This post is available in


Det är många som drömmer om längre hår. Jag har redan förverkligat min dröm. Irene på The Extension Store, TES, har satt in 100 stycken keratinslingor i mitt hår. Min kille passade på att dokumentera tillfället, så här kommer en tutorial där Irene berättar hur du sätter i keratinslingor.

För isättning behöver du:

♥ Löshår
♥ Värmetång
♥ Squeezer
♥ Skyddsplatta
♥ Metallclip

Ett tips är att köpa ett startpaket med keratinslingor. På TES finns det t.ex. ett startpaket med allt du behöver för att sätta i och ta ut keratinslingor.

TÄNK PÅ DETTA INNAN:
♥ Innan du sätter i en förlängning så skall håret vara nytvättat med enbart schampo. Balsam sluter fjällskikten på håret. Det är då svårare för keratinet att tränga in = det sitter ej lika bra. Det skall också vara kruttorrt.

♥ Håret ska inte vara plattat eller stylat utan du ska kunna se eventuella virvlar så att du kan undvika att sätta fästen där.

♥ Bleker du slingor så skall det vara relativt nygjort eftersom blonda slingors fästen är blonda och det blir inte snyggt med blonda fästen på mörk utväxt ;).

GÖR SÅ HÄR:

1. Bena upp håret – från nacke och upp. Första benan ska vara ca 1,5 cm från nacklinjen. Du ska inte sätta fästen längst ut på hårlinjen eftersom de då syns när du sätter upp håret. 


2. Använd skyddsplatta för att inte bränna dig och för att keratinet inte ska kladda ned håren vid sidan.

3. Fästen skall ALLTID göras platta. Rullade fästen är en gammal metod som nästan ingen erfaren och utbildad stylist använder sig av. Tvinnar man fästena så är risken nämligen stor att man tvinnar av egna hårstrån i det varma keratinet = när du tar bort förlängningen så upptäcker du att du har tappat mer hår än vad du normalt gör! Genom att tvinna/rulla fästena så förbereder du dessutom håret för att tvinna sig = med tiden dreads.


4. Löshårsslingan skall alltid fästas i minst lika mycket eget hår som finns på löshårsslingan. Fäster du i för lite hår så kan löshårsslingan tynga av det egna håret.


5. Du lägger keratinfästen under eller över den egna hårslingan och smälter det tills det blir nästan genomskinligt.

6. Vik keratinet runt den egna slingan (som en tredelad plånbok).

7. Kläm åt med squeezern. Nu är en slinga klar! 😀


Sätt fästena tätt intill varandra och 1 cm från hårbotten så att det inte sliter på håret. Sätter du för tätt mot huvudet kan håren gå av och det kan även göra ont. Mellanrumet mellan raderna kan vara mellan 1-2 cm beroende på huvudform och antal slingor du ska sätta i.

TIPS:
♥ Hur man sätter fästena på sidan och fram mot ansiktet är helt beroende på vad man vill ha för slutresultat samt vad man har att arbeta med. Korthåriga har t.ex. mer fästen på sidorna. Det vanligaste och enklaste är dock att du slutar vid mitt på ovansidan av örsnibben så att resterande hår framåt ansiktet är fritt för styling.

♥ Blir det någon skarp kant – dra lite lätt med värmetångsspetsen på kanten så fixar det sig.

♥ Om du har mycket tunt hår så kan du dela slingorna och göra så kallade ”mikroslingor”.

EFTERÅT:

♥ Tvätta ej håret på 24 timmar efter isättning.

♥ Tvätta med måtta – det räcker oftast att du låter schampoot rinna ned i längderna eftersom löshår ej blir riktigt fett som ditt egna hår. Men emellanåt, t.ex. innan inpackning och andra kurer så ska du schampoonera löshåret ordentligt. Allt ska dock kramas eller strykas in i håret eftersom fjällskikten kommer att spreta sig och du gnuggar håret. Det blir alltså friss och tjorv. Gör sista sköljningen i svalt vatten och fönblås inte med varmluft eftersom fjällskikten då öppnar sig = friss.

♥ Använd en finish som sluter fjällskikten – t.ex. Schwarzkopf ”Sealed Ends”.

BC Repair Rescue Sealed Ends 75ml

RABATTKOD: Uppge ”Adaras” i kassan så får du 10% rabatt på hela köpet hos TES. 🙂

84 KOMMENTARER

  1. Jag är me 😉

    Hejsan gumms hoppas allt e bra me dig 🙂 🙂

    Har du använt sån blekmedel till tänderna? Det hade du va? Tror ja läste de på din sida 😉

    Pusss