Dublin Festival Season, Here I Come!

Dublin Festival Season

I morgon åker jag på en långweekend till Irlands huvudstad Dublin. Jag ska bland annat skriva ett resereportage för Lyx.se om Dublin Festival Season som kickade igång i början av september och pågår fram till slutet av oktober. Det sägs vara den mest spännande perioden att besöka huvudstaden. Dublin Festival Season är nämligen en kulturexplosion med totalt åtta olika festivaler som firar allt från konst, arkitektur, musik och film till mode, sport, teater och litteratur.

På menyn: Ta del av Dublins kalenderhöjdpunkt Culture Night, uppleva Dublin Fringe Festival som belyser nya kreativa talanger inom en rad olika konstformer, utforska stadens arkitekturhistoria med turen Irish Architectual Walking Tour vid hamnkvarteret, gå den guidade turen Le Cool Dublin – för att se hur Dublin har förändrats de senaste åren, provsmaka lokal mat och dryck och besöka sevärdheten Dublin Castle.

dublin
Bilder från Dublin & Irland. Foto: Failte Ireland, Chris Hill 2009 & Dublin Tourism.

En sak som jag ser väldigt mycket fram emot är den annorlunda aktiviteten jag har planerat in i helgen. Wakeboard! Det är en relativt ny brädsport som kan liknas med snowboard eller skateboard – men underlaget är vatten istället för snö eller asfalt. Inte för att jag har åkt snowboard eller skateboard, men vatten som underlag låter och ser så himla kul ut!

Jag åker redan vid tiotiden i morgon förmiddag och kommer hem på söndag. Eftersom jag själv älskar kulturarrangemang inom alla olika områden ska det bli fantastiskt roligt att se vad Dublin Festival Season kan erbjuda. Stay tuned för en spännande kulturresa även här på bloggen! 😉

Föregående artikel