This post is available in
DIY: Nail Polish Painting

Har du många nagellack liggandes hemma? Plocka fram ett gäng och använd dem till inredning. Här är några tips på hur du enkelt och snabbt gör en nagellacksmålning (utan att för den delen använda speciellt mycket nagellack).

Jag har överdrivet många nagellack hemma (säkert hundratals!), och använder dem till allt från att organisera mina nycklar, uppdatera hårnålar och pimpa ting med water marble-tekniken.

Det är även kul att teckna och måla med nagellack. Speciellt framför en bra tv-serie eller ljudbok. Jag har, i sann Pokémon Go-anda, gjort en målning inspirerad av Mewtwo (en Pokémon jag fortfarande väntar på att fånga). Det roliga med Pokémon som motiv är att de är så enkla att rita med tydliga konturer vilket gör att du lätt kan leka med färger, bakgrund och ”tekniker”.

DIY: Nagellacksmålning DIY: Nail Polish Painting | Pokémon Go Mewtwo Inspired Painting

DIY: Nail Polish Mewtwo Painting
Bilder från min Snapchat – följ mig på @adarasblogazine

Så gör du

  1. Börja med att skissa upp ditt önskade motiv.
  2. Färglägg allt med ProMarkers (bästa!), färgpennor eller till exempel överstrykningspennor. Huvudsaken är att du har en grund att jobba med. Nagellacken blir mer som en sista effekt vilket gör att det faktiskt inte behövs speciellt mycket nagellack.
  3. Plocka fram alla nagellack du vill använda och våga experimentera med färgerna. Stryck på nagellack, dutta ut eller stänk färg på papperet. Själv tycker jag att det blir särskilt fint med glitternagellack och metallicfärgade nagellack som gör att målningen skiftar färg i ljuset.
  4. Låt torka och rama sedan in din teckning/målning, eller varför inte vika ihop den och göra ett snyggt gratulationskort?

Tips: Blev du inte nöjd? Om du använder täckande nagellack kan du utan problem ångra dig och måla flera gånger.

DIY: Nail Polish Painting | Pokémon Go Mewtwo Inspired Painting

Min Pokémon Go / Mewtwo-inspirerade målning

DIY: Nagellacksmålning inspirerad av Mewtwo & Pokemon Go DIY: Nail Polish PaintingDIY: Nail Polish Painting | Pokémon Go Mewtwo Inspired PaintingDIY: Nagellacksmålning inspirerad av Mewtwo & Pokemon Go

8 KOMMENTARER

  1. Du har en förmåga att sätta en personlig ”signatur” på allt du gör. Den inramade nagellacksmålningen är ett tydligt exempel. Kramar !

KOMMENTERA

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.