This post is available in
carte-dor-glass

Visste du att glass med fördel kan serveras i champagne eller till gurka? Jag var inbjuden till Carte d'Ors pressfrukost där årets nyheter introducerades och vi fick ta del av tre läckra och unika glassdesserter som sätter glans på vilken dag som helst!

I år gör det franska glassmärket Carte d'Or sin största förvandling sedan lanseringsåret 1978. Den största nyheten är att Carte d'Ors  två klassiska ”glassrosetter” har utökats till sex stycken. Detta för att varje sked glass ska ge en ännu bättre smakupplevelse. För att kröna lanseringen lanseras även två nya smaker under 2014: Strawberry & Meringues samt Amaretto Chocolate & Vanilla. Wienercaféets Daniel Lindberg visade oss hur man på enkla sätt kan servera glass på nya sätt.

carte-dor-glass-pressfrukost

Det bjöds på frukost på franskt vis.

carte-dor-dessert

Till vänster är Michelin-konditorn Daniel Lindberg. Han visade först hur man kan servera Amaretto, Vanilla & Chocolate. Nämligen med saltrostade mandlar och varm chokladsås. Hur gott? Glassen i sig är också väldigt god. Den har en smak av bittermandel och är toppad med spröda mandelbiskvier och ringlande chokladsås.

carte-dor_glass

Till vänster syns desserten som förvånade mig. Du fixar den genom att hälla en skvätt fläderblomssaft och champagne i ett cocktailglas och sedan avsluta med en kula glass.

Till höger är desserten som är inspirerad av en traditionell fransk lantlig bröllopsfrukost. Du serverar glassen (i detta fall Strawberry & Meringues) tillsammans med tärnade jordgubbar, gurkbitar och en soppa gjord på jordgubbar. Desserten kan gärna garneras med lite gurkörtsblommor om du kan hitta dem under sommaren.

Jag tycker att gurka och glass var en rolig kombo! Måste även säga att Strawberry & Meringues är såååå god! Det är en vanilj- och jordgubbsglass blandad med jordgubbssås – och toppad med krispiga minimaränger doppade i vit choklad. Mums! Nu återstår det bara att testa om bubblor och glass gör sig bra ihop. De låter och ser minst sagt spännande ut!

Vad tycker du om desserterna? Något du vill/vågar prova på? 🙂

10 KOMMENTARER