Artikeln innehåller reklamlänkar

Mundomar Animal Park: Up-close med exotiska djur i Costa Blanca

Mundomar Animal Park: Up-close med exotiska djur i Costa Blanca

Mundomar Animal Park: Närkontakt med exotiska djur i Costa Blanca

När vi var i Benidorm fick jag känna mig som ett barn igen när vi klev in i djurparken Mundomar. Vi fick bland annat bada med delfiner samt mata parakiter och lemurer.

Jag minns inte ens senaste gången jag var på en djurpark och blev så smittad av nuet, den positiva stämningen, parkens tropiska landskap och såklart alla djur. Jag måste även tillägga att det märktes tydligt hur mycket personalen och alla djurskötare brinner för sina jobb – vilket såklart också bidrog till en mer avslappnad stämning.

Bilder från Mundomar Animal Park i Benidorm

Mundomar in Benidorm, Spain

Mundomar ligger precis intill vattenparken Aqualandia och är en 60 000 kvadratmeter stor djurpark med allt från lemurer, sjölejon, pingviner och delfiner till flamingos och andra exotiska djur.

Animal Park in Benidorm, Costa Blanca

Mundomar Exotic Birds Encounter

Det absolut roligaste var såklart alla up close-möten med djuren. När vi klev in till parakiterna blev vi nog alla överraskade över hur oskygga de var. När jag fick lite mat i händerna flög plötsligt parakiter från alla möjliga olika håll mot mig och satte sig på mitt huvud och på mina händer för att hugga in i maten. Jag kommer fortfarande ihåg känslan av deras klor och nafsande haha. Men det var såååå kul!

MundomarSeals in the sunRealistic statueDolphine show

På parken finns möjlighet att se när olika djur matas – liksom olika shower med sjölejon och delfiner. Vi såg delfinshowen som var väldigt fascinerande, delfiner är ju så intelligenta och hjärtskärande vackra djur! Personalen uppmärksammade även hur de tar hand om delfinerna och hur de jobbar mycket med psykologi för att få delfinerna att må så bra som möjligt.

Animal Park in Benidorm, Costa Blanca
Timon, Timon & Timon

Jag saknade bara Pumba.Mundomar in Benidorm, SpainMundomar in Benidorm, SpainEncounter with lemurs in Spain

Att mata lemurer var också en speciell upplevelse. De är ju galet söta (och var så sugna på mat).

Encounter with lemurs in Spain

Animal Park in Benidorm, Costa BlancaDolphine Encounter at Mundomar

Sist men inte minst fick jag uppfylla en barndomsdröm om att bada med delfiner. Vi fick byta om till våtdräkter, ta av alla smycken och desinficera händer och fötter innan delfinmötet. Sedan fick vi försiktigt hoppa ner i vattnet och låta delfinen komma fram till oss. Jag dog lite inombords när den över 60-åriga delfinhonan tryckte sin mun mot min kind.

I want a dolphin!!

Animal Park in Benidorm, Costa Blanca

Om du gillar djur eller reser med dina barn är Mundomar lätt värt ett besök i Costa Blanca.

Mer info om Mundomar

Mundomar ligger i Rincón de Loix i Benidorm. Du kan ta dig hit med bussar som går till Aqualandia (som ligger precis intill), men eftersom de ofta sägs vara packade med folk kan det vara värt att ta en taxi eller hyrbil till djurparken.

Biljetter går att köpa från 20 euro (barn från 0-4 är gratis).

Mer information, priser och öppettider finns att hitta på den officiella hemsidan: http://www.mundomar.es/en/

Psst! Här hittar du fler av mina tips på aktiviteter i Benidorm.

Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson
Ida Josefin Eriksson är en content creator från Umeå och grundare av den prisbelönade bloggen ADARAS Blogazine. Hon inpirerar dig till att utforska nya platser, sätta guldkant på tillvaron och leva ditt bästa liv. Säg hej på Instagram!

6 reaktioner på ”Mundomar Animal Park: Up-close med exotiska djur i Costa Blanca”

 1. Så underbart när drömmar blir uppfyllda så även för delfinen. Den strålar av lycka precis som du gör. Kramar!

  1. Det var verkligen kul, ände mig som ett litet barn igen 😀 Jaaa delfiner är helt fantastiska djur som nog inte lämnar någon oberörd! <3 Ha en fin söndag Annster!
   Kram

 2. Det är något magiskt med delfiner, och jag vet att många djurparker gör sitt bästa för dem, rehabiliterar och liknande. Ändå får jag bilderna och faktat ifrån “The Cove” upp-poppande i huvudet varje gång jag ser delfiner i fångenskap. Hur mycket deras ekolodsystem påverkas av att vara i en stängd miljö.
  Det är verkligen kluvet för mig. Men förstår att det var en underbar upplevelse 🙂

  1. Jag förstår precis vad du menar! Har själv inte sett The Cove men har hört mycket om den och man blir minst sagt kluven. Det har varit en barndomsdröm att simma med delfiner men det är samtidigt så hemskt att se delfiner i fångenskap. Oavsett hur bra de har de lever de instängda…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Scroll to Top
Pin
Share
Tweet