This post is available in
Vad som skulle vara lyckoskrik under gårdagens föreställning av Man of Steel förbyttes mot inre skrik av besvikelse. Nytolkningen av vår främste superhjälte är långt ifrån en superfilm. Det är snarare den sämsta tolkningen som denna jord har skådat. Frågan är om filmen kanske hör hemma på en annan planet?

Man of Steel är en film utan hjärta och själ. Den var långtråkig och har inte fångat något av Supermans esse. När jag tänker på Superman så tänker jag bland annat på den fina kärlekshistorien mellan Louis och Clark/Superman, hemlighetsmakeriet om att bevara sin identitet under namnet Clark Kent, ärkefienden Lex Luthor och kryptonit. Utöver det finns så mycket intressant historia att bygga på runt mannen av stål. Vad väljer filmskaparna att göra? Jo, att fokusera på specialeffekter, produktplaceringar och slagsmål.

Jag satte mig i biosalongen för att se en ny tolkning av vår älskade superhjälte. Jag ville se spännande dialoger och en utvecklad story och möttes istället av brinnande byggnader, slagsmål och utomjordiska vapen som förstör allt i dess väg – i nästan två och en halv timme.

Det enda positiva jag kan säga om filmen är att jag tycker att Clarks familj (både på den utomjordiska och jordiska sidan) är bra skådisar. Jag tycker också att Henry Cavill, gör en bra tolkning av Superman, men han får liksom aldrig möjlighet att blomma ut, vilket är synd. Det är så mycket action att det inte ens byggs upp någon tittarkänsla för karaktärerna. Jag som tittare berörs inte ens av Clarks pappa, Jonathan Kents, plötsliga bortgång (något som i sig fick mig att vilja börja gråta). Det är ett misslyckande om jag inte berörs! Jag är en storbölare som alltid gråter när någon dör i filmer och jag har dessutom alltid älskat Jonathan som karaktär …

Vår nya Louis Lane spelade ett fettsugande ”meteor freak” i Smallville. Bildkälla: Smallville.wikia och Warner Bros. Pictures.
 
En av de största besvikelserna är även Louis Lane. För det första tycker jag inte att det finns någon som helst kemi mellan Louis och Clark. För det andra kunde jag inte sluta tänka på att Amy Adams, som spelar Louis, spelar den fettsugande Jodi Mellville i Smallville. Hur kan de låta någon som håller på att suga upp Clarks bästis kroppsfett i Smallville spela hans älskling i nytolkningen? How the hell tänkte de där liksom? Jag slår vad om att tanken, i alla fall, måste ha passerat: alla Smallvillefans kommer undra när hon ska börja sukta efter kroppsfett.
 
Kort sagt är Man of Steel långt ifrån en riktig stål- eller superfilm. Allt som skulle kunna vara värt att se drunknar i alla skyskrapor som rasar och monotona fightscener.
 
 
 

Nej, nu är det i alla fall bekräftat. Tom Welling är den, i särklass, bästa Superman enligt mig och jag kan med gott samvete fortsätta på min teckning.

 
P.S Just ja, en parentes är att även den officiella postern till Man of Steel är sjukt tråkig. Hur kan man bara fokusera på det ALLA vet att Superman kan göra? Flyga. Fy vad tråkigt. Mitt tips till er är att verklighetsfly till alla gamla tolkningar istället. Den här filmen hör inte hemma någonstans.
 
// XOXO SUPERBESVIKET SUPERFAN