This post is available in

Restaurang, café och bar på ett och samma ställe. Lepetit Cafe andas Italien. Det italienska köket förknippas med pizza och pasta. Under de två och en halv dagar jag och min kille befann oss i Milano hann vi prova på en hel del olika maträtter. Att beställa mat i ett land vars språk man inte förstår är inte det lättaste alla gånger. Speciellt inte när servitören inte förstår det språk jag tror vi har gemensamt – engelska. Trots något enstaka missförstånd har jag och Simon ändå hunnit smaka det vi helst ville prova på – pizza och pasta. På en liten restaurang/café vid den gyllene triangeln käkade jag och Simon middag. Vi beställde varsin pizza och delade på dem så att vi kunde smaka av varandra. Det var fantastiskt gott. Jag brukar inte äta pizzakanter, men på denna italienska pizza var kanterna sjukt goda. Pizzan var stenungsbakad och är nog en av de godaste pizzorna jag ätit. Sätter du dig på en restaurang på kvällen så är det ofta Happy Hour. Chips, bröd, frukt och grönt kan du hämta så mycket du vill utan att behöva betala något extra. Priset på drinkarna är ungefär som i Sverige, däremot är läsken dyrare. Till vänster: en dyr cola! Till höger: jag smakade för första gången en Bloody Mary. De första klunkarna var goda sen blev det alldeles för mycket. Det kändes som att man drack mat. Simons favoritdrink – Mojito var riktigt god på Lepetit Cafe. Tummen upp för en riktigt välgjord drink! På Hotell Amadeus serverades kontinental frukost. Crossiants, sylt och kakor var en vanlig syn på frukostbordet. Inte en skymt av hårdbröd eller fullkorn … Några kvarter från Corso Buenos Aires ligger en riktig italiensk restaurang. Det ser ut att vara en väldigt dyr restaurang, men det är faktiskt överraskande billigt. För 24 € var fick jag och Simon en trerätters måltid, en flaska vin, vatten, bröd och italienskt kaffé till efterrätt. En servitör kom ut och visade alla olika pastasorter, jag och Simon enades om de två pastasorterna ovan. Servitören delade såklart på våra rätter så att vi skulle få smaka båda. Det var den godaste pastan jag ätit i hela mitt liv! ♥ Då överdriver jag inte heller. Ett fat generöst fyllt med kakor serverades till det italienska kaffét. Vill du prova något annat än pizza och pasta så kan du prova på att beställa en köttbit. Räkna dock inte med att få någon sås till. Istället serveras en citronklyfta som ”sås”. Jag tycker det är alldeles för torrt. Tyvärr hade jag inte lärt mig säga ”Ursäkta, kan jag få lite sås till?” på italienska. Fast kanske hade jag fått en citronklyfta då? Bröd serverades såklart också till maten på Motta café och bar. Det blev några drinkar ute. Konstigt hur det nästan kan vara billigare än en läsk! På flygplatsen skulle Simon och jag ta och käka på McDonalds. Men det var ingen vanlig svensk ”donkenburgare” som vi fick. Utan en italiensk burgare med chilikorn på brödet och en gigantisk skiva torr ost ovanpå köttet. Det är inte bara pasta och pizza som Italien är känt för inom matkulturen. Parmesan, gorgonzola, mozarella, den italienska olivoljan, salami, parmaskinka med mera är också förknippat med Italien. Kaffe är också något som italienarna gärna dricker. Men det är inte vanligt svenskt kaffe, utan espresso som man får om man beställer en ”vanlig kaffe”. Simon gjorde ett till försök att beställa en ”vanlig kaffe” och fick den söta koppen med ”kaffe” till höger. Ja ska du käka pasta eller pizza i Italien lär du inte bli besviken! Men tänk på att läsk är väldigt dyrt om du ska käka ute. Ett litet glas Coca Cola kan kosta 6 €. Tänk också på att en ”vanlig kaffe” i Italien är espresso och att det inte serveras sås tilll kötträtter – utan en halv citron.

Har du varit i Italien? Vilken mat tycker du i så fall var bäst/sämst? 🙂

38 KOMMENTARER

 1. sv: me too! De är asbra! Men vet du när dödsreplikerna del 2 kommer ut på bio? 😮

  Tack! Har haft en hyffsat bra hjärtans-dag.. Själv? 🙂

 2. vet inte ens själv längre. har alltid sagt att det är en vanlig ätstörning och så kommer den nya kuratorn och förstör det med att det är bullemi. :/ men för mig är det verkligen inte det eftersom att jag inte spyr upp maten!

 3. Jag är gärna med!

  Jag har gillat de på fb sidan 🙂

  Och länkat till min blogg

  Jag skulle vilja vinna det eftersom att jag fick tandställning för några månader sen och då hade jag bestämmt mig när mina tänder blir färdiga o fina skulle jag vilja ha ett snyggt tandsmycke =)

  Hoppas jag vinner:love:

 4. I simply want to tell you that I am all new to blogging and site-building and truly enjoyed this web site. Probably I’m want to bookmark your blog . You amazingly come with terrific article content. Many thanks for revealing your web site.

Comments are closed.