diy-magnetic-makeup-board

Gather ’round ladies! Om du som jag har dina sminkprodukter utspridda överallt så måste du spana in detta heta DIY-trick – Magnetic makeup board. Spara tid och piffa till ditt rum genom att hänga ditt favoritsmink som ett konstverk på väggen.

De flesta av oss har inte turen att bo i ett hem eller lägenhet med en massivt badrum. Istället har vi våra skönhetsprodukter utspridda i lådor, boxar, på bänkskivor och i skåp. Men det finns mer kreativa och glammiga lösningar. Som att skapa sin egen magnettavla för smink! Jag såg det här tipset på Pinterest och kände direkt att det inte bara är något jag själv måste prova utan något jag måste dela med mig av. Tavlan blir en snygg och smart inredningsdetalj som organiserar favoritsminket och hjälper oss att snabbare bli klara på morgonen då vi vet precis var alla favoritprodukter är.

Att skapa denna utrymmesbesparande magnettavla behöver heller inte vara dyrt. Det enda du behöver är en bit metall, en ram, limpistol och små magneter/magnettejp. För att piffa upp det ytterligare kan du använda små koppar och dekorativ tapet eller tyg för att klä metallskivan. Ett alternativ till metallskivan är magnetfärg. Det blir lite dyrare men är samtidigt väldigt smidigt.

Så gör du:
1. Hitta en ram som du gillar och skär ut en bit metall så det passar inuti. Det kan du få hjälp med i butik. Eller använd magnetfärg.
2. Täck eventuellt skivan genom att limma på en bit tapet eller tyg.
3. Sätt in metallskivan i ramen (lägg en bit kartong bakom metallskivan om det behövs).
4. Fäst små magneter med lim på platta ytor på ditt utvalda smink/använd magnettejp. Sätt sedan fast koppar eller söta behållare för att enkelt förvara penslar, mascaror och läppstift.
6. Organisera dina produkter och häng upp tavlan på väggen.

magnetic-makeup-board
Bildkällor
: 1. Pinterest ♦ 2. Pinterest ♦ 3. Laura Thoughts ♦ 4. Pinterest ♦ 5. Lizmarieblog.com

Pssst! Om du inte orkar göra en tavla kan du t.ex. spana in denna magnettavla från Ikea.
Vad tycker du om Magnetic makeup board? Något du kommer prova på? 🙂