheter från helgen i början av juni då vi befann oss i Italiens näst största stad.

♥ På flygplatsen hittar du flera olika broschyer med tips på butiker och outlets. Passa på att plocka på dig några broschyer när du väntar på ditt bagage.

Den gyllene triangeln är ett måste att besöka. Gatorna Via Montenapoleone, Via Sant’Andrea och Via Della Spiga kallas tillsammans för den gyllene triangeln. En italienare berättade för oss att det är Milanos allra finaste gator. Längs de gatorna hittar du allt från dyra märkesbutiker till lite billigare alternativ.

Salvagente är en outlet som ligger på Via Fratelli Bronzetti 16. Här har du möjlighet att göra riktiga fynd. Det är två våningar fyllda med märkeskläder. Det finns en speciell jeansavdelning där du kan hitta märkesjeans som Armani, Lee, Replay, G-star och Levi’s för ca 280-350kr. Glöm inte att låsa in väskan i ett skåp innan du går in, annars blir du tillsagd. 😉

Det kryllar av olika outlets. När Simon och jag skulle gå till Vesti Stock Outlet så passerade vi ett flertal andra outlets där vi gjorde några fynd. Det kan se väldigt rörigt ut inne i butikerna, men om du letar noga kan du göra riktiga fynd. Vesti Stock Outlet var däremot en besvikelse trots att det såg mycket finare ut än alla andra outlets vi besökte. Det var svårt att hitta dit och när vi kom fram fanns inte speciellt mycket kläder.

Corso Buenos Aires är en av de längsta gatorna i hela Europa. Det är också ett måste att besöka för alla shoppingsugna. Här finns märkeskläder blandat med priser som kan jämföras med H&Ms.


T.v: Ett stenkast från den gyllene triangeln, utanför den storslagna gotiska katedralen på Piazza del Duomo, Milanos historiska centrum.
T.h: Utanför entrén till Salvagente. Det är lätt att missa entrén om du inte är uppmärksam.

Paraply – Stradivarius| Guess kofta – Salvagente | Skor – H&M | Jeans – Stone Island (herrplagg!) | Svart tunika & vit kofta – En outlet vid Corso Buenos Aires | L´oréal Paris Primers – taxfree

Linne – OVC Industry | Jeansshorts – OVC Industry | Skjorta – Stradivarius
Closeups:

♥ Köp ett dagskort så att du kan ta dig över hela Milano med buss eller tunnelbana. Ett dagskort kostar 3 € (en enkelresa går på 1 €). Det är helt klart värt det!
♥ Till sist, lär dig några fraser på italienska. Räkna inte med att bli förstådd eller få vägbeskrivningar på engelska.

Läs mer om Milano:
– Miniguide: Mat och dryck i Milano.
– Bilder från vår weekend i Milano.
– Pricken över i:et i Milano.

Vilken stad shoppar du helst i? 🙂