This post is available in

Sóley Organics

I kväll kopplar jag av med en mineralmask med vulkanisk lera, helande te och ett rabarberdoftande ljus från isländska Sóley Organics. Med andra ord, så freakin’ underbart! Att bara luta sig tillbaka och fullständigt koppla av (utan teknikprylar) i tio minuter en måndagskväll ger en styrka för hela veckan.

Det blev en särskilt uppskattad stund i dag då jag i samma veva passade på att prova produkter från Sóley Organics. Det är ett ekologiskt hudvårdsmärke grundat av den isländska skådespelerskan Sóley Elíasdóttir (hallå, hur fint namn?!). Produkterna är baserade på vilda isländska örter och deras kraftfulla egenskaper. Produkterna görs på Island med fokus på renlighet. Ingredienserna i Sóley Organics 25 olika produkter är så rena att man kan äta dem – för Sóley tror på att ”det man lägger på huden är mat för huden”. Nu har jag inga tankar på att äta min ansiktsmask, men det är på något sätt fint att veta att den är så naturlig. I sortimentet finns även ljus och te för en ultimat avkoppling.

Isländsk avkoppling med Sóley Organics

Sóley Organics magaRÓ Healing tea for your tummy

magaRÓ (betyder lugn mage) 

magaRÓ är, precis som namnet antyder, ett helande te som lugnar magen. Teet innehåller pepparmynta, lakritsrötter, fänkål och ringblomma. Det är bara att låta teet dra i 1-3 minuter och sedan njuta. Det passar perfekt om man har mensvärk, en orolig mage eller helt enkelt bara är stressad.

Sóley Organics magaRÓ & steinEY

steinEY (betyder glödande sten)

Detta är en mineralmask med vulkanisk lera från Eyjafjallajökull och vild isländsk björk. Ansiktsmasken passar för alla hudtyper och ska balansera och stärka huden, ta bort orenheter och reducera ålderstecken. Man blandar cirka 1 tsk stenEY med 1/2 tsk vatten i en liten skål eller direkt i handen och applicerar på rengjord hud. Huden får direkt ett litet lyft efteråt! Jag diggar även den lilla burken som tar minimal plats i badrumsskåpet.

bústaður (betyder bostad)

I bakgrunden på bilderna syns det handgjorda doftljuset bústaður. Det är gjort av vegetabiliskt vax och bivax och har en brinntid på 60 timmar. Jag kunde först inte sätta fingret på vad ljuset doftar, men när jag såg att den bland annat doftar rabarber tänkte jag bara ”aha!”. Det, tillsammans med granatäpple och patchouli doftar amazing. Tydligen ska förresten ljusets vax kunna användas till massage. Det måste jag prova framöver 🙂

Sóley Organics magaRÓ, bústadur & steinEY

Du hittar Sóley Organics produkter på Gorganic.se och på Soleyorganics.com.

6 KOMMENTARER

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.